Diogenes z Synopy
Go
|
Mam bardzo podobne wyniki cholesterolu, ale trójglicerydów o 20 mniej. Ale nadrabiam cukrem - 107mg/dl
TRG - bo jesz mniej węglowodanów. 50 TRG = ketoza, zapewne.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem i 5-6 plastrów mortadeli od prywaciarza. Pomidory koktajlowe jako ''trutka'' markietowa, niesmaczne.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tu dawno nie było mortadeli! A kiedyś w panierce zawsze w lodówce na przekąskę była.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Za komuny to był szybki obiad do ziemniaków i surówki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nigdy za nią nie przepadałam... Wolałam parówki...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja traktowałam jako rarytas, bo tylko w obcych domach czasem poczęstowali, w domu tego nie było
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mortadela w panierce to był kiedyś taki schabowy dla pospólstwa . Zawsze można było pofantazjować, że jadło się schaboszczaka
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Byli tacy, co oszukiwali jeszcze bardziej i między dwie kromki chleba placka ziemniaczanego wkładali, który miał schabowego udawać
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
5 żółtek, 1 białko, 30 gr masła, nać. kawa ze smietanką i lód łaciaty kakaowy na patyku (śmierdzi aromatami). Trza Zosię namówić na Optylody.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
był kiedyś taki schabowy dla pospólstwa U mnie w '70 kiełbasa była ze wsi, a cudownego jej rozmnożenia dokonywało się tak:(smalec też był ze wsi nie jakiś-tam "olej do smażenia") https://www.tesco.pl/smaczna-strona/przepisy/placki-ziemniaczane-z-kielbasa-torunska-6656.htmlZiemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Do startych ziemniaków dodaj jajka, mąkę oraz sól, pieprz i majeranek do smaku, a następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju (ok. 5 - 8 min). Cebulę, obierz i pokrój w kostkę. Do masy ziemniaczanej dodaj cebulę i kiełbasę i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Na gorący olej nakładaj placki i smaż je z dwóch stron na rumiano. Podawaj gorące z gęstą śmietaną. http://s32.postimg.org/4skhr461x/image.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A u mnie dziś duszona łopatka i młoda kapusta z koperkiem, niektórzy zjedzą do tego ziemniaka
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
toć nasz przyjaciel forumowy Blackend na swoim kanale YT ma podobne, jeno z boczusiem . Jadłem, spoko, smaczne.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Taki fajny kanał i tylko jedenaście subskrypcji? Zaraz się może jakoś rozreklamuje. Tylko trzeba więcej bardzo ważnych informacji dawać!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz slaby dar przekonywania...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pracuję nad tym, ale czas pokaże.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Szczypiorku 2 łychy, masełko, 5 żółtek. Lekko pogrzane na patelni. 4 plastry sera żółtego z Ryk. Nać.
|
|
|
|
|
|
|
|