Autor
|
Wtek: Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne (Przeczytany 912941 razy)
|
Jarek
Go
|
Lepiej zmień towarzystwo ,bo można za chorować .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jemu na mnie nie zależy, ma tysiące. Dużo pokorniejszych. A że jest od wypisywania świstków, to mu podsuwam gotowce.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wczoraj oglądaliśmy z Zosią fajny film wojenny z II WŚ. Oddział specjalny żołnierzy robił sobie śniadanie - jajka na sporym tłuszczu i polewali sobie obficie gęsta wiejska śmietaną. Faktycznie, człowiek kiedyś nie znał dzisiejszych wynalazków. I takiego oszustwa żywieniowego nie było. Dziś mozna jedynie napić się oleju z bidronki z kiełbasą z soi, zagryźć makaronem fit bez jajecznym I modlić się o dobry nowoczesny lek, aby był dostępny i refundowany.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
a nie walić w żyłę witaminę C, i nasuwać jakieś tak K2. Ale jeśli komu te metody w widoczny sposób poprawiły zdrowie (a ponoć tak), to nie można ich ignorować, jako alternatywy w leczeniu nowotworów. Raz na jakiś czas można sobie migdałów pojeść, bo a nuż ta amigdalina jednak działa... Ale każdy powinien wybierać świadomie, a nie fanatycznie!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale każdy powinien wybierać świadomie, a nie fanatycznie! Znaczy inspirujesz do samodzielnych przemyśleń i obserwacji, niczego nie sugerujesz.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Naturalnie, sugerować to mogę tylko najbliższym, bo w przeciwieństwie od "zbawicieli" Świata mam zupełnie inne priorytety... Choć czasem, jak mnie tu najdzie, to bąknę jaką dobrą (choć nie dla wszystkich) radę, bo co mnie tam.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Witamina K1 jest w produktach pochodzenia roślinnego, a K2 - zwierzęcego?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak to się mówi - jedziesz dziadek!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
czytam sobie właśnie tą książkę Zięby, i faktycznie prosta, jasna, bez żadnych subtelności. Wlewy dożylny z witaminy C, mega wysokie dawki witaminy D, jakaś witamina K2MK7 dostępna w Natto(?), zastrzyki z wody utlenionej, B17.
DZIWNE.
Nie wiem, być może jest to recepta na zdrowie, ale jak by coś takiego zaproponować dla przykładu takiemu Hunzie, albo Masajowi, czy nawet krzepkiemu góralowi, sądzę, że popukałby się w głowę. No racja, jego wnioski sa bardzo dziwne Powolal sie na badania Price'a i poszukiwanie tajemniczego pierwiastka X, ktory powodowal, ze dzicy sa zdrowi, a kiedy sie okazalo, ze to witamina K to od razu zaleca jej jedzenie, zamiast po prostu sprowadzic to do diety tych dzikich, ktorzy byli zdrowi i nie suplementowali K2MK7 Cala ksiazka to w zasadzie polecenie 4 witamin rozpuszczalnych w tluszczu, jod i omegi A najsmieszniejsze jest oczywiscie zdanie bodajze, ze strony 186 o tym "niewiedziacym gdzie trafic wapniu" co to mu trzeba "policjanta", ktory go przekierwuje tam gdzie trzeba i bedzie to K2MK7 Pan Zieba tak na oko z 50 razy wspomnial "o tym napisze szerzej w nastepnej ksiazce" co biorac pod uwage szerokosc zagadnien (mammografia, wlewy, woda utleniona, chelatacja, kwas zoladkowy etc) to chyba tych ksiazek bedzie z 50 No i pan Zieba poleca pic olej lniany, krokoszowy i wiesiolkowy zmieszane razem Na plus duzo linkow do badan i pare ksiazek juz sobie wyhaczylem. A sama forma wyglada jak spisywana z nagran z wykladow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ja bym tam zalecił jakie dobre szczepy jelitowe na produkcję witamin, no ale to już nic oryginalnego, bo oficjalnie już się podaje antybiotyk i nie garść witamin jak dawniej, a jakieś lacidofile... No ale to wielki postęp medycyny! Poważnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
czytam sobie właśnie tą książkę Zięby, i faktycznie prosta, jasna, bez żadnych subtelności. Wlewy dożylny z witaminy C, mega wysokie dawki witaminy D, jakaś witamina K2MK7 dostępna w Natto(?), zastrzyki z wody utlenionej, B17.
DZIWNE.
Nie wiem, być może jest to recepta na zdrowie, ale jak by coś takiego zaproponować dla przykładu takiemu Hunzie, albo Masajowi, czy nawet krzepkiemu góralowi, sądzę, że popukałby się w głowę. No racja, jego wnioski sa bardzo dziwne Powolal sie na badania Price'a i poszukiwanie tajemniczego pierwiastka X, ktory powodowal, ze dzicy sa zdrowi, a kiedy sie okazalo, ze to witamina K to od razu zaleca jej jedzenie, zamiast po prostu sprowadzic to do diety tych dzikich, ktorzy byli zdrowi i nie suplementowali K2MK7 Cala ksiazka to w zasadzie polecenie 4 witamin rozpuszczalnych w tluszczu, jod i omegi A najsmieszniejsze jest oczywiscie zdanie bodajze, ze strony 186 o tym "niewiedziacym gdzie trafic wapniu" co to mu trzeba "policjanta", ktory go przekierwuje tam gdzie trzeba i bedzie to K2MK7 Pan Zieba tak na oko z 50 razy wspomnial "o tym napisze szerzej w nastepnej ksiazce" co biorac pod uwage szerokosc zagadnien (mammografia, wlewy, woda utleniona, chelatacja, kwas zoladkowy etc) to chyba tych ksiazek bedzie z 50 No i pan Zieba poleca pic olej lniany, krokoszowy i wiesiolkowy zmieszane razem Na plus duzo linkow do badan i pare ksiazek juz sobie wyhaczylem. A sama forma wyglada jak spisywana z nagran z wykladow Czyli, w prostych słowach, wypracowuje sobie grunt, pod swoją sieć klinik 'leczących' witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Problem w tym, że ta witamina k to wiele odmian izomerowych "dwupierścienia benzenowego", więc czy się zje, czy wyprodukuje w jelitach, to rybka, co się po bokach przyczepi do tego bipierścienia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Enough is enough.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Problem w tym, że ta witamina k to wiele odmian izomerowych "dwupierścienia benzenowego", więc czy się zje, czy wyprodukuje w jelitach, to rybka, co się po bokach przyczepi do tego bipierścienia. Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
|