zofijeczka
Go
|
dziś był na śniadanie omlet, a na obiad tak wyszło, że też omlet - ojej!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to pewnie przez brak insuliny, który sprzyja wydzielaniu leptyny i pobudzeniu układu sympatycznego. Ale uwaga! Układ sympatyczny może i pobudzać i hamować wydzielanie insuliny, w zależności od przewagi roboczej genów kata lub metabolizmu stąd tylu, co zna półprawdy, ale całości nie ogarniają... Ja ich tam uczyć nie będę! A czy jest to prawdą, że niedobór węglowodanów powoduje senność, ziewanie? (tak słyszałam na Spotkaniu, ale może różne osoby różnie reagują) Ja raczej uważałam, że to nadmiar węglowodanów powoduje senność...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ja jak przed ŻO jak i w trakcie jestem równie senna z rana a ziewam ostatnio więcej - ale to chyba przez te moje ściśnięte mięśnie żuchwowo- szczękowe które próbują się mam nadzieję ostatecznie rozciągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak najbardziej! To jedno z najbardziej wiarygodnych źródeł w necie!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
jasne, jak na "amerykańskie media" przystało. Prawda i tylko prawdziwa prawda.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, ta od Tischnera szczególnie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Toruńskie media polecam
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
dziś był na śniadanie omlet, a na obiad tak wyszło, że też omlet - ojej!
Bardzo smacznie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry z masłem i z wątrobianką. Sałata rzymska. Niezła, ale niestety przeleciała przeze mnie, mimo, że eko sreko z ogródka. Odwykłem od tego. Zielono mi Optykawa, optylody z jagodami. Jagoda działa hamująco.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A to pewnie przez brak insuliny, który sprzyja wydzielaniu leptyny i pobudzeniu układu sympatycznego. Ale uwaga! Układ sympatyczny może i pobudzać i hamować wydzielanie insuliny, w zależności od przewagi roboczej genów kata lub metabolizmu stąd tylu, co zna półprawdy, ale całości nie ogarniają... Ja ich tam uczyć nie będę! A czy jest to prawdą, że niedobór węglowodanów powoduje senność, ziewanie? (tak słyszałam na Spotkaniu, ale może różne osoby różnie reagują) Ja raczej uważałam, że to nadmiar węglowodanów powoduje senność... Nie ma mowy, ja na niskich węglach nie mam z tym problemu. Senność to albo za dużo węglowodanów, albo za duża porcja jedzenia na raz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak dwie osoby na Spotkaniu u nas twierdziły, że tak na nich brak węgli działa. Nie wiem, ale chyba mogą różne osoby różnie reagować...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to jest najważniejsza zasada DO/ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, najważniejsze jest podobno, że w % a nie gramach i jak tu teraz przeliczyć "formułę 30g", na formułę 4es, czyli spróbuj spieprzyć sobie sam(a)...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja wolę pasztet. Wyszedł lepszy niż ostatnio. Trening czyni mistrza. Smakowych nie robiłem, klasyczny jeno. Parę kilo wyszło.
Więc - gofr z masłem i sałatą rzymską i ogórek małosolny. I 4 paski wołowego p.
Optykawawa, jagody i optylód.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś obiad chłopski Jajca na szpiku wołowym. Po trzy żółtka. Po kartoflu. Obiad jednogarnkowy. Ogórek mał. Kop. Drugie danie to - jagody konfitura, bita śmietanka i 17 malin. Czoko wiórki.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|