Gavroche
|
Moim zdaniem dobrze jest ważyć więcej, niż się na to wygląda. Oznacza to gęstsze "upakowanie" tkanek, ergo, lepszą ich jakość.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...bez osteoporozy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...bez sarkopenii i elastopatii...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem zjadłem z resztkami wątrobianki, pasztetowej wiejskiej i mortadeli. Ździebko rabarbaru. Mało, bo Zosia z rana ukręciła deser. Będzie do kawy. Bita śmietana z musem z rabarbaru posypana prażonymi wiórkami z kokosa, i polana utartym żółtkiem. Listek mięty jeszcze nie wyrósł.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
...bez sarkopenii i elastopatii...
Nawet nie znam takich wyrazów ale cieszę się, że tego nie mam Swoją drogą dziwne, znowu wychodzę na tą głupią ... żeby cieszyć się z braku? Przeważnie lubimy coś posiadać i najlepiej duuużo!
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Ale cudujecie... Jakieś musy...Ale jak mus to mus... Też tak uważam, przesadzają Diogenesy z tym dogadzaniem sobie Ja skromnie dzisiaj: kawka ze słuszną porcją śmietanki i kromka orzechowo-makowego z masłem i powidłami - wszelkie torty i musy tych, co powyżej wymiękają ... Dziękuję kolejny chyba raz Reniu za przepis (tylko dodałam do całego ciasta dwie małe łyżeczki cukru) - będzie mi wybaczone?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O którym cieście piszesz...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
O którym cieście piszesz... O tym od Ciebie przeca - na chlebek makowo-orzechowy - dobry jest jako chlebek i jako ciasto
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
O którym cieście piszesz... O tym od Ciebie przeca - na chlebek makowo-orzechowy - dobry jest jako chlebek i jako ciasto Może o to chodzi: http://www.stachurska.eu/?p=607Sam bym zjadł, ani mąki, ani cukru.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Też tak uważam, przesadzają Diogenesy z tym dogadzaniem sobie Ja skromnie dzisiaj: kawka ze słuszną porcją śmietanki i kromka orzechowo-makowego z masłem i powidłami - wszelkie torty i musy tych, co powyżej wymiękają ... cóż, nie samym chlebem człowiek żyje . Gdyby nie Zosia - zjadłbym jeden pucharek śmietanki , a tak zjadłem dwa Renia. Mus to się wrzuca warzywa/owoc na patelkę i odparowuje się wodę. Wyjmuje się lekką ciapkę. Żadne tam ceregiele.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy sam byś taki mus robił... ja lubię wymyślać jakieś desery, np. owoce z bitą śmietanką, jak mam pomoc w domu. Dzisiaj nie mam i żadnych deserów nie będzie. Chyba, że córa coś zrobi... Ale u nas średnio raz na tydzień są jakieś "łakocie"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
cóż, nie samym chlebem człowiek żyje Oczywiscie, chleb bez keczupu nic nie wart
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to ja obrzydzę jakiemuś Wege dziś dzień. Dziś jadłem masło ze smalcem . Myślałem, że pasztetowa wiejska to coś białkowego, a to ze słoniny i podgardla. Gofra posmarowałem grubo masłem i grubo smalcem i oczywiście sporo śmietanki zjadłem po tym. Jadę po jajka, bo mam tylko 7 w zapasie, a coś trza jeść i półtora kartofla starego.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
O którym cieście piszesz... O tym od Ciebie przeca - na chlebek makowo-orzechowy - dobry jest jako chlebek i jako ciasto Może o to chodzi: http://www.stachurska.eu/?p=607Sam bym zjadł, ani mąki, ani cukru. Po prostu za dużo masła pani jada, sklerozis się kłania ... przepis od Tereni Stachurskiej jest. Moja wielka kulpa! Renia też go zachwalała, a ja piekę go często na zmianę z plackami serowo-jajecznymi i ostatnio gofry też idą. Daję orzechy włoskie zamiast migdałów, no bo tak! Mam "zaprzyjaźnione" dwa drzewa orzechowe i stąd nie muszę ich kupować, gratis są
|
|
|
|
|
|
|
|
|