Diogenes z Synopy
Go
|
na obiadzik placki ziemniaczane z śmietaną ukwaszoną Presidenta 30 i posypane cukrem. Wcześniej nie odmówiłem sobie spróbować gulaszu ze słoniny extra, mięsnej. I to tyle na dzisiaj . Napoje ciepłe zostały jeszcze do konsumpcji.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
na obiadzik placki ziemniaczane z śmietaną ukwaszoną Presidenta 30 i posypane cukrem. Matko boska Nie lepiej posypac sola? Pierwsze slysze placki ziemniaczane z cukrem, co wy w ogole z tym cukrem....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
na obiadzik placki ziemniaczane z śmietaną ukwaszoną Presidenta 30 i posypane cukrem. Matko boska Nie lepiej posypac sola? Pierwsze slysze placki ziemniaczane z cukrem, co wy w ogole z tym cukrem.... E no, u mnie w domu zawsze były placki z solą na obiad, a z cukrem na deser.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiem, że się jada z cukrem, ale dla mnie to też niejadalne. Musi być z solą i wtartą cebulą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, że się jada z cukrem, ale dla mnie to też niejadalne. Musi być z solą i wtartą cebulą. Ty to w ogóle jesteś dziwny, to już mamy ustalone. A u reszty ludzi to chyba problem "czym skorupka za młodu...".
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiem, że się jada z cukrem, ale dla mnie to też niejadalne. Musi być z solą i wtartą cebulą. No nie inaczej, zwymiotowalbym z cukrem Poza tym czytac prawie skonczylem Diete Optymalna i tam doktor pisze, ze cukier to zlo i trucizna!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
na obiadzik placki ziemniaczane z śmietaną ukwaszoną Presidenta 30 i posypane cukrem. Matko boska Nie lepiej posypac sola? Pierwsze slysze placki ziemniaczane z cukrem, co wy w ogole z tym cukrem.... Na Kaszubach też jadło się placki z cukrem... Za to twarożek z solą, pieprzem i cebulką, albo szczypiorkiem. A w niektórych rejonach z cukrem...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Rano jadłem mało cukru więc po południu trza dochapać. Placki zawsze jadłem na słodko. Ze śmietaną z butelki z kapslem żółtym lub srebrnym ( tym chyba częściej ) . Ale z serem żółtym też jadam. I doskonałe jako dodatek do duszonych mięs. Np placuszki z cynaderkami sosem grzybowym i buraczki lub ogóreczek kisz. Mniam. Na zimno też zjadam, ale rzadko zostaje. O! ooo ... Dokładnie tak, Renia. Placki z cukrem, twaróg z cebulą i solą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie, ojciec parę lat w Gdyni mieszkał i chyba wprowadził takie przyzwyczajenia. W wojsku był w tym czasie co Doktor, też w Braniewie, ale nie słyszał o nim wtedy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do trzech razy sztuka. Chyba uda mi się je zrobić (w tym tygodniu)... Już dwa razy się do ich zrobienia przymierzałam, ale zawsze potem zapomniałam...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Znaczy przypomnieć nie grzech
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
parę razy jadłem. smaczne.
Dziś chlebek z jajek z wątrobianką i ogórkiem kisz. Zosia żółtka na maśle. śmietanka z kawą. Rodzynki hetmańskie sparzone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śniadanie na zimno?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na basenie się rozgrzałem. Śmietankę podgrzałem i kawę gorącą A zresztą Doktor kazał gorącego nie jeść, bo organizm musi tracić energię na oziębianie potrawy.
|
|
|
|
|
|
|
|