|
MariuszM
Go
|
Wkroczyłam w fazę śniadaniowo- omletową. gluten 400-450 DOdajesz? Dobrze na miesnie i regeneracje 'robi'
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Omlet 3 male jajka 2 zoltka gluten lyzka krupczatka 450 maslo smalec smietana twarozek pacynka cukier cukier puder koniec omleta
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No, no, no, ładnie sobie poczynasz... cokolwiek to ma znaczyć...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja jeszcze nic, ale w planach tez mam jajecznice.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To Ty chyba jesz tylko 2 posiłki dziennie - jak tak późno jesz śniadanie...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja teraz mam zmienioną "technikę jedzenia" i jem 4 razy dziennie. Węglowodany uzupełniam osobno (raz z tłuszczem, raz bez).
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To jakaś nowa formuła, której nie znam?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Formuła 2*2 (dwa posiłki białkowo-tłuszczowe i 2 węglowodanowe) Nie przestrzegane rygorystycznie, tylko tak mniej więcej... Jednak stworzyłam regułę...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czyli schabowy z omastą razem, a po godzinie same ziemniaki?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mięsa jem mało i to z jakąś przystawką na ogół, a ziemniaki faktycznie wolę osobno, ewentualnie z masłem...Ale nie mam codziennie takiego samego jadłospisu. Dzisiaj np. zjadłam łącznie 8 żółtek i 2 białka i trochę boczku do jajecznic. Wczoraj miałam wątróbkę i 4 żółtka z 1 białkiem (na osobny posiłek). Nieraz gofra jem a'la kanapkę. Albo zupę jakąś...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Omlet 3 male jajka 2 zoltka gluten lyzka krupczatka 450 maslo smalec smietana twarozek pacynka cukier cukier puder koniec omleta No, no, no, ładnie sobie poczynasz... cokolwiek to ma znaczyć... Ja do tego dorzuciłbym kostkę trotylu Jak to Reniu , nie wiesz co to ma znaczyć - posłuże się takim obrazem , jak to pewien wiekowy synek chciał zrobic mamci/tatce na złość. Trzymając tomahawk w ręce powiedział - na złość wam utnę sobie palec u nogi i nie będziecie więcej mną orać. Jak uczynił , tak zrobił
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja do tego dorzuciłbym kostkę trotylu Może lepiej laskę, bo laska lepiej się kojarzy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Omlet 3 male jajka 2 zoltka gluten lyzka krupczatka 450 maslo smalec smietana twarozek pacynka cukier cukier puder koniec omleta No, no, no, ładnie sobie poczynasz... cokolwiek to ma znaczyć... Ja do tego dorzuciłbym kostkę trotylu Jak to Reniu , nie wiesz co to ma znaczyć - posłuże się takim obrazem , jak to pewien wiekowy synek chciał zrobic mamci/tatce na złość. Trzymając tomahawk w ręce powiedział - na złość wam utnę sobie palec u nogi i nie będziecie więcej mną orać. Jak uczynił , tak zrobił Ja znalazłem taki przepis: http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria-przepisy-diety-optymalnej-zywienie-optymalne-stanislaw-dec/172-pizza-doskonala.htmlDo tego to co dorzucić, pętelkę na szyjkę czy małą trumienkę?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Moją uwagę przykuł ten cytat: Jak uczynił , tak zrobił Zaś w kwestii śniadania, to osobiście mam w znacznym poszanowaniu niektóre rady niejakiego WojciechaS, że to niby niedobrze jest węgle stosować w pierwszej kolejności- dzień zaczynam od węgli i tak przez całą zimę będę kontynuował!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To zupełnie odwrotnie jak ja. Nigdy nie zaczynam dnia od samego słodkiego i dzieci mają nakazane tak samo.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, węglowodany głównie na noc, aby z tłuszczu nie produkować białka, bo poziom homocysteiny może skoczyć... Za skomplikowane? Nie szkodzi. Przyjąć na wiarę, jakby co...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To zupełnie odwrotnie jak ja. Nigdy nie zaczynam dnia od samego słodkiego i dzieci mają nakazane tak samo. Widocznie masz centralne.
|
|
|
|
|
|
|
|