Dasna
Go
|
Jak wszyscy Dopiero jak sie cos sp#&^@ to wtedy wszyscy byli i winien jest oczywiscie jeden Skąd u Ciebie takie wnioski? Ja, jeśli coś robię to biorę za to odpowiedzialność. Trzeba krytykę i wymagania zaczynać od siebie. To jest cecha charakteru a nie kwestia jedzenia ziaren lub nie. Widzę Zyon, że jesteś bardziej papieski niż sam papież. Generalizujesz, mierzysz wszystkich jedna miarą?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja jem to co lubię. Taki chleb bez chleba bardzo mi pasuje. Nigd, nigdzie nie pisałam, że jestem na DO i , że jestem "optymalna". Jestem wielką miłośniczką tłuszczu i podziwiam dr Kwaśniewskiego. W większości przypadków taki sposób postępowania pozwala na zachowanie dobrego zdrowia...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tyz chlyba nie jadam,chyba,ze jestem w Swiis
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To, że chlib jest na blacie, nie oznacza, że trzeba po niego sięgać! Lepiej się przegłodzić czyli poczekać na "szwedzki stół".
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie rozumiem dyskusji. W plackach, ktore omawiasz jest 60 gr maki przennej w chlebie optymalnym jest 100 gr maki przennej jedynym zaminnikiem jest w moim przepisie maka kokosowa, ktora jest zamiast maki pszennej, ktora nie jest maka a tylko jakims produktem chemicznym. Czy to wyklucza produkt z diety optymalnej? Czy lepszy jest wynik spalania w organizmie maki pszenicznej od maki kokosowej? Bo to przeciez o to tu idzie a nie o to czy jesz papryke zamiast chleba czy chleb zamiast bulki,tak.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja też nie rozumiem dyskusji, bo przepis jest bardzo dobry, jak i innych chlebów optymalnych co nie znaczy, że trzeba je jeść. Jednakże, jeśli zamiast sporadycznego spożywania mąki robi się z tego codzienność, a to już inna para kaloszy! Placki serowojajeczne to też alternatywa dla stanu umysłu, ale ser żółty, oscypek, czy twaróg, już nie. Dla "vvv" podstawą Diety Optymalnej jest na przykład ten przepis: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97No ale praca na rzecz certyfikatu nr 13 zobowiązuje...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Chodzi o to aby wyrobić sobie prawidłowe nawyki żywieniowe, a nie poszukiwanie substytutów niejadalnego na inne niejadalne.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chodzi o to aby wyrobić sobie prawidłowe nawyki żywieniowe, a nie poszukiwanie substytutów niejadalnego na inne niejadalne. Dokładnie! Łatwo jest przesunąć się niepostrzeżenie w stronę korytka, gdy nie myśli się o doborze pokarmów.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pilnuje tego jak oka w głowie, no ale ja mam misję, bo dwójka dzieci jest na stanie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I zapamiętać: inne bakterie jelitowe są dla mlecznych, a inne dla węglowodanów złożonych. I oba ze sobą konkurują zyskując przewagę w zależności od ich dokarmiania. A hamerykańskie kloce z tuczu glukozowostatynowego, mają jeszcze inne bakterie, co włśnie odkryli odkryte hamerykańscy naukowcy, uznając ten fakt za główną przyczynę tuczu hamerykańskiego! Będą chyba truć teraz grubasom te bakterie i szczepić "pożądaną" florą trawiącą węglowodany złożone. A najważniejsze, że i na truciu i na szczepieniu da się zarobić.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
ja z lenistwa plackow niet,nie robie juz. Chetnie za to pitrasze w garnuszku teflonowym twrog/ ser zolty z zoltkami i smietanka/maslem oraz zla slawa owiany cukier. Takie danie w 5 minut na sniadanie
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dla "vvv" tego nie rozumie. Co to znaczy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to adkaśko z dobrychdzieci, jak dalej nie rozumiesz, to nie zawracaj sobie tym głowy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
i grzesze ziemniakami
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ziemniak można traktować jak jarzynę ... Jak pieczone na ruszcie, 2-3 małe sztuki się stosownie w maśle utapla, to nawet są zjadliwe. Ale jak się worek kartofli zjada na dzień, bo "proporcjum na to zezwala", a to już inna inszość.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Chodzi o to aby wyrobić sobie prawidłowe nawyki żywieniowe, a nie poszukiwanie substytutów niejadalnego na inne niejadalne. Szapo ba czy jakos tak, znaczy sie jestem pelen uznania dla slow madrosci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
adampio
Go
|
A to adkaśko z dobrychdzieci, jak dalej nie rozumiesz, to nie zawracaj sobie tym głowy. No i nie bede, bo nie wiem tez kto to sa dobre dzieci...wiec to tez przemilcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|