Gavroche
|
Dlatego niektórzy "optymalni" to takie grubasy. Tomasz kiedyś ładnie powiedział: "Znam kilku optymalnych"...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
...zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! ... przynajmniej jesteś szczera... Niektórzy twierdzą, że są na DO, a chleba naszego powszedniego nie odstawią.... Konkretnie co to za jedni ? Chleb na DO co za czasy No co? Świat idzie naprzód, a DO ma stać w miejscu? Nie ma tego dobrego czeg by nie można ulepszyć/spieprzyć Doktor się pewnie mydlił (przecie to nawet admin wie) albo tera jest ulepszony chleb. Zresztą moja kulpa też - dosyć czasu zetrwało zanim dotarło pod peruczkę co jest dla mnie dobre.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dziś usmażyłem nowe gofry, a że zostało mi niewiele masła, zamiast niego użyłem smalcu - swojskiego oczywiście. Ciasteczka żółtkowe takie wyszły ( twaróg, orzechy zrobił swoje). Aż 2,5 gofra z masłem i serem żółtym zjadłem. Pychota. Pokrzywiona wielka malinówka ze szczypiorkiem od mojej pani ze wsi dopełniła bukiet smaków. To znaczy, że ze smalcem wyszły lepsze niż z masłem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzię dobry. Już nie będę na nikogo palcem wskazywać ale poplotkować muszę - była p. premier to wg mnie taka gułka. Postawię Wam dzisiaj serniczek, pyszny mi wyszedł jak nie wiem co - a tak go ukręciłam prawie w biegu. Twarożek, żółtka, rodzynki, cukru wanil. blisko zera. Polany czeko. rozpuszcz. w śmiet. i posypany wiórkami kokos. Jak ktoś nie lubi to się nie pogniewam, zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! Tak zawsze mówię mężowi i jakoś nie śmie mieć odmiennego ode mnie zdania Mnie na razie się ciast odechciało. W zeszlym tygodniu były dwa i z każdego po kawałku wyrzuciłam (za długo leżało w lodówce). Na razie przerwa. Dzisiaj będą maliny z bitą śmietanką...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...zjem podwójną porcję, ja i tak jestem tylko jedną nogą na opty (ale za to pełną gębą)! ... przynajmniej jesteś szczera... Niektórzy twierdzą, że są na DO, a chleba naszego powszedniego nie odstawią.... Konkretnie co to za jedni ? Chleb na DO co za czasy A co? Z jakichś służb jesteś?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja tylko zainteresowany jestem, kto donosi o chlebie i komu i dlaczego .Warto wiedzieć ,bo jak ochota przyjdzie na chlebek ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To znaczy, że ze smalcem wyszły lepsze niż z masłem? (gofry) tak, nie mam pojęcia dlaczego? może znudziły się maślane? Twaróg ze smalcem fajne połączenie, trochę inaczej się wiąże, słabiej niż z masłem. Kiedyś cały rok jadłem robione na łoju, bo szkoda było 6 zł ( masło po tyle stało za PO) na raz wrzucać - zamiast 40 gr . I tak kładzie się na wierzch masło ( za Kartofla po 2,5 zł )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twaróg z podtopioną słoninką i cebulką oraz z "makaronem" ze skórek wieprzowych jest też w dechę. Można wkruszyć jeszcze ze 2 gotowane żółtka i potem góry przenosić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe, ciekawe... jak się nie sprawdzi to się nie dowie... ile je trzeba cenić, ten tylko się dowie, kto je stracił...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam boczek pieczony (z żeberkami i skórą) w brytfannie w piekarniku. Pychota. Kiedyś się dziwiłam, jak Tomasz pisał, że najsmaczniejsza z mięsa wieprzowego jest skóra... Teraz potwierdzam...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale z włosami jest lepsza
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Teraz potwierdzam... Trochę czasu upłynęło Cale szczeście że to Admin napisał
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra z masłem i pietruszką zieloną i 7 łysych kości szpikowych obgryzłem i wyssałem i wypukałem. 7 pomidorków koktajlowych. Na obiad zupa kalafiorowa ( pewnie z masłem, śmietaną i serem ) i żółtka i frytki.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja upiekłam chleb, coby mieć do smalcu i ogórka małosolnego, bo mnie ochota wzięła taka Chleb orzechowy z KK-700 lekko zmodyfikowany, czyli bez mąki. Szybko się zrobił, szybko upiekł, całkiem smaczny jest. Z pół porcji produktów wyszedł całkiem spory chlebek, który jemy już czwarty dzień
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A powinna smakować jak papier, nazwa na to wskazuje
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Zjadłam właśnie jajecznicę (3 żółtka + 1 białko) na masełku, z pietruszką. Pomidorem zagryzłam. Kawką z masłem zapiłam. Tera idę grzecznie robić zrazy zawijane z karkówki - kupiłam całą, ponad 2 kilo, bo jakoś nie mam serca kazać kroić jak jest taka ładna. Będzie dużo więc część oddam dzieciakom, a troszkę zostawię dla nas. No i raciczki się pyrcą w garze, będzie robota ale i będzie co jeść dłuższy czas bez roboty
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
raczyłem swoją obecnością tanią jatkę - wobec tego podrobowo dziś. Plaster salcesonu czarnego, gofer z masłem i pasztetową podwędzaną. Pętko kiszki krwistej. Kawałek kabanosa. Pomidorki koktailowe i czarne porzeczki w optymalnych ilościach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja jadlam omleta z dżemem z tegorocznych jabłek...
|
|
|
|
|
|
|
|