Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3170224 razy)
|
|
renia
|
To witajcie w klubie wegetarian. Ja też tylko warzywa i owoce śrutuję po całych dniach. Psiankowate i krzyżowe lubię i strączkowe uwielbiam... Owoce rotuję według kolorów.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiadomo, że prócz peruki i maszyn jądrowych na pustyni, to grunt sobie chomąto dobrze przysposobić! Jaja są szkodliwe, a nasycony tłuszcz zwierzęcy zabójczy! Dlatego zaprawdę "formuła 4es" - to najlepsza formuła pod Słońcem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się ma dobrze dopasowane chomąto, to dobrze jest dużo owsa jeść. Trzeba dbać o siebie i dać się robić w konia.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Chleb pełnoziarnisty, posmarowany cieniutko margarynką, dżem truskawkowi i słodziutka herbatka - trzy łyżeczki cukru z cukiernicy - pyszne! A na deser bananek. Mniam Tak jak podejrzewałam - ta optymalna to jeden wielki pic na wodę! PS. A margarynka o smaku masła nie jest zła - możesz śmiało grubiej smarować, a może spróbuj dla odmiany smalcu roślinnego, podobno pycha!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Chleb pełnoziarnisty, posmarowany cieniutko margarynką, dżem truskawkowi i słodziutka herbatka - trzy łyżeczki cukru z cukiernicy - pyszne! A na deser bananek. Mniam Widzę mamy April Fools' Day, to się przyłączę. Poranny jogurt porzeczkowy, na lepsze kości i poziom cholesterolu, domowej roboty - prosto z blendera: http://s16.postimg.org/koey6u22d/image.png Szklanka o siódmej, ósmej, dziewiątej i dziesiątej, (kawa o szóstej).
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Strasznie to niepokojące więc się wytłumaczę, co bym widział, jako jogurt porzeczkowy, jako dobrą zmianę, podzielny na trzy porcje (np. dwunasta, piętnasta, osiemnasta) jako dzień mleczny, nic innego w ciągu całego dnia, tak z raz na dwa tygodnie, gdy poprzedni dzień był obfity i nie ma apetytu na coś konkretnego, a jest apetyt na zmianę. http://s30.postimg.org/ppmiumxz5/image.png
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mimo 1 kwietnia - jednak nie WiO . sernik dwa kawałki i kawa ze śmietanką 150 ml. Nie byłem głodny, po wieczornym kakao.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My tym razem robimy 1 miseczkę, a reszta idzie w słoiki. Ja czasami kupuję male słoiki z galaretą w sklepie mięsnym, ale tam jest w niej sporo marchwi i nie wiadomo z czego oni ją robią i jak. Nasza na pewno będzie lepsza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A sernik robimy ciut slodszy niż w przepisie (podwójna ilość rodzynek), to przynajmniej dzieci go też jedzą...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie też wszystkie składniki na sernik kupione (czyli ttwaróg i jajka ) Oprócz tego flaczki zrobię, ale to w poniedziałek bo jutro jadę w rejony słynące z zamachów terrorystycznych
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już też o flaczkach myślę... Ostatnio miałam gotowe z puszki - Zamojskie. Takie se... Zrobię "normalne" na rosole. Ale u nas tylko ja z mężem je jemu. Chyba, że starsi synowie się też "załapią", bo synowe też by flaczków nie tknęły...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Młodsza córa też nie tknie, za to starsza przepada, więc jej przyjemność chcę zrobić jako gościowi
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
My tym razem robimy 1 miseczkę, a reszta idzie w słoiki. Ja czasami kupuję male słoiki z galaretą w sklepie mięsnym, ale tam jest w niej sporo marchwi i nie wiadomo z czego oni ją robią i jak. Nasza na pewno będzie lepsza. Może i żelatynę dodają?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oby tylko...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
obiad: 25 gr białej kaszy gryczanej, sos spod pieczonego boczku z zasmażką białą z masła zagęszczony żółtkami, gęsina i boczek wieprz z sercem wieprz. Łyżka kap kisz. Koperek.
Później zrobię kakao z karagenem uht (jest gęstsze) i czoko na kolację, z migdałami.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
szpik? to chyba nie tak Zjadanie dziennie porcji roślin strączkowych może subtelnie wspomóc utratę wagi, sugerują najnowsze ustalenia kanadyjskich badaczy. Już jedna porcja dziennie spowoduje, że obniżysz cholesterol łączenie nasion strączkowych do menu i ich regularne spożycie gwarantuje poczucie sytości, co naturalnie wspomaga kontrolować przestrzeganie diety oraz że obniża poziom tzw. złego cholesterolu. Zamiast mięsa
Nasiona roślin strączkowych mają niski indeks glikemiczny i są wykorzystywane w przypadku konieczności zredukowania lub zastąpienia w jadłospisie białka pochodzenia zwierzęcego. Stanowią zdrowy zamiennik zwłaszcza, gdy są łączone z białkami pochodzącymi ze zbóż we właściwych proporcjach. Ponadto podczas badań wykazano, że regularne spożywanie dziennie porcji rzędu 130 g np. fasoli, grochu, powoduje spadek tzw. złego cholesterolu o 5 proc., z czym wiąże się redukcja ryzyka zagrożenia rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/juz-jedna-porcja-dziennie-spowoduje-ze-schudniesz-i-obnizysz-cholesterol,198190,0.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|