Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3165240 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może lepiej na śniadanie 1* oIoolej (słonecznikowy 50ml) usmaczony owocem (mielone pestki moreli gorzkiej, EU zaleca maksymalnie dwie) i do tego kawa. Złogi organizmu może się będą miały okazję wypalać do późnej upalnej obiadokolacji. Fest tłusto i lekko owocowo.Oczyszczająca woda utleniona z rozpadu NKT i zagadkowa B17 co jej w mięsie zwierząt karmionych przemysłowo już nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niestety, olej jest równie niezdrowy jak alkohol nawet umajony w dodatki, bo wszelka tłustość jest niezdrowa na 5*wio...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie. Była kiedyś moda na garnki do gotowania na parze i powinni się tego trzymać, dla własnego zdrowia oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Reniu , ADMIN na tłustym?No wiesz ,on zawsze 5 wio.Według zaleceń IŻ I LIDLA .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ja tylko dobrze radzę zgodnie z zaleceniami IŻiŻ... http://www.izz.waw.pl/pl/zasady-prawidowego-ywienia?id=225(...) W podstawie Piramidy zlokalizowano produkty zbożowe, których głównym składnikiem są węglowodany złożone. W prawidłowym żywieniu te węglowodany powinny dostarczać ponad 50% kalorii. Preferowane są produkty z mąk razowych, ze względu na większą zawartość błonnika, witaminy B1 i składników mineralnych. Powyżej podstawy umieszczono warzywa i owoce, których spożycie powinno być duże, wynoszące około 700 gramów dziennie. Zalecane jest spożywanie więcej warzyw niż owoców. Te produkty są bardzo dobrym źródłem witamin, składników mineralnych, naturalnych przeciwutleniaczy i błonnika. Kolejną grupą produktów jest mleko i jego przetwory. Są one trudnym do zastąpienia źródłem wapnia. (...) Więcej warzyw niż owoców, to tak jak na ŻO. Może z warzyw 699g brokuła i z owoców dwie pestki. Ciężko tylko te męki razowe jakoś nawet optymistycznie oswoić. Choć niekoniecznie, gdyby tak sprytnie dobrał warzywa, to przy założeniu 699g można by z nich wyrobić te 50% kalorii z w/w złożonych i uniknąć w ten sposób męk razowych. Jak się jedno określa jako potencjalne źródło czegoś, czegoś w %kalorii, a drugie w gramach to jest pole do manewru. Mając dostateczny zapas sadła wewnętrznego można by tak jakoś nawet zdrowo je zutylizować, przy dawce węglowodanów złożonych około 100g dziennie nie ze zbóż, a pozostałe 50% kalorii zużyć na te 60g białka i resztę na tłuszcz z białkiem czy masło extra. "Trudne do zastąpienia źródło wapnia" jest prawdą, nie napisali tylko, czy to dobrze czy źle. Wielka łaska mnie w życiu spotkała, że nie zostałem dietetykiem w szpitalu, ograniczonym metodami "konwencjonalnymi". I już mam powód do radości.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Takie piramidy ,dają mi wewnętrzny spokój ,kiedyś nie .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie bajeruj ok ,bo możesz mieć problemy ustawowe , za odwracanie kota ogonem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A to taki przywilej, tylko na zlecenie czy tylko na koncesję? Wyraźnie dwa posty wyżej jest cytat i mój komentarz ze zrozumieniem, a poniżej w poście z piramidą jest tylko śmieszna teoria spiskowa, fibo-zakodowanego antyświata to chyba oczywiste. Trochę poczucia humoru miej.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No chyba nie masz mnie za nudziarza ,bo ja też to obracam w żart ,właśnie kota ogonem ,bo naukowo to tak sztywno i nudno
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No chyba nie masz mnie za nudziarza ,bo ja też to obracam w żart ,właśnie kota ogonem ,tak dla jaj
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Szyfrem jest lepiej ,jaja nie podrożeją he
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Radzio lepiej szyfrował.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu , ADMIN na tłustym?No wiesz ,on zawsze 5 wio.Według zaleceń IŻ I LIDLA .
Ciężko się połapać daje sprzeczne informacje...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Radzio, a gdzie on?
|