Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3168432 razy)
|
renia
|
110 i 0,75 to nie jest 1:07...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A co najważniejsze: Wszystko to się mieści w kuli o średnicy 15cmcud 3D. BTW 110:205:075 ( 1:1.9:0.7) <2570kcal> /1890g/ Niezly musisz miec miesien piwny zeby zmiesic na ex niemal 2kg zarcia
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Podobno typowy: Długość żołądka: 25–30 cm Szerokość żołądka: 12–14 cm Pojemność: 1000–3000 ml
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A co najważniejsze: Wszystko to się mieści w kuli o średnicy 15cmcud 3D. BTW 110:205:075 ( 1:1.9:0.7) <2570kcal> /1890g/ Niezly musisz miec miesien piwny zeby zmiesic na ex niemal 2kg zarcia No ba, ma gdzie napchac, sam popatrz jak wciaga ale i tak widac opone
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
Podobno na ZO sie kurczy, no chyba, ze ktos sie kiedys pomylil Ja jak przyjme 0,5kg to mam po szyje. Ale pomijajac to, to zeby w taki upal celnac 200g masla to trzeba byc niezle glodnym
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja jak przyjme 0,5kg to mam po szyje.
Daj spokoj, ja to na 3 razy bym musial, no chyba, ze to jakas dieta masowo kulturystyczna, bo ponoc kulturysci wciagaja takie ilosci bialka naraz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
No ba, ma gdzie napchac, sam popatrz jak wciaga ale i tak widac opone I to pisze ten co się 17kg odchudzał, a datę tego szkicu co wklejasz może byś łaskawie podał?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kupić wam zestaw do piaskownicy? I lizaczka z masełka?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dziecko mozesz wygonic z piaskownicy ale piaskownicy z dziecka nie wygonisz Adas chce za wszelka cene udowodnic, ze napisalem to co napisalem i znowu mu sie to udalo I choc ja nie zaprzeczam to on sie stara to jeszcze bardziej udowodnic Tak bylo Adas, to wszystko prawda, zatuczylem sie swego czasu i schudlem i to juz bedzie prawie dekada, z tym, ze ja nie bylem na "LC w stylu DDP" od 1987r. ani na DO od "zawsze"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
"LC w stylu DDP" od 1987r. ani na DO od "zawsze" Typowe tworzenie szydzącej mitologii, jak chcesz o coś zapytać to zapytaj.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam pytanie. Urodziłeś się złamany przez naturę, czy to stało się już póżniej?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"LC w stylu DDP" od 1987r. ani na DO od "zawsze" Typowe tworzenie szydzącej mitologii, jak chcesz o coś zapytać to zapytaj. Typowe to jest twoje czepianie sie jakichs tam slowek zeby miec sie czego w ogole czepic No usunales to "DDP" z opisu na Bioslone ale bylo, no nie chce mi sie szukac dokladnego sformulowania, bo to jest w tej chwili najmniej istotne. Tak czy siak rzekomo jestes od 27 lat na LC i DDP, sporo tez na DO, bo od 1997 na "Na tłustej, mięsnej niskowęglowodanówce" a od 1999 na "Na tłustej, mięsnej bardzoniskowęglowodanówce". I bedac na tych no dietach sie zatuczyles, no jakim cudem powiedz jezeli tak wazysz i mierzysz co do grama i milimetra?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Tak czy siak rzekomo jestes od 27 lat na LC i DDP, sporo tez na DO, bo od 1997 na "Na tłustej, mięsnej niskowęglowodanówce" a od 1999 na "Na tłustej, mięsnej bardzoniskowęglowodanówce". "Rzekomo jestem" bo Ty tworzysz taką mitologie szydzącą. Jestem pewien, że gdybyś się postarał to byś znalazł w moich postach dokładniejszy opis jak to przez 43 lata zmieniała się moja dieta. "Ważenie do grama i milimetra" to też Twoje subiektywne spojrzenie.Weźmy pierwszy z brzegu mój dzisiejszy posiłek, gdzie tam masz ważenie do grama i milimetra, to już teraz na forum BTW to jest zbrodnia obliczyć BTW na podstawie paragonu i masy podanej na opakowaniach. Może Cię to zdziwi, ale w mieszkaniu mam tylko kuchenną ruska wagę sprężynową zakres 5kg, nie ja kupowałem, która nie bardzo potrafi odróżnić 50g od 100g, z jakąś sensowną powiedzmy 5% dokładnością to można zważyć masę rzędu kilograma. Co do okresowych zapasień, to nie były one ani przesadne, ani przyczyną chorób, a powodowane były czynnikami głównie typu jedzenie poza domem w kraju i za ganicą przy natłoku pracy i niedosypianiu, czy szczególnie trudna sytuacja rodzinna, gdzie dbanie o swój wygląd nie było siłą rzeczy sprawą pierwszoplanową.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak zwykle, alkohol, roztwór glukozy, roztwór aspiryny są wchłaniane w żołądku, ergo, odżwiernik się nie otwiera. Gavro, a powiedz jak to jest tzw rozrzedzaniem pokarmów. Czy jest tak, że zjesz białko to wydzielają się enzymy i kwas żołądkowy, gdy popijesz wodą - kwas żołądkowy staje się rozrzedzony, przez co nie działa tak jak trzeba ( ph się zwiększa). I dalsze konsekwencje wynikające z niepełnego trawienia ich. Najlepiej by było gdyby ta woda przeleciała . No, ale co z zupą ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No przed zupą trzeba zjeść omlet, żeby zatkać odpływ, jak mówi Adaśko. To oczywiście b z d u r a! Woda jest wchłaniana przez ścianki żołądka (śluz je powlekający to 98% wody) i neurologicznie regulowana jest prędkość tego wchłaniania, na podstawie rozpoznania przez układ nerwowy posiłku trafiającego do żołądka. Rozcieńczanie soku żołądkowego to mit, bo najpierw usuwany jest nadmiar wody, a potem, stosownie do składu treści żołądka, komórki okładzinowe wydzielają kwas solny, następuje też sekrecja pepsynogenu, podpuszczki, lipazy i śluzu, którego ilość zależy od ilości kwasu i rodzaju posiłku. Żołądek ma swoją "głowę" i nie trzeba za niego myśleć.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No to się cieszę , bo mam ochotę na kawę, a dopiero zjadłem śniadanie białkowe (ser żółty twardy). Faktycznie, nie zauważyłem, aby Doktor pisał o 1,5 godzinnych przerwach pomiędzy śniadaniem a herbatą. Ale już z ekipy optypejsbukowej to różne dochodzą głosy ( ziębopodobne).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja się dowiedziałam, że 2 godziny po jedzeniu nie wolno pić, nawet jak się bardzo chce... I jak tutaj żyć pani premier?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|