|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cztery żółtka rozbełtane z masłem i lekko ścięte na patelni. Dwa plasterki sera (pokrojone w słupki) i kilka paseczków czerwonej papryki. Moja była smaczna. A, i dodatek szczyp. z własnej uprawy. Kawa ze śmietanką była wcześniej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj już kupiłam ogonki z fileta z łososia na Wigilię. Zamroziłam i z głowy... Karpia nie lubimy, w ogóle rzadko ryby jemy. Jeszcze nasze dzieci trochę ryby lubią, a ja z mężem wolimy karkówkę...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla "zasady" to ja bym nie kupowała. W ogóle mało bym przygotowała na Święta, gdyby nie goście...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas będzie jak zwykle tradycyjnie, bo tradycja rzecz święta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
gdyby nie goście... w tym sęk. Zosia zdziwaczała, mówi czy nie możemy zjeść na wigilię normalnych żółtek. Odpowiedziałem, że Wielkanoc jest za pół roku. Na pewno będą na wigilię dwa torty do wyboru. I to na pewno nie makowe. Ja chcę robić jedno ciasto, jeszcze nie wiem jakie... Dobre było to co ostatnio mieliśmy w kawiarni na spotkaniu Optymalnych - biszkopt z ananasami i bitą śmietanką. Ale na Święta nie pasuje...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U nas będą pewnie z cztyry. 2 torty (kawowy i jagodowy lub ananasowy), sernik na kruchym spodzie, i może szarlotka. Też postne, jak ryby i mak i kutia.
Tymczasem na obiad zjadłem pętko kaszanki i 1,5 gołąbka w pomidorowym sosie. Więc i obiad i deser już był.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U nas będzie jak zwykle tradycyjnie, bo tradycja rzecz święta. Ja tez tradycyjnie sam ,no chyba że samotna sikora ,to trzeba będzie sie zatroszczyć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas będ± pewnie z cztyry. 2 torty (kawowy i jagodowy lub ananasowy), sernik na kruchym spodzie, i może szarlotka. Też postne, jak ryby i mak i kutia.
Tymczasem na obiad zjadłem pętko kaszanki i 1,5 goł±bka w pomidorowym sosie. Więc i obiad i deser już był. Nie cierpię kutii... nawet jak nie byłam na ŻO... Chyba też zrobię tort z bitą śmietanką i jakimiś owocami...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja świąt mam za dużo w roku ,właściwie cały rok ,oprócz świąt
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie cierpię kutii... nawet jak nie byłam na ŻO... Chyba też zrobię tort z bitą śmietanką i jakimiś owocami... Te sute wigilie to słabo wspominam. Człek napchany jak balon wysokościowy, gazy po kapustach, grochu, maku i do tego mocniejsza popitka, i ryba na oleju .... i ziółka na drugi dzień. I człowiek kłamie, że super kolacja była.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|