forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:45:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3162116 razy)
administ
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #160 : 2014-09-25, 10:07:11 »

Gruszka to na zagryche czy jakos ja udusiles w srodku? Very Happy

Kwasem solnym już potraktowana...  Cool
Nie o taki środek chyba chodziło  Confused

A bo "w środku" nie jest precyzyjne...  Wink
Pikle z gruszek są super do mięs.
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #161 : 2014-09-25, 10:09:53 »

Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #162 : 2014-09-25, 10:10:35 »

Mąka pełnoziarnista piszą,

A kto tam w pisane wierzy?  Rolling Eyes Wink
Rozmawiałam wczoraj z piekarzem. Namawiałam go, żeby piekł chociaż bez ulepszaczy, to mówił, że nie ma popytu na chleb bez ulepszaczy. A w ogóle sama mąka jest w sprzedaży już z ulepszaczami.

Powiedział, że jak zamówi mąkę ze zwykłego młyna jest OK, a jak zamówi taką super hiper z hipermarketu, natychmiast ma katar.

Teraz w pszenicy GMO jest strasznie dużo białka [glutenu]
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #163 : 2014-09-25, 10:12:00 »

Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #164 : 2014-09-25, 10:14:10 »

uuuuuuu, ja moge jesc watrobe kazdego dnia

Podagry można się dorobić po codziennej solidnej porcji podrobów!  Confused
Trzeba umiejętnie żółteczkami i śmietanką rozcieńczać!  Wink

Jem watrobke dokladnie raz w tygodniu - w piatki bo to taki szybki obiadek a i zona i ja jestesmy zwolennikami piatkowej watrobki. We czwartek ani w sobote tak nie makuje, gdyby ktos juz czekal z takim pytaniem.
Nie, nie w poniedzialek tez nie Laughing Laughing Laughing
Musi byc piatek Laughing
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #165 : 2014-09-25, 10:14:31 »

Gruszka to na zagryche czy jakos ja udusiles w srodku? Very Happy

Ja czasem do duszonej wątróbki daję kawałek jabłka, bo bez pestek to gorsze niż gruszka. Laughing
Ja lubię z wędzonymi śliwkami
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #166 : 2014-09-25, 10:19:36 »

Moja Mama dodawała jabłko. Ja kropię wątróbkę (nie wodą święconą, oj nie Cool) tylko sokiem z cytryny i szczyptę cukru dodaję. Smak jest wtedy taki lekko słodko-kwaśny - bez tej, typowej dla wątróbki, goryczki... Very Happy
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #167 : 2014-09-25, 10:20:53 »

Mąka pełnoziarnista piszą,

A kto tam w pisane wierzy?  Rolling Eyes Wink
Rozmawiałam wczoraj z piekarzem. Namawiałam go, żeby piekł chociaż bez ulepszaczy, to mówił, że nie ma popytu na chleb bez ulepszaczy. A w ogóle sama mąka jest w sprzedaży już z ulepszaczami.

Powiedział, że jak zamówi mąkę ze zwykłego młyna jest OK, a jak zamówi taką super hiper z hipermarketu, natychmiast ma katar.

Teraz w pszenicy GMO jest strasznie dużo białka [glutenu]
O to chodzi w pszenicy by miała duźo glutenu Cool
Proces zwiększania jego ilości zaczął się już w paleolicie, ludzie woleli tetraploidalne ziarno samopszy i płaskurki, łatwiejsze w zbieraniu, obróbce i bardziej sycące, niż inne wiechlinowate...
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #168 : 2014-09-25, 10:21:48 »

Na śniadanie jadłam rutynowo - jaja sadzone, ziemniaki i pomidor. Nic ciekawego
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #169 : 2014-09-25, 10:22:18 »

Gruszka to na zagryche czy jakos ja udusiles w srodku? Very Happy

Ja czasem do duszonej wątróbki daję kawałek jabłka, bo bez pestek to gorsze niż gruszka. Laughing
Ja lubię z wędzonymi śliwkami


W takiej wersji jeszcze nie próbowałem, ale sprawdzę!
Śliwkami to czasami faszeruję karkówkę + ze dwie do sosu. Dają fajny smak. Z wątróbką musi być tak samo. Cool
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #170 : 2014-09-25, 10:22:58 »

Mąka pełnoziarnista piszą,

A kto tam w pisane wierzy?  Rolling Eyes Wink
Rozmawiałam wczoraj z piekarzem. Namawiałam go, żeby piekł chociaż bez ulepszaczy, to mówił, że nie ma popytu na chleb bez ulepszaczy. A w ogóle sama mąka jest w sprzedaży już z ulepszaczami.

