Diogenes z Synopy
Go
|
na śniadanie po Optycheeseburgerze ( pietrami - gofr, masło, żółtka piecz, ser podpuszczkowy, pomidor, szczypiorek). Popite Optykawą ( dziś podwójne mocne expresso i 170 ml śmietanki ) Nie mogłem sobie także odmówić kawałka ciasta kruchego ze śliwkami i kruszonką.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a już tam! Lumpenproletariat. Arystokracja to jada ośmiorniczki. Na obiad niezmiernie smaczne żeberka w sosie z młodych czerwonych koźlarzy z dodatkiem grillowanej papryki bez skórki. Kartofelek z wody i 1/4 kalafiora z masłem. Odpowiednie ilości masła. Nać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a już tam! Lumpenproletariat. Arystokracja to jada ośmiorniczki. A ta "nowoczesna arystokracja" tak ma...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a już tam! Lumpenproletariat. Arystokracja to jada ośmiorniczki. Na obiad niezmiernie smaczne żeberka w sosie z młodych czerwonych koźlarzy z dodatkiem grillowanej papryki bez skórki. Kartofelek z wody i 1/4 kalafiora z masłem. Odpowiednie ilości masła. Nać. Żeberka zrobię jutro (mnie i mężowi, dzieciom jajka gotowane i sos musztardowy na wywarze mięsno-kostnym, oni nie chcą jeść żeberek ). Mam ich trochę w zamrażalniku - zostają z boczku do mielenia. I na przystawkę cuś... Chyba brokuł... Dzisiaj były pulpety od wczoraj i marchewka na krótko. Oliwierowi (i ewentualnym chętnym) kotlety schabowe, ziem kop.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A moze to pazerność ? .Na szczęście to nie choroba .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na śniadanie po Optycheeseburgerze ( pietrami - gofr, masło, żółtka piecz, ser podpuszczkowy, pomidor, szczypiorek). Popite Optykawą ( dziś podwójne mocne expresso i 170 ml śmietanki ) Nie mogłem sobie także odmówić kawałka ciasta kruchego ze śliwkami i kruszonką. to samo. Rożnica jeno taka, że żółtka sobie zrobiłem płynne i ciekło po palcach. Nawet bardzo mi pasuje taki zestaw, bo śniadanie złożone z jednej kanapki, syci do godz 16:00 (od 7:30).
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
.N Oho, wydalo sie Diogenes co ty na to, to czlowiek Ryska?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nieświadomie bankster? Aż tak dalece wniosków bym nie wyciągał ze ''.złotej myśli''. Na obiad niezmiernie smaczne żeberka w sosie z młodych czerwonych koźlarzy z dodatkiem grillowanej papryki bez skórki. Kartofelek z wody i 1/4 kalafiora z masłem. Odpowiednie ilości masła. Nać.
powtórka. Zamiast naci szczypiorek. Jeszcze na jutro zostało. Coś chyba mało jem, bo żeberek było 1,2 kg na 3 razy na 2 osoby. Wychodzi jedynie po 25 gr ok białka w żeberku na obiad . Ale... najadłem się.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Rzeczywiście mało
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
25g to mało? Powinieneś zjadać maks 10g! Przecież wiadomo, że na ŻO zjada się białko bardzo wartościowe, wiec zalecenia Doktora należy dzielić przez dwa, jeśli nie trzy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A skąd .Ja wzorce czepie tylko i wyłącznie od Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Akurat piszę to dla zagubionych, a nie dla opty. Żeby zobaczyli, iż normalnie można jeść i żyć. A nie pić słoikami smalec. (wg stereotypu tłuszczowej diety)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Słoikami, to piją początkujący, później to już wiadro minimum.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Akurat piszę to dla zagubionych, a nie dla opty. Żeby zobaczyli, iż normalnie można jeść i żyć. A nie pić słoikami smalec. (wg stereotypu tłuszczowej diety) No co ty ? Ale normalnie żyć, to jak ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
moja siostrzenica ma tarczycę chorą i dla niej jedzenie niezgodne z zaleceniami mas-mediów i celebrytów i dietetyków jest nie do przyjęcia, bo kulturowo całkiem odmienne od towarzystwa jej. Więc nie do zaakceptowania. Dziewczyna wykształcona, na poziomie, dobrze zarabiająca. Bo masła nie zjada się pół kostki, tylko cienko smaruje się margaliną chlebek
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
moja siostrzenica ma tarczycę chorą i dla niej jedzenie niezgodne z zaleceniami mas-mediów i celebrytów i dietetyków jest nie do przyjęcia, bo kulturowo całkiem odmienne od towarzystwa jej. Więc nie do zaakceptowania. Dziewczyna wykształcona, na poziomie, dobrze zarabiająca. Bo masła nie zjada się pół kostki, tylko cienko smaruje się margaliną chlebek Dlaczego nie je tego co piszesz
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to trzeba mądrości optymalnej użyć .Przecież Ty potrafisz ,bo cały czas o tym piszesz
|
|
|
|
|
|
|
|