admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W survivalu, na wit.C, ssiemy młode pędy iglastych, gdyby dziąsła zaczęły krwawić. Dziąsła też mogą krwawić przy myciu zębów od kamienia nazębnego, którego można nie widzieć, bo często jest pod dziąsłami. Wiem to z autopsji...Usuwanie go nie jest przyjemne, ale skuteczne...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bo faktycznie problemem rzekomego "ocieplenia klimatu" jest metan - mol metanu ponoć powoduje 85* większe "ocieplenie" niż mol ditlenku węgla, a światowa populacja bydła produkuje ponoć 90mln. ton metanu, czyli bez mała 1/4 emisji, ale 1/8 "produkcji" stanowi uprawa zbóż - więc to wszystko nie jest aż tak oczywiste, jak "naukowcom" się wydaje. Kopaliny uwalniają rocznie do atmosfery około 100mln. ton metanu - tak dla ścisłości.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A wulkan? Olbrzymie pożary lasów?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Też, a superwulkan typu syberyjskiego może załatwić problem "kompleksowo"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Też, a superwulkan typu syberyjskiego może załatwić problem "kompleksowo"... I dobrze się kojarzy- "Syberiada'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja czasem po śniadaniu potrafię się dołożyć do globalnego ocieplenia.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
W survivalu, na wit.C, ssiemy młode pędy iglastych, gdyby dziąsła zaczęły krwawić. A można dzikiej róży? Ostatnio skubnąłem, naturalny dżemik...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dla niepoznaki...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja czasem po śniadaniu potrafię się dołożyć do globalnego ocieplenia. Za komuny szturmówki do szamb się wrzucało - lepszy efekt jak z karbidówki się strzelało!
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
W survivalu, na wit.C, ssiemy młode pędy iglastych, gdyby dziąsła zaczęły krwawić. A można dzikiej róży? Ostatnio skubnąłem, naturalny dżemik... Tzn. marmoladka bardziej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No spoko -z dzikiej też super!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Spoko, troszku ptaszkom skubłem (tyle co kotek napłakał) . Muszą te pomarszczone, przysuszone być.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tu gile chyba jeszcze nie zleciały.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A tu gile chyba jeszcze nie zleciały.
Chyba Gill Bates zatrzymał ruch powietrzny.
|
|
|
|
|
|
|
|