Autor
|
Wtek: Chleb optymalny ( nowa wersja ) (Przeczytany 69401 razy)
|
Blackend
|
To jest niewątpliwie problem, bo są tacy którzy potrafią się o to obrazić. Trzeba czasami się nieźle nagimnastykować aby gospodarzy nie urazić, a samemu sobie krzywdy nie zrobić, ale z autopsji wiem, że wszystko się da pogodzić.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dzieki Bogu nie ma tkich konwenanso w Danii. Nie jem bo nie chce i nikt sie o nic nie obraza. Wiem, ze polska mentalnosc i kurtuazja sa inne. Czas temu polozyc kres i byc irobic to na co sie ma ochote a nie na co inni maja ochote.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
ale tu niektórzy mają parcie na chleb i wyroby chlebopodobne zastanawia mnie tylko pytanie: po co TO COŚ jeść? Zupełnie nie rozumiem chęci na TO COŚ. Ja takowej nie odczuwam już niespełna dwa lata. Ale to chyba jak Zyon napisał "stan umysłu". Tak jak z fajkami, gość rzuca, zupełnie pozbywa się nałogu, a jego psyche tęskni do fajków do końca życia. I do końca życia tęskni do papierosa. Ja pozbyłem się prania mózgu, i wiem, że ziarna są dla ptaków, i zupełnie do nich nie tęsknię. Rany gościa, ja to się zabiję. Jaka ja niepotymalna. A parcie jakie...... Jedna kromka w tygodniu ziaren i "stan umysłu". Teraz już wiem, że moja psyche tęskni........do ptaka. Muszę się przyjrzeć mojemu 89 -letniemu ojcu, który całe życie jak młodzieniaszek i wsuwa sobie ziarenka od czasu do czasu czy jakiegoś ptaka nie przypomina.?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzieki Bogu nie ma tkich konwenanso w Danii. Nie jem bo nie chce i nikt sie o nic nie obraza. Wiem, ze polska mentalnosc i kurtuazja sa inne. Czas temu polozyc kres i byc irobic to na co sie ma ochote a nie na co inni maja ochote. Adampio nieprawda. Są ludzie w niewoli konwenansów i robią , bo "tak wypada" ale generalnie , nie chcę, nic nie muszę , jem albo nie jem i koniec, kropka, com.pl. Nic tu polska mentalność nie ma do rzeczy. Widocznie" ja" nie potrafię odmówić i widocznie to" ja" mam z tym problem. To tak jak z piciem. Pani pije? Nie, dziękuję. Jak to? Nie piję, bo nie. Koniec kropka, com.pl.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4142
|
ale tu niektórzy mają parcie na chleb i wyroby chlebopodobne zastanawia mnie tylko pytanie: po co TO COŚ jeść? Zupełnie nie rozumiem chęci na TO COŚ. Ja takowej nie odczuwam już niespełna dwa lata. Ale to chyba jak Zyon napisał "stan umysłu". Tak jak z fajkami, gość rzuca, zupełnie pozbywa się nałogu, a jego psyche tęskni do fajków do końca życia. I do końca życia tęskni do papierosa. Ja pozbyłem się prania mózgu, i wiem, że ziarna są dla ptaków, i zupełnie do nich nie tęsknię. Rany gościa, ja to się zabiję. Jaka ja niepotymalna. A parcie jakie...... Jedna kromka w tygodniu ziaren i "stan umysłu". Teraz już wiem, że moja psyche tęskni........do ptaka. Muszę się przyjrzeć mojemu 89 -letniemu ojcu, który całe życie jak młodzieniaszek i wsuwa sobie ziarenka od czasu do czasu czy jakiegoś ptaka nie przypomina.? spoko, bez urazy, ale odpowiedz tylko na jedno pytanie: po co ?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
: po co ?
Bo lubi... A ja tam wolę werterka, choć dawniej ze dwa piwka.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Co to jest ten Patch, admin?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najpewniej pomyłka autokorekty w Androidzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co to jest ten Patch, admin? Może szach mat i pat...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
ale tu niektórzy mają parcie na chleb i wyroby chlebopodobne zastanawia mnie tylko pytanie: po co TO COŚ jeść? Zupełnie nie rozumiem chęci na TO COŚ. Ja takowej nie odczuwam już niespełna dwa lata. Ale to chyba jak Zyon napisał "stan umysłu". Tak jak z fajkami, gość rzuca, zupełnie pozbywa się nałogu, a jego psyche tęskni do fajków do końca życia. I do końca życia tęskni do papierosa. Ja pozbyłem się prania mózgu, i wiem, że ziarna są dla ptaków, i zupełnie do nich nie tęsknię. Rany gościa, ja to się zabiję. Jaka ja niepotymalna. A parcie jakie...... Jedna kromka w tygodniu ziaren i "stan umysłu". Teraz już wiem, że moja psyche tęskni........do ptaka. Muszę się przyjrzeć mojemu 89 -letniemu ojcu, który całe życie jak młodzieniaszek i wsuwa sobie ziarenka od czasu do czasu czy jakiegoś ptaka nie przypomina.? spoko, bez urazy, ale odpowiedz tylko na jedno pytanie: po co ? Maniek, spoko, pewnie, że bez urazy. Lubię. Lubię np. raz w miesiącu albo raz na 3 pochrupać ze 100 g migdałów. Lubie po przyjeździe do domu zjeść 1-2 razy w tygodniu kromeczkę nie chleba z masłem i boczkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mała rzecz, a cieszy! I jak wątek się "adampio" rozwinął! Co jeszcze bardziej cieszy!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja Was naprawde przepraszam. Ja nie niepisalem bo nie chcialem tylko po prostu z braku czasu. Czytam czesto Wasze wpisy i jestem z Wami ( zabrzmialo troche komunistycznie) ale nie rozpisywalem sie. Moj Sp Ojciec zawsze mowil tak: nie mowi nic bo albo nie ma nic madrego do powiedzenia albo jest z KGB
|
|
|
|
|
|
|
|
|