|
|
RafałS
|
A jesień? Jakimi robótkami jesień "naleśnika" spływa?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A-a! Już widzę - to taki obrazek przesuwny. Przedtem myślałem że to obrazek ucięty. Jednak teraz widzę że jedynie krzywy Radzio ma obiektyw. Jesień czas szyszkobrania i glebogotowania. Czyli co? Możliwe że im tam przy tym gleby zaczynianiu drzewa przeszkadzały na ten przykład?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Pizzaa z patelni by GG maslo zoltka maca (grenis puszcza oko do Gawro) ementaler + sos ze zblendowanej papryki i wior kokosowych
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pizzaa z patelni by GG maslo zoltka maca (grenis puszcza oko do Gawro) ementaler + sos ze zblendowanej papryki i wior kokosowych
To ja coś podobnego, tylko lepiej przyswajalne: -Plasterki smażonej wątroby -Plasterki gotowanego ziemniaka Podsmażone na maśle, potem zalane 6 rozkłóconymi żółtkami. Półtorej godziny później (Gawro puszcza oczko do Mariusza) ciastko upieczone z masła fistaszkowego, jajek, mąki kartoflanej i cukru pudru z łyżeczką domowego dżemu truskawkowego
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja podobnie ale na masle podsmazylem smietane , potem czosnek pokrojony, potem jajka a na koniec lyzeczka ostrej harissy i lyzka wloskiej pasty z suszonych pomidorow z oliwa i dodatkiem pokruszonych twardych serow i orzechow brazylijskich calkiem fajna pizza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
...to takie patologiczne... A boś trafił na uprawy leśne zamiast do lasu i się dziwujesz. A przecież można inaczej. Opowiem Radziu historyjkę z własnego przykładu. A było to tak... Dawno dawno temu (około roku 2008 ) jechałem sobie rowerem przez najbliższe siedlisko leśnych upraw. Jak od lat minąłem pierwsze drzewa. Następujący odcinek drogi "miał" również jak od lat minąć mnie swoim iglastym jestestwem. Ale nie minął . W zamian zatrzymała i przydusiła do zadumki pustka na górze, pustka na poziomie oczu, pnie, gałęzie i błoto na dole. Tak było. Dlatego teraz już nie kręcę się w natchnieniu po leśnych uprawach. Jedynie przez krzaki i zarośla się przeciskam jak już muszę. I co można? I co da się?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czyli było, minęło. Leśni i tak mieli, mają i będą mieli alibi, niepodważalne. W końcu nie po to się uczyli w mowie i piśmie. Nie ma traumy, PO mieście gonić zawsze zdążę. Dalekobieżnych kapciuchów nie wywaliłem przezornie. I co- można? I co- da się?
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
To ja coś podobnego, tylko lepiej przyswajalne: -Plasterki smażonej wątroby -Plasterki gotowanego ziemniaka Podsmażone na maśle, potem zalane 6 rozkłóconymi żółtkami. Półtorej godziny później (Gawro puszcza oczko do Mariusza) ciastko upieczone z masła fistaszkowego, jajek, mąki kartoflanej i cukru pudru z łyżeczką domowego dżemu truskawkowego I jak tu nie kochać CARBS
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Omlety z dwóch jajec na maśle ze śmietaną 30% .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To ja właśnie wrąbałam 4 żółtka i 1 białko (małe jaja) na boczku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wymyśliłam, że na obiad dzisiaj będzie grochówka (dawno nie było, a mam wędzonkę w lodówce)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
2 jaja, dwa żółtka, mały ziemniak i zielone oliwki. W formie tortilli czy też pizzy optymalnej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jesz jak kobitka/ptaszek, nie ublizajac kobitkom Zaraz nam znikniesz..... Hmm ... kobitka i ptaszek, dostrzegam tu pewną ... nieścisłość, podobnie nie widząc w tym obrazy.
|
|
|
|
|
|
|
|