renia
|
Coraz gorzej mi się go słucha...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo wypadłaś ze stowarzyszenia...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na to nie patrzę... ja jestem "apolityczna"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Moja znajoma co ma sklep z suplementami i zdrową żywnością, tak się rozkręciła, że nie ma czasu nawet pogadać o tłuszczu (sama jada, a ludziom sprzedaje drażetki ). Normalnie kolejki jak za późnego Gierka! Sprzedawała sama, a teraz ma 2 ludzi do pomocy, bo nie wyrabia. Towar oczywiście firmy same przywożą i na korzystnych warunkach do spłaty i do zwrotów. Raj. Takie bryki podjeżdżają , ale ludzie ledwie do nich wsiadają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Komercja...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
marketing sieciowy. Że nie można przedawkować D3 (bo, aktywna postać witaminy D3, 1,25-hydrokscholekalcyferol (kalcytriol) jest dokładnie wydzielana przez organizm? Jest to substancja o działaniu hormonalnym. u zdrowego człowieka tarczyca produkuje zarówno tyroksynę (T4) jak i trójjodotyroninę (T3), chociaż ten ostatni hormon tylko w 20-30% pochodzi bezpośrednio z tarczycy, większość powstaje w tkankach obwodowych poprzez konwersję T4. więc analogicznie i teoretycznie T4 można by przyjmować bez limitu. Jak i wiele innych, dokładnie wydzielanych. A tak nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdzieś dr Kwaśniewski pisał, że większa dawka witaminy D3 przyspiesza miażdżycę, przez to, że zwiększa ilość przyswajanego wapnia...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dr Jan Kwaśniewski, Jak nie chorować, s. 174.
"Nadmiar wapnia w diecie z kolei sprzyja rozwojowi miażdżycy przez zwiększenie ilości glukozy przetwarzanej w cyklu pentozowym. Podobnie i witamina D na tej samej drodze sprzyja rozwojowi miażdżycy. Znaleziono wysoką dodatnią korelację między miażdżycą tętnic wieńcowych a spożyciem witaminy D."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tu Doktor nie dodał na jakim typie diety to występuje. W każdym razie na typowo "polskiej" diecie mieszanej tak jest, dlatego tak zachęcają do łykania wapnia i wit.D.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dr Jan Kwaśniewski, Jak nie chorować, s. 174.
"Nadmiar wapnia w diecie z kolei sprzyja rozwojowi miażdżycy przez zwiększenie ilości glukozy przetwarzanej w cyklu pentozowym. Ups! Oczywista oczywistość, że "Doktor pisze nieprawdę" ponieważ teraz z "cyklu", "szlak" se zrobili, a trójglicerydów tri... No i te 120tys., a może nawet więcej genów!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Doktora zawsze przyjemnie się słucha - ten spokój i bez większych emocji przedstawiana czysta nauka. A na to wszystko manna z maszyny jądrowej i dzięki temu jajka są tanie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tylko 614 subów! To DarkKrzyś ma już 1004!
|
|
|
|
|
|
|
|