Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3144867 razy)
|
vvv
Go
|
je monokulturowo, więc mniemam, ze nawet szybciej Jeśli rozumieć mniemanie jako formę pytającą, to w sobotę w południe zjadłem pół kilo śledzi na kwaśno w oleju + cebulka, plus zaraz potem 400g śmietany 18% i po 54 godzinach i posiedzenia i gazów brak. Oczywiście mógłbym wymusić jakiś ruch w temacie dużą ilością słonej kiszonej kapusty, ale w zasadzie po co. Skoro na ogólnym żarciu 46h jest takie fizjologiczne to nie jest chyba nadużyciem, że dla mnie temat staje się interesujący po 86h.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
je monokulturowo, więc mniemam, ze nawet szybciej Jeśli rozumieć mniemanie jako formę pytającą, to w sobotę w południe zjadłem pół kilo śledzi na kwaśno w oleju + cebulka, plus zaraz potem 400g śmietany 18% i po 54 godzinach i posiedzenia i gazów brak. Oczywiście mógłbym wymusić jakiś ruch w temacie dużą ilością słonej kiszonej kapusty, ale w zasadzie po co. Skoro na ogólnym żarciu 46h jest takie fizjologiczne to nie jest chyba nadużyciem, że dla mnie temat staje się interesujący po 86h. Pozwolisz, że powtórzę: jeśli chodzi o wchłanianie substancji pokarmowych, z wyjątkiem witaminizowanej wody mineralnej, ostatnia szansa mija na zastawce krętniczo-kątniczej, a trzymać to sobie możesz wedle uznania i możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Pozwolisz, że powtórzę: jeśli chodzi o wchłanianie substancji pokarmowych, z wyjątkiem witaminizowanej wody mineralnej, ostatnia szansa mija na zastawce krętniczo-kątniczej Fajnie, że to powtarzasz, bo właśnie debata rozkręciła się od magnezu, potem dołączyły inne minerały i witaminy. W jelicie grubym zachodzi końcowy etap wchłaniania wody, elektrolitów i soli mineralnych z resztek pokarmowych. Występują tutaj także bakterie symbiotyczne, produkujące witaminę K, oraz niektóre witaminy z grupy B.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
upośledza wychwyt Mg w jelitach Mam taka prywatną tezę, że jeśli dane danie spędziło w jelitach 72 godziny to organizm sobie z niego wchłonął, jednocześnie lub po kolei, wszystko co było mu z tego dania potrzebne, a także skorzystał na opracowaniu dania przez florę jelitową. Przy szybkich przelotach spowodowanych nadmiarem czy to błonnika, czy to białka, czy to tłuszczu, czy to węglowodanów czy po postu wszystkiego, jest pewnie inaczej i jelita biorą co łatwiejsze, co zdążą wyrwać, a niekoniecznie to co jest bardziej potrzebne. A mnie się zdaję, że od tego.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A magnez został wkomponowany w miejsce antenki i nie "się", Adasiu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
vvv - fajny przepis, ale nie pasuje mi tam ta liczba węglowodanów
orzechy włoskie znalazłem zawartość W od 12-18g/100g
z kalkulatora morgano wyszło mi 1:3:0,5
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Doktor odjął błonnik? Wszak organizm błonnika nie trawi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
vvv - fajny przepis, ale nie pasuje mi tam ta liczba węglowodanów
orzechy włoskie znalazłem zawartość W od 12-18g/100g
z kalkulatora morgano wyszło mi 1:3:0,5
Nie trudź się na próżno. Korzystaj z tabel Doktora.
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
to tak samo jakbyś radził pisać na maszynie do pisania zamiast na komputerze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aaaa, bo Ty z tych skrupulatnie liczących? Cofam w takim razie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Aaaa, bo Ty z tych skrupulatnie liczących? Cofam w takim razie. weglowodany zabijajom nie wiesz..?!!!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, ale głąb z matmy jestem. Nim się połapię, że różnica między 0,5 a 1 to 100%, już mam zjedzone.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
Aaaa, bo Ty z tych skrupulatnie liczących? Cofam w takim razie. nie, a wręcz przeciwnie. Kalkulatora używam tylko wtedy, gdy chcę coś sprawdzić A szukanie wartości w tablicach i ręczne liczenie, to dla mnie cofanie się wstecz trzeba było napisać, że "tablica" z kalkulatora jest do poprawki
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Kpt Kirk tu wiekszosc nie liczy,chyba ze przerzucone kg w dzwonkach i ma sztandze Tu se ludki jedza tyle, ile miska pozwala
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
MariuszM - domysśam się - ale czasami jak poszerzam menu o coś nowego, to zdarza mi się przeliczać.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Rozumiem
|