Powiedział, że jak zamówi mąkę ze zwykłego młyna jest OK, a jak zamówi taką super hiper z hipermarketu, natychmiast ma katar.

Teraz w pszenicy GMO jest strasznie dużo białka [glutenu]
A teraz pobili rekord, pasibrzuchy
O to chodzi w pszenicy by miała duźo glutenu Cool
Proces zwiększania jego ilości zaczął się już w paleolicie, ludzie woleli tetraploidalne ziarno samopszy i płaskurki, łatwiejsze w zbieraniu, obróbce i bardziej sycące, niż inne wiechlinowate...
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #171 : 2014-09-25, 10:24:24 »

oj, między wierszami jest. Powtórzę: A teraz pobili rekord, pasibrzuchy
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #172 : 2014-09-25, 10:25:39 »

Gruszka to na zagryche czy jakos ja udusiles w srodku? Very Happy

Ja czasem do duszonej wątróbki daję kawałek jabłka, bo bez pestek to gorsze niż gruszka. Laughing
Ja lubię z wędzonymi śliwkami


W takiej wersji jeszcze nie próbowałem, ale sprawdzę!
Śliwkami to czasami faszeruję karkówkę + ze dwie do sosu. Dają fajny smak. Z wątróbką musi być tak samo. Cool
Ze śliwkami jest boska
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #173 : 2014-09-25, 10:27:04 »

uuuuuuu, ja moge jesc watrobe kazdego dnia

Podagry można się dorobić po codziennej solidnej porcji podrobów!  Confused
Trzeba umiejętnie żółteczkami i śmietanką rozcieńczać!  Wink

Jem watrobke dokladnie raz w tygodniu - w piatki bo to taki szybki obiadek a i zona i ja jestesmy zwolennikami piatkowej watrobki. We czwartek ani w sobote tak nie makuje, gdyby ktos juz czekal z takim pytaniem.
Nie, nie w poniedzialek tez nie Laughing Laughing Laughing
Musi byc piatek Laughing
Ja tez zredukowalem do raza w tygodniu, i nawet juz samemu nie chce mi sie robic, tylko jem w barze.
Zapisane

Work Buy Consume Die
Dasna
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #174 : 2014-09-25, 10:28:05 »

tetraploidalne ziarno samopszy i płaskurki, łatwiejsze w zbieraniu, obróbce i bardziej sycące, niż inne wiechlinowate...
Ech. Cool Laughing
A jak brzmi. Mr. Green Laughing Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #175 : 2014-09-25, 10:29:38 »

oj, między wierszami jest. Powtórzę: A teraz pobili rekord, pasibrzuchy

Teraz rządzi pszenica zwyczajna z różnymi wtrąceniami, podstawowe zboże chlebowe i główny sprawca otępienia fizycznego i mentalnego Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #176 : 2014-09-25, 10:30:04 »

Chciałam ten Teresy przepis wypróbować i  Rolling Eyes nadal sie do tego przymierzam... Cool

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4426.0
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #177 : 2014-09-25, 10:32:10 »

tetraploidalne ziarno samopszy i płaskurki, łatwiejsze w zbieraniu, obróbce i bardziej sycące, niż inne wiechlinowate...
Ech. Cool Laughing
A jak brzmi. Mr. Green Laughing Laughing
Co się nabijasz?! Very Happy
Powinno być z grubsza poprawnie, interesowałem się tym ponad 10 lat temu, kiedy zauważyłem, że chleb mi zaczyna szkodzić...
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #178 : 2014-09-25, 10:34:59 »

Jakiś czas zagapiłam sie i jadłam rano żółtka, potem mięso, śmietanka, a ponieważ nie lubię nic pic oprócz mleka i cały czas szukam, zaczęłam sobie dobry esencjonalny rosołek pić. Na węgle już mało miejsca było.
Kurde! Pojawiło się swędzenie uszu, skóry, szum w uszach. I przytyłam co nieco  Cool
Już wracam do normy.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #179 : 2014-09-25, 10:36:22 »

Ewa, od braku węglowodanów można tyć? Myślałam odwrotnie... Rolling Eyes
Zapisane

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.