Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3165445 razy)
|
|
Gavroche
|
Kanapki z twarogu, masła i salami, do tego mleko z masłem i miodem, mama takie robiła, jak byliśmy przeziębieni i czasem mam smaka.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Fajny zestaw.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na kolację też by pasował.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo to zestaw uniwersalny... Tylko wita C i spoko. Może być w pigułce.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiadomo, to akurat warto suplementować.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wiadomo, witamina cud...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo, to akurat warto suplementować. Ja mam problem z suplementacją askorbinianu, kilka dni pod rząd wezmę tabsa 0,2g i czyszczenie. Próbowałem kilka razy, zawsze ten sam efekt, jak czytam, że niektórzy to biorą na gramy, to mi się włos jeży na brodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja lubie askorbinian z kwasem wymieszac, wtedy ani kwasne ani slone, ale sraka zoltozielona jak sie przedawkuje to znak, ze czlowiek pelen pod korek Na DD jest matti, ten stary wariat sprzed lat, co nic nie zmadrzal i dalej je te suple w ilosciach hurtowych, oczywicie dla zdrowia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Ja mam problem z suplementacją askorbinianu, kilka dni pod rząd wezmę tabsa 0,2g i czyszczenie. Próbowałem kilka razy, zawsze ten sam efekt, jak czytam, że niektórzy to biorą na gramy, to mi się włos jeży na brodzie. Nigdy nie suplementowałem wit. C poza przeziębieniami typu katar i takie tam, a teraz łykam, bo sam nie wiem, nikt zresztą nie wie... Kupuję na Allegro wit.C liposomalną 1 gramową - sporo, ale nic się nie dzieje. Ponoć to prawie to samo co szprycowanie, tylko taniej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I dobrze, bo jak nerki wydolne i gruczoły potowe, to "nadmiar" wyleci, a braku z całą pewnością nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobrze ze watrobka ogolnie dostepna, raz w tgodniu 100g i po suplementacji.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I dobrze, bo jak nerki wydolne i gruczoły potowe, to "nadmiar" wyleci, a braku z całą pewnością nie będzie. Tak to sobie też tłumaczę, ale zawsze fajnie usłyszeć potwierdzenie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Lepiej nie przeginać, bo to jak z E-konserwantami - rakotwórcze i nie tylko - ale przy dawkach 1000* przekraczających normę - tego z reguły nie przyjmuje się do wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną."
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja mam problem z suplementacją askorbinianu, kilka dni pod rząd wezmę tabsa 0,2g i czyszczenie. Próbowałem kilka razy, zawsze ten sam efekt, jak czytam, że niektórzy to biorą na gramy, to mi się włos jeży na brodzie. Nigdy nie suplementowałem wit. C poza przeziębieniami typu katar i takie tam, a teraz łykam, bo sam nie wiem, nikt zresztą nie wie... Kupuję na Allegro wit.C liposomalną 1 gramową - sporo, ale nic się nie dzieje. Ponoć to prawie to samo co szprycowanie, tylko taniej. Ja tez z reguly jak cos sie tam przypaleta, to pare dni lyzeczke sypie do kubka, zwykly askorbinian
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną." Jasne, takie 4 Kozidraki dla przykładu...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja tez z reguly jak cos sie tam przypaleta, to pare dni lyzeczke sypie do kubka, zwykly askorbinian
Ta liposomalna to też zwykły askorbinian, tylko wolniej się rozpuszcza. https://www.sklepzycia.pl/liposomalna-witamina-cAle tak szczerze gdyby nie moja chemiczna przygoda w życiu bym się tym nie zainteresował.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale specjalnie dawkę 2*zawyżyłem - żeby z całą pewnością była śmiertelna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|