forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 00:25:49

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 195 196 197 198 199 [200] 201 202 203 204 205 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3168555 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #3980 : 2016-02-25, 10:43:07 »

A ja po treningu, tak bez przekonania zjadłem placka (starte jabłka, mąka i żółtka, smażone na maśle) z masłem, plastrami sera i jakiejś wędliny.
Taki placek ma około dwóch żółtek w sobie, i jest turbodoładowaniem mózgu mojej córki, która ma w żyłach pewno samo żółtko, bo je je prawie codziennie, w różnych formach od 6-7 miesiąca życia.  Laughing

Jabłuszka prażone z żółtym serem i wędliną, brzmią podejrzanie, ale smakują nieźle.
Tu ukłon w stronę Teresy, która na swoim blogu mnie zainspirowała dziwnymi, do niedawna dla mnie, połączeniami typu sery, mięsa plus powidła czy owoce.  Very Happy
Pozdrawiam.
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #3981 : 2016-02-25, 10:49:23 »

Trzy gofry dziś zjadłem z masłem . Jeden z pasztetową podwędzaną, drugi ze salcesonem czarnym, trzeci ze skwarkami smalcowymi  Zosi. Ogórek kiszony, natka.  

Cappuccino optymalne będzie z czoko z migdałami.

Sporo... Rolling Eyes

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3982 : 2016-02-25, 10:51:01 »

Ja wontruble ze skwarami wlasnie wciagnalem

Tak często jesz tę "ciężkostrawną", smażoną wątróbkę, że Twoja wątroba może od tego wysiąść... Confused Wink

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3983 : 2016-02-25, 10:52:48 »

A ja po treningu, tak bez przekonania zjadłem placka (starte jabłka, mąka i żółtka, smażone na maśle) z masłem, plastrami sera i jakiejś wędliny.
Taki placek ma około dwóch żółtek w sobie, i jest turbodoładowaniem mózgu mojej córki, która ma w żyłach pewno samo żółtko, bo je je prawie codziennie, w różnych formach od 6-7 miesiąca życia.  Laughing

Jabłuszka prażone z żółtym serem i wędliną, brzmią podejrzanie, ale smakują nieźle.
Tu ukłon w stronę Teresy, która na swoim blogu mnie zainspirowała dziwnymi, do niedawna dla mnie, połączeniami typu sery, mięsa plus powidła czy owoce.  Very Happy
Pozdrawiam.

Ja już chyba mam za dużo lat na zmianę przyzwyczajeń... Confused Laughing
Nie lubię takich połączeń typu: mięso z owocami, albo twarożek z dżemem... Confused Laughing

Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #3984 : 2016-02-25, 10:56:36 »

Ja wontruble ze skwarami wlasnie wciagnalem

Tak często jesz tę "ciężkostrawną", smażoną wątróbkę, że Twoja wątroba może od tego wysiąść... Confused Wink
Cholerka, no chyba musze przejsc na jakis detoks grejpfutowy albo budyn z petek moreli  Confused Confused

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3985 : 2016-02-25, 10:59:46 »

I lewatywa z koncentratu pomidorowego albo soku warzywnego... Rolling Eyes Cool

Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #3986 : 2016-02-25, 11:01:00 »

Tak, tak! Przeciez Doktor tak nakazal  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Anulka177
Jr. Member
**
wiadomoci: 3981

« Odpowiedz #3987 : 2016-02-25, 13:43:23 »

U mnie omlet i kawa z masłem,  duuuzo masla   Very Happy
A wieczorem golonka (wczoraj obgotowana,  dziś będę podsmażać)  ziemniak i buraczki z papryką. 

vvv
Go

Email
« Odpowiedz #3988 : 2016-02-25, 15:22:00 »

Ziemniaki to nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłem, w tym roku chyba jeszcze nie. Ale buraczki wiórki ze słoika to ze dwa razy w tygodniu zapewniają mi całodzienne węglowodany. Wiem trochę słodzone, ale jest w nich jednak sporo buraków.

Buraczki wiórki <Chira> 500g (po odsączeniu 380g)
LIDL cena 1.69PLN

W całym słoiku:
Białko 7g
Tłuszcz 0g
Węglowodany 45g

Do tego dopieprzona porządnie,
lekko podduszona wątróbka z tłuszczem i dzień zaliczony.

Buraczki są "marynowane" takie akurat twarde,
i odpowiednio kwaśne, dokładnie jak lubię.

Zasadniczo najpierw zwykle wcinam słoiczek buraczków wiórków, a wątrobę z tłuszczem nieco później. Jednak wątroba z tłuszczem pozostawia na dłużej w żołądku lepszy klimat niż buraki.
 Cool
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3989 : 2016-02-25, 15:26:48 »

a u mnie na obiad: keczup ze szkła Heinza, frytki na łoju i kiszka krwista na skwarkach i cebulce ze smalcem. Kapusta kiszona i natka.  I już.

