|
Radzio
Go
|
Kto to jest "Żaneta"? Znam? Żaneta Listopad 2014 at 20:32
Uwielbiam jajka i dzien bez jaja to dzien stracony;) kiedyś gdy poznałam dietę optymalna uwierzyłam w jajka i trwa to do dzis. Fajne Twoje propozycje np z fasolką szparagowa bo na to bym nie wpadła. Ja w formy mufinkowe wsadzam warzywka, sery, kurczaka itp i zalewam zmiksowanymi jajkami z dodatkiem ulubionych przypraw. Robię ze 12 mufinek i w ten sposob mam urozmaicone jedzonko na 2 dni bo w każdej jajo- mufince jest co innego:)) pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... 1000 sposobów na jajo czyli 7 śniadań na ciepłoNie będzie dla zaskoczeniem, jeśli napiszę, że na śniadania jem jajka. Prawie zawsze, z niewielkimi wyjątkami. Od dwóch lat niemalże z dodatkiem głównie warzyw. Dlaczego? Bo lubię http://readthelabel.pl/2014/11/1000-sposobow-na-jajo/A Wy jakie macie pomysły na śniadaniowe jajo? Ja mam! Ja! ... Budyń.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja, k..., w kółko smażone na smalcu
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W kółko, w kółko- znaczy obtaczasz je sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W kółko, w kółko- znaczy obtaczasz je sobie. Tylko w lewo. Jak Kosmosi tworzyli życie na Ziemi, to mieszali tę proteinową breję w lewo. Dlatego aminokwasy są zwykle L- skrętne
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Że też o mni nie raczyli pomyśleć- ... ktoś ich gonił, bowiem ja nadal obtaczam ... w prawo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Że też o mni nie raczyli pomyśleć- ... ktoś ich gonił, bowiem ja nadal obtaczam ... w prawo. Nie sposób nie zauważyć, Radziu
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ra ... ra ... ro ... robię przecież co mogę. Kociołek. Wskazówka! Czas na patrol, bowiem potem nie dojem. A niedojedzony Lach, to ... pewnie głodny Lach, jak nic- tego jeszcze nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ach, ten komuśny kapitalizm. Czy mni stoi, czy mi leży ... jeden omlet się należy. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po treningu taki zupo-szejk: -200 g twarogu -250 ml śmietanki -4 żółtka -2 łyżeczki (strzepnięte) cukru pudru Pyyyycha!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Się suplementy nie marnują termicznie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żółtka na surowo? Tak. To trochę głodna i wychładzająca wersja, dlatego lepsza na lato. Ale dziś tak mi się zachciało. Może trochę za dużo białka, ale tak dzielić kostkę twarogu...szkoda, że nie ma 100g kosteczek w handlu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Się suplementy nie marnują termicznie. Nie pasowałyby mi tu obrabiane Poza tym, kiedyś mówiłeś, że żółteczka to żółteczka i basta!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Surowy twaróg, to i surowe żółtka. Ja właśnie zajadam ugotowane żółtka, które popijam surową śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Super posiłek. Jeden z najlepszych!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Się suplementy nie marnują termicznie. Nie pasowałyby mi tu obrabiane Poza tym, kiedyś mówiłeś, że żółteczka to żółteczka i basta! Surowe ż. to się poważnie chorym podaje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Się suplementy nie marnują termicznie. Nie pasowałyby mi tu obrabiane Poza tym, kiedyś mówiłeś, że żółteczka to żółteczka i basta! Surowe ż. to się poważnie chorym podaje. A brzuch ich nie boli od tego?
|
|
|
|
|
|
|
|