|
Gavroche
|
A ja w pracy, niestety z mikrofali: -laska kaszanki (u mnie kaszanka zawsze gryczanka, bardzo się dziwiłem kilka lat temu, jak kupiłem kaszankę, a tam jęczmień) -150 g boczku -100 g masła Na deser landrynka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...różowa?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Biała, ale nie potrafię określić smaku, choć od dzieciństwa mi takie smakują.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dla mnie takie landrynki sa za slodkie Wole krochmal z kwaskowego soku wisniowego ,kilka wisni i skrobi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Do mnie nie, lubię wyraźną słodycz, np. łycha miodu gryczanego, aż w gardło szczypie.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tto ja jestem inny,zawsze kolorowe i "owocowe" glownie wybieralem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja rodzona Siostra, zawsze jadła "jak chłop": Tłuste mięso, jaja, sery, trochę warzyw i okruszyna chleba. A ja w tym czasie chleb, kartoszki, mleczko i twarożek na słodko. Pod tym samym dachem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I co, żyje jeszcze? Bo tak niezdrowo jadła!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Miała przejściowe zmartwienie związane brakiem przestrzegania piramidy WHO, ale brat zootechnik rozwiał wątpliwości. Co równie dziwne, nasza Szanowna Rodzicielka odkąd pamiętam, nienaukowo żywi się ciastem drożdżowym z mlekiem i pieczonym schabem zawiniętym w liście sałaty i jest zdrowiutka, szczuplutka i energiczna.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to pewnie cuda, albo przez geny...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Prof. Jarosz dodał, że regularne jedzenie śniadania od najmłodszych lat zmniejsza również ryzyko chorób mózgu, takich jak demencja i choroba Alzheimera oraz choroba Parkinsona. „Taka dieta, szczególnie gdy jest w niej dużo warzyw i owoców, chroni przed przewlekłymi stanami zapalnymi, które mogą uszkadzać mózg” – podkreślił.
Do 2020 r. we wszystkich krajach Unii Europejskiej ma być wprowadzona polityka promująca codzienne jedzenie śniadania. W Polsce po raz czwarty w tym roku szkolnym realizowany jest skierowany do szkół program „Śniadanie Daje Moc” - wzorowany na podobnej europejskiej kampanii. Ustawa sniadaniowa A potem obiadowa i kolacjowa pewnie http://stylzycia.newsweek.pl/czy-sniadanie-jest-zdrowe-czy-jesc-sniadanie-,artykuly,361790,1.html
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nawet jak się nie chce jeść, to trzeba wpychać na siłę... Ten Jarosz z IŻiŻ nie żartuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzieci zwykle mają rano apetyt. Znaczy mam małe pole obserwacji, ale tak mi się wydaje. A "rano" i "śniadanie" to pojęcia względne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i co na to śniadanie...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy tak dba, jak się na tym zna... Albo na ile go stać...
|
|
|
|
|
|
|
|