Gavroche
|
Na śniadanie? To chyba w omlecie?!
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Omlet na 5 - 50g masla - 5 zoltek - 5 suszonych daktyli - 5g wiorek kokosowych
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dziś w pracy Wziąłem "śmierdzące kiełbaski", śmierdzący ser i majonez dekoracyjny Winiary. Na deser mandarynka. O!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
i majonez dekoracyjny Winiary. Jak keczup to z Wieśławka, a jak majonez to kielecki... Reszta spoco.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
i majonez dekoracyjny Winiary. Jak keczup to z Wieśławka, a jak majonez to kielecki... Reszta spoco. Kielecki jest bardzo octowy i ma 68 T. Winiary ma 80 T i w składzie chyba nic strasznego..? A keczup z Włocławka w szkle bardzo spoco
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potreningowe śniadanie: -8 małych żółtek -ok. 150g robionego przez bakterie twarogu -100g masła Wszystko zdenaturowane na patelni i popite filiżanką śmietanki z łyżeczką sacharozy ( 5g dla anabolizmu). Taka refleksja mnie podczas jedzenia naszła, że motywem przewodnim życia na Ziemi jest pesymistyczny determinizm. Bez względu na to co robimy, nasze ciała i środowisko skazują nas na zagładę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ok Zamiana zaś węglowodanów na ocet jest wysoce nieekonomiczna, bo wiąże się z utratą aż jednej cząstki octu, dlatego na diecie niskowęglowodanowej węglowodany przetwarzane sią głównie na pentozy i pirogronian, czyli typowe składniki budulcowe, a nie energetyczne. Jako ciekawostkę podaję...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Już myślałem, że Ci przeszły takie ciągoty do podawania ciekawostek Fajnie, że jednak nie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to jeszcze podam "jak Kwaśniewski się mydli", bo ten wzór sumaryczny podany w jednym z tekstów jest błędny: 3C6H12O6 ->C18H36O2 + 8O2, albowiem... Ale nikt tego nie zakwestionował, bo się przeważnie nie zna, a tlen w bilansie jest OK, bo są oszczędności na atmosferycznym, więc prostować nie trzeba, bo w tekście chodzi właśnie o tlen, a nie tłuszcz, czy cholesterol powstałe z cukru... W rzeczywistości wygląda to tak: 3C6H12O6 ->C12H36O2 + 6CO2 + 2O2, ale i tak tlenu endogennego jest opór.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co to jest? Termodynamika i stechiometria? Dla przeciętnego człowieka to czarna mamba Dla mnie na bank.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W pewnym sensie jest to termodynamika... W każdym razie jak kto powtarza za Zuntz'em i Schumbergiem, że glukoza lepiej niż tłuszcz wykorzystuje kalorycznie tlen, bo z litra tlenu "spalonego" z cukrowcami "uzyskuje" się 5,011 kcal, a z litra tlenu "spalonego" z tłuszczowcami jedynie 4,686 kcal, to znaczy, że nic nie wie lub wie źle. Bo organizm to nie jest bomba kalorymatryczna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ostatnie zdanie w ramkę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście "kwaśniewski się nie mydli" z tym równaniem stechiometrycznym, ale to drugie jest również prawdziwe. Inne geny je tylko kodują...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co to jest? Termodynamika i stechiometria? Dla przeciętnego człowieka to czarna mamba Dla mnie na bank. Termodynamika masakra przedmiot Tyle razy zaliczalem, oczywiscie na poczatku jak cala brac niemal - na sciagawkach. Az w 7 czy 8 terminie...........zapomnialem sciagawek na egzamin I zdalem egzamin okazalo sie, ze mialem te sciagawki od tego przepisywania obkute na blache
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Potreningowe śniadanie: -8 małych żółtek -ok. 150g robionego przez bakterie twarogu -100g masła Wszystko zdenaturowane na patelni i popite filiżanką śmietanki z łyżeczką sacharozy ( 5g dla anabolizmu). Taka refleksja mnie podczas jedzenia naszła, że motywem przewodnim życia na Ziemi jest pesymistyczny determinizm. Bez względu na to co robimy, nasze ciała i środowisko skazują nas na zagładę... Rozumem, że mózg w tym samym czasie knuje plan przeciw zagładzie. Może ktoś Ci do jedzenia czego białego dosypał, nie wiem ... jaką drugą łyżeczkę. * Dot. ramki i wsadzania ... w nią.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Rano kawka z mlekiem i miodem, przed momentem makrela na sucho , a później kawka ze śmietaną 30% wio na trening
|
|
|
|
|
|
|
|