Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3161914 razy)
|
Jazzman
Go
|
córa dostaje łychę masła i kilka żółtek...
Przestawiasz powoli małą na ŻO? Jak przestawiać to szybko, Doktor kazali Nie, za bardzo lubi ziemniaki, kasze i warzywa, poza tym 2 posiłki je w przedszkolu. Ale smażę w miarę niskotłuszczowe omlety na słodko, rosołu, ale chude raczej, mięso zwykle pieczone, chudy twaróg na słodko, staram się nie przetłuszczać, ale dobiałczyć, połówka moja znowu dba o węglowodany, też chudziutkie, więc jak raz na jakiś czas wciągie masła czy smalcu, to nic się nie stanie, a tłuszcz na rozwój mózgu niezbędny. Trudno mamy, bo LCHF i Ww, a kuchnia jedna, ale przy pewnej wprawie, spoko się da. Dziecko, odpukać zdrowe, szczupłe i bystre, nie mogę się smucić Moje młodsze dziecię to Jest na HCHF :/
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przestawiasz powoli małą na ŻO? Jak przestawiać to szybko, Doktor kazali Nie, za bardzo lubi ziemniaki, kasze i warzywa, poza tym 2 posiłki je w przedszkolu. Ale smażę w miarę niskotłuszczowe omlety na słodko, rosołu, ale chude raczej, mięso zwykle pieczone, chudy twaróg na słodko, staram się nie przetłuszczać, ale dobiałczyć, połówka moja znowu dba o węglowodany, też chudziutkie, więc jak raz na jakiś czas wciągie masła czy smalcu, to nic się nie stanie, a tłuszcz na rozwój mózgu niezbędny. Trudno mamy, bo LCHF i Ww, a kuchnia jedna, ale przy pewnej wprawie, spoko się da. Dziecko, odpukać zdrowe, szczupłe i bystre, nie mogę się smucić Moje młodsze dziecię to Jest na HCHF :/ Przypuszczalnie dziecięce geny sobie z tym poradzą, ale rozsądne to nie jest Może się okazać, że przy takim składzie niektóre rzeczy "szkodzą", jak mleczne czy zbożowe...
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
Przestawiasz powoli małą na ŻO? Jak przestawiać to szybko, Doktor kazali Nie, za bardzo lubi ziemniaki, kasze i warzywa, poza tym 2 posiłki je w przedszkolu. Ale smażę w miarę niskotłuszczowe omlety na słodko, rosołu, ale chude raczej, mięso zwykle pieczone, chudy twaróg na słodko, staram się nie przetłuszczać, ale dobiałczyć, połówka moja znowu dba o węglowodany, też chudziutkie, więc jak raz na jakiś czas wciągie masła czy smalcu, to nic się nie stanie, a tłuszcz na rozwój mózgu niezbędny. Trudno mamy, bo LCHF i Ww, a kuchnia jedna, ale przy pewnej wprawie, spoko się da. Dziecko, odpukać zdrowe, szczupłe i bystre, nie mogę się smucić Moje młodsze dziecię to Jest na HCHF :/ Przypuszczalnie dziecięce geny sobie z tym poradzą, ale rozsądne to nie jest Może się okazać, że przy takim składzie niektóre rzeczy "szkodzą", jak mleczne czy zbożowe... Dwójka to silny, uparty charakter... Osioł to przy nim pikuś.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przestawiasz powoli małą na ŻO? Jak przestawiać to szybko, Doktor kazali Nie, za bardzo lubi ziemniaki, kasze i warzywa, poza tym 2 posiłki je w przedszkolu. Ale smażę w miarę niskotłuszczowe omlety na słodko, rosołu, ale chude raczej, mięso zwykle pieczone, chudy twaróg na słodko, staram się nie przetłuszczać, ale dobiałczyć, połówka moja znowu dba o węglowodany, też chudziutkie, więc jak raz na jakiś czas wciągie masła czy smalcu, to nic się nie stanie, a tłuszcz na rozwój mózgu niezbędny. Trudno mamy, bo LCHF i Ww, a kuchnia jedna, ale przy pewnej wprawie, spoko się da. Dziecko, odpukać zdrowe, szczupłe i bystre, nie mogę się smucić Moje młodsze dziecię to Jest na HCHF :/ Przypuszczalnie dziecięce geny sobie z tym poradzą, ale rozsądne to nie jest Może się okazać, że przy takim składzie niektóre rzeczy "szkodzą", jak mleczne czy zbożowe... Dwójka to silny, uparty charakter... Osioł to przy nim pikuś. Każde zabezpieczenie można obejść
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
Ostatnio placki ziemniaczane z sosem czosnkowym idą nam w stronę omletu W planach też zakup maszynki do lodów i produkcja czekoladowych i chałwowych
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jajecznica na cebulce: 5 malutkich jajeczek 3 malutkie cebulki 50 g masła 50 g smalcu Sól Cebula usmaźona powoli na smalcu, potem masło, jaja i sól. Może i dużo, ale jestem rekonwalescentem, wczorajsza kontrola laryngologiczna wykazała wycofywanie się infekcji, więc muszę jeść, ćwiczyć i spać. Tak, tak, ćwiczenia (u mnie spacery i odważniki lekko) wraz z odpoczynkiem biernym i dobrą dietą przyspieszają powrót do zdrowia. Kupiłem też ser Old Amsterdam i będę szczepił jelita, bo sam Lakcid to może ciut mało.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięknie...
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja na razie tylko kawele z masele i nie jestem jeszcze glodny
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę Widać wpływ Mariusza na kolejność spożywania BTW
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
widze, ze dieta rozdzielna na propsie, wplyw nr 13?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i maliny dzień w dzień...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję... A ja lubię czasem owoc, ale jak już jestem obżarty tłuszczem i białkiem, albo saute przed snem Pół banana, mandarynka czy małe jabłko są słodziutkie i lekkie, a fruktoza jest dobra dla serca
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i na musk...
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Ja mam podobnie, ostatnio albo między posiłkami owoc, albo na sen. Raz jest to jabłko, raz gruszka, raz pół banana, a wczoraj dwie garści malin. Bez celu, po prostu lubię owoce.
A ostatnio... zestawu śniadaniowo-obiadowego (1jajko+5żółtek+masło+ziemniak+brokuły/kalafior+papryka+cebula+czosnek) - 5 razy w tygodniu mam dość, więc jakiekolwiek zmiany mnie cieszą.
Makreli dawno nie jadłem, a lubię. Kiedyś jadałem 3 razy w tygodniu na śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję... Widze, ze macie niezlego stracha z tymi weglowodanami
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję... Widze, ze macie niezlego stracha z tymi weglowodanami Tylko przed owocami, cukier i mąka są spoko
|
|
|
|
|
|
|
|
|