Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3165248 razy)
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
daje sprzeczne informacje... Jakie sprzeczne? Moja dieta, jest moją prywatną sprawą - to po pierwsze- jeszcze raz powtórzone. Odnoszenie zaś tego co piszę dla czytających do mnie jest równie prawdziwe i bezpodstawne jak "formuła 30g"! Jestem czterdzieści siedem lat, w doskonałym zdrowiu na zaleceniach Doktora Kwaśniewskiego, mam więc najbogatsze doświadczenie w tej dziedzinie, poparte solidną wiedzą zdobywaną przez te lata, co wcale nie znaczy, że każdemu będę wciskał, to na co najwyraźniej nie zasługuje. Nie znaczy też, że muszę każdego ozdrowić. Na żywo, czy też zgodnie z oczekiwaniami "przez drut", a łachy, czy się kto zastosuje, czy nie do moich rad, nikt mi, ani mojemu Rodzicowi nie robi - jest dokładnie odwrotnie - to ja decyduję ile, w jakiej formie i komu wiedzy przekazać, jakby co. Nie każdy musi, doprawdy - NIE KAŻDY MUSI.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oto, trzymając się konwencji, bardzo niezdrowy posiłek: A co to za przepisy dla wybrańców narodu chińskiego? Każdy wie, że chińskie żarcie to zdrowy ryż i 5*wio, czyli zgodnie z zaleceniami IŻiŻ! Nie każdy w Chinach jest potomkiem "mandaryna", co truchło świńskie, jaja i kaczki je od pokoleń.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
daje sprzeczne informacje... Jakie sprzeczne? Moja dieta, jest moją prywatną sprawą - to po pierwsze- jeszcze raz powtórzone. Odnoszenie zaś tego co piszę dla czytających do mnie jest równie prawdziwe i bezpodstawne jak "formuła 30g"! Jestem czterdzieści siedem lat, w doskonałym zdrowiu na zaleceniach Doktora Kwaśniewskiego, mam więc najbogatsze doświadczenie w tej dziedzinie, poparte solidną wiedzą zdobywaną przez te lata, co wcale nie znaczy, że każdemu będę wciskał, to na co najwyraźniej nie zasługuje. Nie znaczy też, że muszę każdego ozdrowić. Na żywo, czy też zgodnie z oczekiwaniami "przez drut", a łachy, czy się kto zastosuje, czy nie do moich rad, nikt mi, ani mojemu Rodzicowi nie robi - jest dokładnie odwrotnie - to ja decyduję ile, w jakiej formie i komu wiedzy przekazać, jakby co. Nie każdy musi, doprawdy - NIE KAŻDY MUSI. Jasne jak słońce...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chyba nie bardzo jednak...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
mam więc najbogatsze doświadczenie w tej dziedzinie, poparte solidną wiedzą zdobywaną przez te lata Dobrą stroną odpowiedzialności i popularności dietetycznej jest to, że jest dodatkowa motywacja by się nie rozpaść lub upaść.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to wygląda super jestem pod wrażeniem zastosuje
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
że nikt się nie przyzna, że na to wcześniej nie wpadł.
pewnie że nie , mając ok 16 lat wymyśliłem tzw grzybki ( jak rodzice byli w pracy coś trzeba było do jedzonka robić ) wyglądało to tak , kiełbasę ( chyba krakowska albo szynkowa ) szeroką kroiłem w plasterek - ze skórką z jelita - nie ściągałem , obsmażałem i podwijała się robiąc miseczkę , a tam lądowało wypełnienie w postaci roztrzepanego jaka ( z przyprawami ) , oczywiście chlebek z GS u obowiązkowy , Odnoszenie zaś tego co piszę dla czytających do mnie jest równie prawdziwe i bezpodstawne jak "formuła 30g"! a mnie formuła 30 pasuje ( używam najwyższej wartości biologiczne białek ) , ( nawet niekiedy jej nie osiągam - i ma dla mnie podstawy , oczywiście w odniesieniu do mnie .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja pamiętam mortadelę smażoną, a la kotlet. Z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, teraz też bym zjadł. Ale takiej mortadeli z papierem toaletowym już nie robią chyba...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Panierowana mortadela, z silnym posmakiem gałki muszkatołowej, pamiętam ten pyszny smak.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Panierowane kotlety z turystycznej konserwy mięsnej, to był dopiero smak.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tego nie znałam, ale konserwę turystyczną lubiłam...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nawet ziemniaki z ogniska smakowały...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jeszcze jak, nawet jak były spalone na węgiel.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Taka przyprószona popiołem dopiero smaku ogniskowego dostawała.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I bakterie wszystkie wyparzone...
|
|