Blackend
|
W rezultacie nastąpiła konsekwencja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj na niego patrzałam, nie wygląda dobrze. Usta miał jakieś sine...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Naczelnik ma się dobrze, a kradnie moje pieniądze na swoje urojone wizje. [/quote Kradnie w imieniu prawa i sprawiedliwości .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to on ponoć, a nie Rzepliński, ani nawet Duda, stoi na straży koństytucji... Tak bynajmniej gadał, a PłełO pod przywództwem Schetyny zatonie, bo im tylko jedno w głowie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Sprawiedliwość. Znaczy dla każdego coś innego. Np dla korporacji i oligarchy zwolnienie z podatków, a dla obywatela Polski - 500+ i Mieszkanie +. Na śniadanko - Żółtka na cebulce 4, 3/4 kartofla, skwarki, masło , gofer. Pomidor z cebulką i solą.
Sam go wybrałeś. Godząc się na udział w demokratycznych wolnych wyborach, akceptuje się zasady i legitymizuje wybrańców. Należy szanować wybór większości. Chyba wszyscy tu są za demokracją.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Demokracja dla każdego znaczy coś innego. Dla pierwszego sortu zamordyzm, dla drugiego poszanowanie prawa...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
poszanowanie prawa... Prawo. dla każdego coś innego znaczy. Priorytety bywają różne. dla II sortu jest to głównie: prawo bankowe prawo budowlane prawo medyczne prawo upadłościowe prawo podatkowe prawo autorskie dla I sortu: prawo kanoniczne prawo międzynarodowe prawo człowieka prawo dziecka
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sam go wybrałeś. Godząc się na udział w demokratycznych wolnych wyborach, akceptuje się zasady i legitymizuje wybrańców. Należy szanować wybór większości. Chyba wszyscy tu są za demokracją. No bez jaj, nie głosowałem na żadne kartoflisko, a większość będzie jak zwykle mądra po szkodzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jasne że się da, tylko na bieżąco wykonać parę korekt i dalej cieszyć się życiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zamkniętym w piwnicy też da się żyć.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście i większość tego pragnie, bo wolność ich przeraża.
|
|
|
|
|
|
|
|