|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nieoptymalnie. Mogła kości szpikowych kupić i łoju, dałbym jej namiary
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To są niemieckie media w Polsce, więc pewnie kłamią...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chciałem barszcz. Ale Renia by się pytała dlaczego 3 raz pod rząd Wobec tego Zosia zrobiła mizerię , i do tego usmaży po 5 żółtek sadzonych na skwarkach i frytki na łoju. Z WiO jeszcze szczypiorek i keczup do frytek.
a na jutro już się rozmrażają optymalne ośmiorniczki mianowicie - nereczki cielęce. Będą duszone w smalcu. Mniam!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Sama kupiłam paczkę paluszków rybnych "Frosty" , bo dzieci od czasu do czasu lubią je... tylko dobry olej do smażenia kup. Taki zdrowy z bidronki, co Roudupem 3 dni przed zbiorem leją, aby strąki się zasuszyły
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
chciałem barszcz....
...Sosnowskiego?
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Z mojej strony było to bez podtekstów. Tak na marginesie albo i nie, dodam że kobieta powinna się choćby nieco szanować. Jak już się pani Ewie coś skojarzyło, to raczej powinna pominąć to milczeniem, a nie brnąć w tłumaczenia dając innym powód do śmiechu. Po pierwsze primo winna jako premier, kobieta z elit wykazać się dużo wyższą kulturą. No cóż, ja pewnie jestem staroświecka albo mam za duże oczekiwania. Po drugie primo, śmiejąc się z takich kiepskich żartów otoczenie daje świadectwo o swoim "wyrafinowanym" poczuciu humoru. Małe dziecko bawi wyraz "dupa" ale dorosły ma już inne podejście do brzydkich wyrazów, nie ekscytuje się nimi, używa w różnych kontekstach ale... No i to by było na tyle.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgadzam się z Tobą. Pani Premier powinna zachowywać się dyplomatycznie i nienagannie. Znacznie lepiej moim zdaniem wypada postawa i ogłada premier Beaty Szydło. Poważna, taktowna i kulturalna...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Co za czasy . Nawet nie wolno facetowi loda postawić
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zgadzam się z Tobą. Pani Premier powinna zachowywać się dyplomatycznie i nienagannie. Znacznie lepiej moim zdaniem wypada postawa i ogłada premier Beaty Szydło. Poważnie, taktownie i kulturalnie... Jeszcze nie wyszło szydło z worka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wszystko jest możliwe... Wtedy zmienię zdanie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Dzię dobry. Już nie będę na nikogo palcem wskazywać ale poplotkować muszę - była p. premier to wg mnie taka gułka. Postawię Wam dzisiaj serniczek, pyszny mi wyszedł jak nie wiem co - a tak go ukręciłam prawie w biegu. Twarożek, żółtka, rodzynki, cukru wanil. blisko zera. Polany czeko. rozpuszcz. w śmiet. i posypany wiórkami kokos. Jak ktoś nie lubi to się nie pogniewam, zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! Tak zawsze mówię mężowi i jakoś nie śmie mieć odmiennego ode mnie zdania
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! ... przynajmniej jesteś szczera... Niektórzy twierdzą, że są na DO, a chleba naszego powszedniego nie odstawią....
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
...zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! ... przynajmniej jesteś szczera... Niektórzy twierdzą, że są na DO, a chleba naszego powszedniego nie odstawią.... Żeby tak aż do bólu szczera to nie ... czasem wolę się ugryźć w język (wtedy tylko mnie boli). Chlebuś taki dobry przecież, a jak pachnie w całym markecie ... Nie, chleb już dawno przerabiałam (tylko kromeczkę, tylko skóreczkę do wylizania talerzyka), teraz nawet nie piekę, chociaż i to robiłam (taki zdrowy, na zakwasie).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś usmażyłem nowe gofry, a że zostało mi niewiele masła, zamiast niego użyłem smalcu - swojskiego oczywiście. Ciasteczka żółtkowe takie wyszły ( twaróg, orzechy zrobił swoje). Aż 2,5 gofra z masłem i serem żółtym zjadłem. Pychota. Pokrzywiona wielka malinówka ze szczypiorkiem od mojej pani ze wsi dopełniła bukiet smaków.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
...zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! ... przynajmniej jesteś szczera... Niektórzy twierdzą, że są na DO, a chleba naszego powszedniego nie odstawią.... Konkretnie co to za jedni ? Chleb na DO co za czasy
|
|
|
|
|
|
|
|