renia
|
Po całokształcie. Albo w ogóle...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sojowe czy bezlaktozowe 0%?
Bezglutenowe, eko-bio
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
...eko-bio-wio...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
słoninka wędzona i słoninka mięsna też wędzona podsmażona i 10 żółtek. Na dwoje. Szczypiorek i ogórek małosolny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
białka rybne. Jutro orzechowe
Ja normalną wątróbkę wieprzową za 80 gr kupiłem. I za dużo dla 2 osób. Na jutro karkówka 2 plastry, takie ładniejsze wybrałem . 18 zł - była nieraz po 9 zł zimą . Grillowanie nakręca popyt na ten słaby gatunek mięsa. Pół brokuła i albo buraczek - albo frytki. Lodyopty pod pierzynką bitą z malinami i trus zaliczone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
białka rybne.
Wiem, że słabe i 58 zł/kg. Ale raz na 2-3 miesiące można...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jedliśmy wczoraj w restauracji hotelowej, nawet zaskoczona jestem, bo naprawdę porządne jedzonko. 3 rodzaje grilowanych mięs, duszona fasolka w strączkach i marchewka, sos czosnkowy. Mąż wziął frytki, skubnęłam mu 3 sztuki, smaczne były, takie domowe. Dziś, przed maratonem, śmietanka, żółtka, cukier i kakao zmiksowane i wypite w formie koktajlu. Było tego prawie litr
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem i 100 gr żółtego sera. Szczypiorek i pomidor. Później deserek z bitą. Optyloda dodatkowo czokoladowego do kompletu. w 1,5 godziny zebrałem 1 - 1,5 litra jagód, a Zosia 4. Chyba się nigdy nie nauczę tego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia mi mówi, że to nie prostota, a lenistwo .
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakbym miała zbierać te jagody w takiej temperaturze, to bym wolała śmietankę z samymi malinami... Obojętnie jak to się nazywa...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie było tak źle. O 6:00 rano jedynie 25 stopni w lesie było Gdybym miał rozpalać grilla, to też wolałbym nie jeść tego mięsa. Więc dwa plastry karkówki udusiłem w smalcu. Coś z tego sosu wymyślę. Z WiO mam pół brokuła i pyrki (frytki Zosia zrobi ? ) . Buraczków już nie zmieszczę raczej. Miałem jutro też jechać po jagody, ale co ja z nimi zrobię ? Miejsce w zamrażarce mam na kości szpikowe. A z 20 litrów to jedna szuflada. > a porzeczki cza, czer ,bia, mal, bor .... itd
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem i 2 plastry sera żółtego. Na maśle 3 podsmażone pieczarki i 2,5 żółtka. Pół buraczka ugotowanego i 2 swoje koktajlowe pomidorki. Badzio dobre. Podgrzewać śmietankę do kawy czy nie? . Chyba sama na dworze się podgrzeje . Z 3 dychy w powietrzu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas rodzinna niedzielna jajecznica. Nawet "dzieciaczki" pospać nie chcą dłużej jak mają okazję...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U mnie jagodowo - obiadowo. Zrobię omleta, Zosia przesmaży jagódki, posypię świeżymi jagodami, poleję śmietaną 30 gęstą ukwaszoną, posypię cukrem pudrem. Oczywiście na maśle. Nie klarowanym, bo nie będę przypiekał nic. Może wiórki kokosowe prażone będę pasować . Obaczym.
|
|
|
|
|
|
|
|