renia
|
Czyli taki schab długodojrzewający... A w cukrze, a potem w soli to przechowujesz go w lodówce? A np. karkówka też by mogła być tak zrobiona? Pytałam się czy wędzona, gdyż moja Teściowa tak wędziła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ciekawe ,a dlaczego do pończochy ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Tak jak mówiłam, on może wisieć bardzo długo w chłodnym pomieszczeniu, ale potem oczywiście jak najbardziej do lodówki! Może to być schab, może być karkówka, może być boczek. Zrobiłam też słoninę w podobny sposób. Wszystko bardzo smaczne wyszło! Jarek! Bo pończocha jest tania i łatwo dostępna. A jak ktoś jest oszczędny to najpierw pochodzi w takiej pończosze, a potem, jak oczko poleci, to wrzuca do niej schab i ma wtedy dwa zastosowania dla jednej pończochy.... I aromat intensywny wtedy dostaje gratis!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To ja takie potrawy chętnie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie żałuj sobie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie żałuję. Mogę sobie na to pozwolić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie była czasu na ceregiele, więc: na obiadzik - barszczyk bez kartofli z żółtkiem i śmietana gęsta ukw. I optymalne hot-dogi (na ciepło kiełbaski wiedeńskie zawinięte w plastry sera podpuszczkowego, uzupełnione żółtkiem i keczupem lub musztardą). Tort na kolację, gdy ochota przyjdzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
My dzisiaj jedliśmy wątróbkę, a młodzież spaghetti (mielone z boczku z łopatką, sos z wywaru z kości szpikowych wołowych, makaron sklepowy ).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak był czterojajeczny to ujdzie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Lubella spaghetti. Nie wiem ile jajeczny, ale moje dzieci to takie całkiem optymalne nie są i tego makaronu dużo sobie nie nakładają. Więcej tej "polewy mięsno-pomidorowej" i posypują to utartym serem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Też pamiętam, jak w rękaw wycierali albo z powrotem wciągali (mnie to zawsze brzydziło)...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo gluty to świetna ochrona przed patogenami i suchością śluzówki - po to są.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Robię makaron z cukinii, najczęściej do sosu bolońskiego. Z wyglądu jak spaghetti, w smaku całkiem, całkiem, węgli prawie wcale. A że mam w lodówce cukinię, to chyba wiem, co jutro na obiad będzie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|