renia
|
Po co ten Ryk? ...i nać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie 3 żółtka na maśle, galareta wieprzowa i 3 plasterki pomidora. Troszkę szczypiorku do tego i bez ryku i bez naci... A teraz druga kawa ze śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Omlet z jaja i trzech żółtek, łyżeczka powideł do tego, popite kawą bez dodatków. Po południu będzie watróbka, dawno się nie pojawiała, Sałata ze śmietaną będzie robiła za WiO w dniu dzisiejszym
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wątróbki też już długo nie jadłam. O flaczkach zapominam. Jemy monotonnie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja jem często wątróbkę. Albo pasztet, albo kaszankę, albo wątrobiankę czy salceson. Oczywiście nie kilogramy. Właśnie zrobiłem sobie 2,5 pętka kaszanki z wątróbką na smalcu wytopionym z boczku pieczonego i kap kisz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja rzadko, i to tylko z tego względu, że te nasze dwa "Maluchy" takich rzeczy nie jedzą. I trzeba robić dwa obiady...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Moja córka też nie je watróbki, dla niej będą parówki
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no to niech je salceson czorny, kaszankę, wątrobiankę, pasztet
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
ja jem często wątróbkę. Albo pasztet, albo kaszankę, albo wątrobiankę czy salceson. Oczywiście nie kilogramy. Właśnie zrobiłem sobie 2,5 pętka kaszanki z wątróbką na smalcu wytopionym z boczku pieczonego i kap kisz.
Sam zrobiłeś? Swoimi ręcyma? To napisz przepis, proszę. Brzmi pysznie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
No to lecę do Lidla - mam trochę dalej niż do Biedry, ale czego się zrobi dla taaakiej kaszanki (cienka z wątrobą, idealna na grilla).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No to lecę do Lidla - mam trochę dalej niż do Biedry, ale czego się zrobi dla taaakiej kaszanki (cienka z wątrobą, idealna na grilla).
trochę dużo kaszy ma. Ale dla mnie korzystnie, bo mam kłopot z uzupełnianiem cukrów. Jadłem z bidry z grila, z Sokołowa ( z boczkiem i cebulką suszoną) ale ta miała glutaminian sodu i przez to smaczniejsza
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moja córka też nie je watróbki, dla niej będą parówki Ja często dzieciom robię kotlety, jak mamy coś dla nich "niejadalnego". Najprościej. Czasami jajka sadzone. A parówki też lubią...
|
|
|
|
|
|
|
matuVet
Go
|
Czas na odstresowanie się a nic nie odstresowuje lepiej jak śniadanie... Własnie przejrzałem "psią" grupę niby opty-psów i admin tej grupy prof.doc.dr.hab biochemii niby udowadnia na siłę że białko jaja jest lepsze niż żółtko... i jeszcze się powołuje na Harpera i Stryera.. ech dopóki mamy takich naukoFFcóF to się nic nie zmieni...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Psy to powinny jeść raw paleo i trochę śmieci, a nie opty.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Białka jaj w ogóle nie chcą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak przeżarte, to i rarytasy ciężko wchodzą...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Parę lat temu prof. SGGW chorego psa znajomych kazał karmić wyłącznie gotowanym kalafiorem. Już na nogi nie wstawał jak go zobaczyłam, a opiekunowie spodziewali się że to może być niestety koniec. Dal się odratować potajemnym dokarmianiem salami, ale właściciele, gdy się ingerencja wydała, byli przerażeni że kurację (od profesora!) zepsułam. Szczęściem uratował mnie inny weterynarz do którego - aby szybciej - "polecieli" by potwierdził ich podejrzenie mego braku odpowiedzialności, ale ten uznał że skoro profesor zalecił to kalafior kontynuować, ale mięsa trochę dodawać. Pies wydobrzał
|
|
|
|
|
|
|
|
|