Trzy gofry dziś zjadłem z masłem . Jeden z pasztetową podwędzaną, drugi ze salcesonem czarnym, trzeci ze skwarkami smalcowymi  Zosi. Ogórek kiszony, natka.  

Sporo... Rolling Eyes

no, bo obok na torze dziś pływał mięśniak jakiś, a po drugiej stronie szkółka pływacka. Trzeba było ich na ziemię sprowadzić. Więc zgłodniałem.   Very Happy
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #3990 : 2016-02-25, 17:34:29 »

Ziemniaki to nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłem, w tym roku chyba jeszcze nie. Ale buraczki wiórki ze słoika to ze dwa razy w tygodniu zapewniają mi całodzienne węglowodany. Wiem trochę słodzone, ale jest w nich jednak sporo buraków.

Buraczki wiórki <Chira> 500g (po odsączeniu 380g)
LIDL cena 1.69PLN

W całym słoiku:
Białko 7g
Tłuszcz 0g
Węglowodany 45g

Do tego dopieprzona porządnie,
lekko podduszona wątróbka z tłuszczem i dzień zaliczony.

Buraczki są "marynowane" takie akurat twarde,
i odpowiednio kwaśne, dokładnie jak lubię.

Zasadniczo najpierw zwykle wcinam słoiczek buraczków wiórków, a wątrobę z tłuszczem nieco później. Jednak wątroba z tłuszczem pozostawia na dłużej w żołądku lepszy klimat niż buraki.
 Cool
Normalnie(jesz)? Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3991 : 2016-02-25, 17:48:37 »

A wieczorem golonka (wczoraj obgotowana,  dziś będę podsmażać)  ziemniak i buraczki z papryką. 

Pychota.  Very Happy Ja do golonki muszę mieć musztardę... Cool

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3992 : 2016-02-25, 17:50:33 »

a u mnie na obiad: keczup ze szkła Heinza, frytki na łoju i kiszka krwista na skwarkach i cebulce ze smalcem. Kapusta kiszona i natka.  I już.

Sporo... Rolling Eyes

no, bo obok na torze dziś pływał mięśniak jakiś, a po drugiej stronie szkółka pływacka. Trzeba było ich na ziemię sprowadzić. Więc zgłodniałem.   Very Happy

A to się należało... Cool Laughing

Anulka177
Jr. Member
**

« Odpowiedz #3993 : 2016-02-25, 18:48:08 »

Natomiast ja mam buraczki z własnego ogródka, przeze mnie osobiście pasteryzowane i nie ma w nich grama dodanego cukru!

Anulka177
Jr. Member
**

« Odpowiedz #3994 : 2016-02-25, 18:49:41 »

Pychota.  Very Happy Ja do golonki muszę mieć musztardę... Cool

U mnie nie ma golonki bez sosu chrzanowego!  Very Happy

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3995 : 2016-02-25, 19:03:20 »

Też lubię sos chrzanowy, ale raczej do jajek, albo do białej kiełbasy go robiłam...
Już głodnieję... Confused Laughing

vvv
Go

Email
« Odpowiedz #3996 : 2016-02-25, 19:06:11 »

Natomiast ja mam buraczki z własnego ogródka, przeze mnie osobiście pasteryzowane i nie ma w nich grama dodanego cukru!
Dorwałem kiedyś młodą 14kg dynię z własnego ogrodu, w kuchni 4 dni stała tylko dynia i sokowirówka, wedle ochoty wycinałem od góry z dyni kosteczki, razem z delikatną skórką i do sokowirówki, gdy miałem litr soku neutralizowałem go kwaskiem cytrynowym by stał się ledwie ledwie kwaskowaty i wypijałem, jak wypiłem nie miałem już ochoty na żadne inne jedzenie, ani picie i tak przez 4 dni. Pewnie jakiś tłuszcz w tym też był bo przecież pestki dyni są dosyć tłuste. Warto wyhodować własne dynie by się tak domineralizować, bez cienia wahania o chemię rolniczą.
 Cool
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3997 : 2016-02-25, 19:09:31 »

To jest jaka dieta... Rolling Eyes dyniowa? Na cały rok, czy tylko w okresie halloween... Rolling Eyes  Twisted Evil

Anulka177
Jr. Member
**

« Odpowiedz #3998 : 2016-02-25, 19:35:41 »

Też lubię sos chrzanowy, ale raczej do jajek, albo do białej kiełbasy go robiłam...
Już głodnieję... Confused Laughing

Ale mój sos to chrzan z majonezem, a nie taki gotowany  Smile A golonki jeszcze trochę zostało, jakbyś chciała....  Cool

Anulka177
Jr. Member
**

« Odpowiedz #3999 : 2016-02-25, 19:39:47 »

Matko! 14 kg dyni w 4 dni  Shocked Takich rzeczy nawet najstarsi veganie nie robią!  Laughing

Strony: 1 ... 195 196 197 198 199 [200] 201 202 203 204 205 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.763 sekund z 19 zapytaniami.