Autor
|
Wtek: Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne (Przeczytany 909234 razy)
|
Jarek
Go
|
Zięba i te jego wlewy to i tak już jazda po bandzie. Może się facio ocknie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oczywiscie artykul mocno tendencyjny i z teza, wiadom, ze autor wierzy w lekarza jak na wsi wierza w plebana Owszem, Zieba zarobil krocie na tych suplach, a ze nie bierze grosza za ksiazki to sciema marketingowa, bo podobno jego zona jest prezesem wydawnictwa, ktore je wydaje, wiec po prostu pieniadz trafia od razu do wlasciwej kieszeni Zieba sobie zaszkodzil mowiac o tym, ze gadal z Kalita, ze Miecugow mogl z tego wyjsc jakby sobie zrobili wlewy. Tak sobie pogdybal post factum ale wiadomo, kazdy zrobi z tymi filmikami co chce. Co ciekawe Tombak po tej pierwszej wymianie zdan wzial sobie Ziebe na celownik: Otóż chcę powiedzieć, moi drodzy, w chemii nie ma zasad a?la Jerzy Zięba, a są fundamentalne zasady chemii, których nikt nie ma prawa naginać na własny użytek. Chemia jest nauką bardzo zawiłą ale ścisłą. Można założyć okulary, elegancji krawat i ludziom godzinami opowiadać o ?skręcaniu? płaszczyzny światła spolaryzowanego, o lewoskrętnej i prawoskrętnej witaminie, o bakteriach, które z kukurydzy potrafią wyprodukować kwas askorbinowy. Można ?wypożyczać? przepisy z cudzych książek, np dr Nieumywakina podając je za swój własny dorobek, tworząc pozory człowieka o rozległej wiedzy. Można również wykorzystywać śmierć znanego polityka do promocji własnej książki, nagrywając filmik żałosny w swojej treści merytorycznej i haniebny w stosunku do rodziny zmarłego . http://michaltombak.pl/blog/78-czym-jest-suplement-i-suplementacja.htmlhttp://michaltombak.pl/blog/80-kolejna-pomylka.htmlhttp://michaltombak.pl/blog/79-fantazje-o-lewoskretnej-witaminie-c.html
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Piszą, że witaminy nie leczą. Ale ze szkorbutem witamina C sobie poradziła... B1 z chorobą beri-beri...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie dzialaja te linki, ten wyzej i ten od admina. Chyba jakies embargo na Ziebe jest.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie dzialaja te linki, ten wyzej i ten od admina. Chyba jakies embargo na Ziebe jest.
A to bananowy dyktator... Już działają...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Nie ma żadnych wiarygodnych badań wykazujących, że dożylne wlewy witaminy C mogą leczyć nowotwory. Badania, które miały dowieść, że tak właśnie jest, były prowadzone albo na myszach, albo in vitro, zaś te z udziałem ludzi były oparte na zbyt małej licznie uczestników. Raczej nie mają żadnej wartości naukowej." Jeżeli coś działa na myszach i na małej grupie ludzi, to nie można powiedzieć, że nie działa. A, że osłabia chemioterapię, to co? Można stosować witaminę C bez chemioterapii... Piszą, że witamina może tylko wspomagać leczenie, a nie może leczyć. A czy witamina C nie leczy szkorbutu? (czyli kłamstwo nr 3 ) Nie wiem czy witamina C pomaga przy nowotworach czy nie, ale na pewno te ich argumenty nie są argumentami "przeciw".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, że nie działa, bo to tylko "efekt placebo", a jeśli "zadziałało", to znaczy, że "byli źle zdiagnozowani". Czyż nie logiczne wytłumaczenie niepojętego...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A to bananowy dyktator... Już działają... No teraz dzialaja A dzieki, wlasnie mialem wlepic No wylania sie dosc dziwny obraz Zieby, a po tym co Tombak napisal, to juz sam nie wiem co myslec.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że Zięba nie ma żadnych swoich metod leczenia, tylko przekazuje te, które przeczytał. Jedne mogą być trafne, inne niekoniecznie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Nie ma żadnych wiarygodnych badań wykazujących, że dożylne wlewy witaminy C mogą leczyć nowotwory. Badania, które miały dowieść, że tak właśnie jest, były prowadzone albo na myszach, albo in vitro, zaś te z udziałem ludzi były oparte na zbyt małej licznie uczestników. Raczej nie mają żadnej wartości naukowej." Jeżeli coś działa na myszach i na małej grupie ludzi, to nie można powiedzieć, że nie działa. A, że osłabia chemioterapię, to co? Można stosować witaminę C bez chemioterapii... Piszą, że witamina może tylko wspomagać leczenie, a nie może leczyć. A czy witamina C nie leczy szkorbutu? (czyli kłamstwo nr 3 ) Nie wiem czy witamina C pomaga przy nowotworach czy nie, ale na pewno te ich argumenty nie są argumentami "przeciw". Naukowo to wiesz, zgodnie z religia ma byc. Czytam wlasnie ksiazke wybitnego amerykanskiego historyka o Pasteurze. Ksiazka w kregach naukowych zebrala znakomite recenzje ale.....byla wbrew nauce, wiec ja przemilczano. Autor majac dostep do notatek Pasteura obnazyl go jako kompletnego oszusta, pokazal jak manipulowal i falszowal eksperymenty itp zeby tylko dowiesc swego. Pokazanewszystko metodologicznie bez zarzutu. I co? I nic, ilu masz tu takich co niemal umra za pasteurowe bajki.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
O Pasteurze różnie piszą. Jedni twierdzą, że jego odkrycia nie chcieli uznać, bo on nie był lekarzem, "tylko" chemikiem. A czy to oszustwo z jego strony ... Jestem za mała, żeby to wiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Nie ma żadnych wiarygodnych badań wykazujących, że dożylne wlewy witaminy C mogą leczyć nowotwory. Badania, które miały dowieść, że tak właśnie jest, były prowadzone albo na myszach, albo in vitro, zaś te z udziałem ludzi były oparte na zbyt małej licznie uczestników. Raczej nie mają żadnej wartości naukowej." Jeżeli coś działa na myszach i na małej grupie ludzi, to nie można powiedzieć, że nie działa. A, że osłabia chemioterapię, to co? Można stosować witaminę C bez chemioterapii... Piszą, że witamina może tylko wspomagać leczenie, a nie może leczyć. A czy witamina C nie leczy szkorbutu? (czyli kłamstwo nr 3 ) Nie wiem czy witamina C pomaga przy nowotworach czy nie, ale na pewno te ich argumenty nie są argumentami "przeciw". Naukowo to wiesz, zgodnie z religia ma byc. Czytam wlasnie ksiazke wybitnego amerykanskiego historyka o Pasteurze. Ksiazka w kregach naukowych zebrala znakomite recenzje ale.....byla wbrew nauce, wiec ja przemilczano. Autor majac dostep do notatek Pasteura obnazyl go jako kompletnego oszusta, pokazal jak manipulowal i falszowal eksperymenty itp zeby tylko dowiesc swego. Pokazanewszystko metodologicznie bez zarzutu. I co? I nic, ilu masz tu takich co niemal umra za pasteurowe bajki. Gdyby to były bajki, to pasteryzacja by nie powinna działać... Ale głowy sobie nie dam za to obciąć...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo dla Zyona, wszystko jest czarne lub białe, niestety.
|
|
|
|
|
|
|
|
|