Autor
|
Wtek: Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne (Przeczytany 910888 razy)
|
Helena
Go
|
Świnie zawsze maja pod dostatkiem, syntetyzują ją. A jak nie będą musiały syntetyzować, to jak się będą czuły? Pamiętam jak za komuny ktoś karmił świnie torfem osiągając przy tym dobre wyniki. Świńskie władze zabroniły mu to robić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Świnie zawsze maja pod dostatkiem, syntetyzują ją. A jak nie będą musiały syntetyzować, to jak się będą czuły? Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Helena
Go
|
Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać? Mylisz pojęcia geniuszu. Organizm nie syntetyzuje tlenu tylko ma go gratis z powietrza. Im wiecej tlenu dostarczysz do krwi, tym lepiej. Chyba znasz leczenie tlenem w komorach hiperbarycznych. Jak świni się dostarczy witaminy C, to nie będzie musiała jej syntetyzować To tak jak u diabetyków; trzustka przestaje produkować insulinę, jak organizmowi poda się insulinę egzogenną.
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac No to mamy temat pracy doktorskiej dla geniusza. "Dośrutowywanie witaminy C dla świni."
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ależ Ty brednie opowiadasz, dziewczyno. Jak Ci zwiększą ilość tlenu w powietrzu, to przestaniesz oddychać? Mylisz pojęcia geniuszu. Organizm nie syntetyzuje tlenu tylko ma go gratis z powietrza. Im wiecej tlenu dostarczysz do krwi, tym lepiej. Chyba znasz leczenie tlenem w komorach hiperbarycznych. Jak świni się dostarczy witaminy C, to nie będzie musiała jej syntetyzować To tak jak u diabetyków; trzustka przestaje produkować insulinę, jak organizmowi poda się insulinę egzogenną. Do geniusza mi daleko, ale Ty już jesteś o włos. Poczytaj zatem o tlenie endogennym, bo resztę to aż wstyd komentować.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Po pierwsze, trza się skalibrować - aby w ogóle zacząć, trza mieć mocz ileś tam dni ( 60 ? ) 7,5 pH. Czyli trza jeść 11 x WiO . od okresu półtrwania zależny ile łykamy , gość poleca osobną cukierniczkę na cukier i drugą na lewoskrętną C . Może wyjść z testu sraczkowego , że trza minimum 13 gr dziennie ( trzeba poszukać w wiadrach 10 kg na allegro ) . itd co mówi mi, że to nie dla mnie . Jajka wspomagają witaminę C - mówi, więc pozostanę przy tym .
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Po prostu swinia nie znala norm RDA i za malo syntetyzowala wiec trzeba bylo do norm dosrutowac No to mamy temat pracy doktorskiej dla geniusza. "Dośrutowywanie witaminy C dla świni."
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
Do geniusza mi daleko, .......
Czyli blefowałeś. Zmień nicka na gambler.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Do geniusza mi daleko, .......
Czyli blefowałeś. Zmień nicka na gambler. Jak zwykle, prawidłowe wnioski z czytanego tekstu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mam kolegę poznanego na detoxie . Kiedy go nie spotkałem to się oczyszczał . Pij jakieś mikstury, kawę z amazonki, kakao z Afryki ( świeże) , saunę zaliczał 3 razy dziennie ( wątroba miała się oczyszczać ) . Odkąd mnie zmałpował ( ŻO ) nie słyszałem o żadnym oczyszczaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale proliver ma lepszą reklamę!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
musiałbym skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą, bo travisto kojarzy mi się z arią a polsilver z żyletkami . A on nie korzysta z rafinatów, ani z oliwy, ani z margaryn z omega 3 .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jakiś szał jest teraz na tego kokosa. Raz kiedyś chyba kupiłem, Zosia zaczęła psioczyć, że wszystko śmierdzi wiórkami . Ulga, bo drogi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Do smażenia na słodko może być, na pewno lepszy od innych olejów. Ale o co chodzi z olejem palmowym, na tego znowu jest nagonka, a to prawie to samo, co wychwalany kokos?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
czytałem, że Polska kiedyś sprzedała wiele czołgów w zamian za olej palmowy z Malezji.
Olej palmowy wykorzystuje się do produkcji margaryny, mydła, kosmetyków, świec, smarów.
chyba ten niezdrowy to utwardzony po rafinacji dodawany do ciasteczek ?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Do (1)smażenia na (2)słodko (1) A nie można po prostu udusić, a tłuszcz surowy dodać do gotowej potrawy. (2) Nieenzymatyczna glikozylacja białek to proces spontanicznie zachodzący podczas przechowywania żywności, jak również podczas procesów technologicznych towarzyszących przetwarzaniu żywności. Nieenzymatyczna glikozylacja białek zachodzi spontanicznie również w organizmie człowieka, a endogenne produkty zaawansowanej nieenzymatycznej glikozylacji, AGEs, przyspieszają rozwój procesów starzenia, arteriosklerozy, choroby Alzheimer 'a oraz powstawanie chorób nerek i cukrzycy, mogą także zmieniać właściwości immunogenne czy alergenność tych białek. Rodzaj i właściwości produktów końcowych nieenzymatycznej glikozylacji zależą od wielu parametrów, tj. stosunek białka do cukru, temperatura, ciśnienie oraz konformacji monosacharydu ściśle zależnej od warunków środowiska, głównie pH
|
|
|
|
|
|
|
|
|