administ
Go
|
Widzę, ale nie chce mi się gadać, czyli pisać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela. Za dwie godzinki wciągnę gruszkę U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję... Widze, ze macie niezlego stracha z tymi weglowodanami Tylko przed owocami, cukier i mąka są spoko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Drapieżniki w sumie dobrze trawią cukry proste, ale całą paczkę? To tygrys był?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak drapieznik to tylko ocet jablkowy. Tygrysy bengalskie regularnie pladruja wioski w poszukiwaniu tego tygrysiego przysmaku.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jazzman
Go
|
5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?
To sposób dla amatorów-niecierpliwców Prawdziwy budyń jest bez zagęszczaczy, ale mi bardzo rzadko (dosłownie ) wychodzi. Mariusz umi
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trzeba być cierpliwym i długo mieszać. Też tak miałam...
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
Do dna mi przywierało coś, to się wkurzyłem i wypiłem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trzeba z ognia garnek zdjąć, ciamajdy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Do dna mi przywiera³o co, to siê wkurzy³em i wypi³em wiecej zoltkow lub mniejszy ogien lub szybciej mieszac lub na starcie podgrzac sama smietanke do wyzszej temp. Ewentualnie wszystko razem. Na dobry budyn schodzi 10-15min
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Do dna mi przywiera³o co, to siê wkurzy³em i wypi³em wiecej zoltkow lub mniejszy ogien lub szybciej mieszac lub na starcie podgrzac sama smietanke do wyzszej temp. Ewentualnie wszystko razem. Na dobry budyn schodzi 10-15min Dlatego wolę to samo na syrowo Choć szybciej przelata przez człowieka
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Omlet z kremem sliwkowym Placek: - maslo - 6 zoltek - wiorki kokosowe. Krem: - sliwki suszone zblednowane z odrobina wody.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie mogę rozszyfrować składników... Jedynie czego tam jestem pewna, to jajek... Coś trochę jakby ketchup i majonez...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze jakaś "kaszka" z pod spodu wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...spod spodu...
|
|