Diogenes z Synopy
Go
|
nie, nie miałem ochoty na mięso. Jutro w taniej jatce na coś więcej sobie pozwolę. Jakiś ogonek, albo inny rarytas.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale filozofia. Kluseczki robi się 5 minut. Pomemłać twaróg z żółtkami widelcem, dodać krochmalu i wrzucić na wrzątek.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Czy wymienić syndromy metaboliczne, które może wywołać taki posiłek u podatnych? Wymień...Please... Mi już kiedyś wymienił, to przez dwa dni wsłuchiwałam się czy mi się od szczawiowej dna moczanowa nie odzywa, a od jabłka cukrzyca, o raku z frytek nie wspominając Dzisiaj więc, pomna ostrzeżeń, zjadłam żółtka na maśle rano i parówki z pastą z bakłażana po południu. Na rozgrzewkę, jako że dzień zimny i mokry, popiłam kubkiem pomidorówki. I to na tyle by było...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gofra z masłem. Salceson czarny 3 plasterki, krupnioka pętko, żywieckiej z 5 plasterków. Ogórek mały kiszony. Popiłem OptyInką z cukrem.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gofra z masłem. Salceson czarny 3 plasterki, krupnioka pętko, żywieckiej z 5 plasterków. Ogórek mały kiszony. Popiłem OptyInką z cukrem.
Za mną już od dłuższego czasu kaszanka "chodzi", ale jakoś nie mogę jej "złapać"... Ostatnio to za słoną miałam...Może kawałek słoniny świeżej do jej smażenia kupię, to nie będzie tak słona.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Za ten cukier, to za pokutę powinieneś pół wiadra smalcu zjeść... a co, jest niezdrowy?
Kupuję u masarnika prywaciarza co nie kadzi soli. Ale wyroby trzeba zjeść do 5-7 dni.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Za mną już od dłuższego czasu kaszanka "chodzi", ale jakoś nie mogę jej "złapać"... Ostatnio to za słoną miałam...Może kawałek słoniny świeżej do jej smażenia kupię, to nie będzie tak słona. Zmieszaj z podduszoną cebulą i "odsolisz" trochę w ten sposób
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I pomidorem, nieposolonym oczywiście, można przegryzać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Renia pewnie nie daje boczku surowego, bo "za słono" pewnie by wyszło.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Za mną już od dłuższego czasu kaszanka "chodzi", ale jakoś nie mogę jej "złapać"... Ostatnio to za słoną miałam...Może kawałek słoniny świeżej do jej smażenia kupię, to nie będzie tak słona. Zmieszaj z podduszoną cebulą i "odsolisz" trochę w ten sposób Tak robię, ale jeszcze za słone...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I pomidorem, nieposolonym oczywiście, można przegryzać. Mnie pomidor nie pasuje do kaszanki. Prędzej ogórek kiszony, ale jest jeszcze bardziej słono...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|