Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3168269 razy)
|
renia
|
Ktoś mi powiedział w "realu"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to się cieszę , bo mam ochotę na kawę, a dopiero zjadłem śniadanie białkowe (ser żółty twardy). Faktycznie, nie zauważyłem, aby Doktor pisał o 1,5 godzinnych przerwach pomiędzy śniadaniem a herbatą. Ale już z ekipy optypejsbukowej to różne dochodzą głosy ( ziębopodobne). Doktor nawet zalecał "dawanie dziecku do szkoły butelki wody gazowanej, by miało czym popić posiłek". Standardowo w internetach piszą, że w żołądku wchłonie się 1/5-1/4 wody, a reszta w dalszych odcinkach, zwłaszcza w jelicie grubym. Serio? Czyli jak zjem bułkę to żołądek wchłonie 1/5 wody, a jak zjem melona to też 1/5? W zimie i w upale? Niezależnie od stanu nawodnienia organizmu? A to nie jest tak czasem, że organizm zrobi wszystko co się da, by czynności przebiegały z jak największą wydajnością? "Należy pić kiedy się chce i tyle ile się chce".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co do okresowych zapasień, to nie były one ani przesadne, ani przyczyną chorób, a powodowane były czynnikami głównie typu jedzenie poza domem w kraju i za ganicą przy natłoku pracy i niedosypianiu, czy szczególnie trudna sytuacja rodzinna, gdzie dbanie o swój wygląd nie było siłą rzeczy sprawą pierwszoplanową. O widzisz Adam, po tylu latach prob w koncu udalo ci sie napisac normalny, zwyczajny i na temat post bez zadnej spiny, maniery i wystudiiowanej formy gramatycznej z pietnastoma przecinkami. Zebys tak caly czas potrafil jeszcze Tylko po co wciskac i tworzyc mitologie, ze jestes nieustannie od 1987.... Moje zapasienie bylo takie zupelnie typowe, praca w panstwowej korpo, duzo papierow, malo czasu i ruchu, wspolne korpo-wyjscia na smieciowe korpo-zarcie do pobliskiej korpo-stplowki i efekt byl jaki byl. Zadnych w tym cudow ani czarow, nie bylem wtedy na zadnej diecie oprocz smieciowej i nie widze powodu dla ktorego musisz to tak podkreslac na zolto, bo ja przeciez sam to napisalem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
ze jesteś nieustannie od 1987... " Nieustanie" dodał Twój mózg, ja nigdzie nic takiego nie pisałem, wręcz przeciwnie. A po co się tworzy mitologię szydzącą wypisując z całkowitą pewnością twierdzenia o kimś, zamiast zapytać, to siebie zapytaj, bo to przecież Twój chleb powszedni.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Adasiu, sformulowanie "LC blisko DDP od 1987r." bez okreslenia "do..." wyraznie swiadczy, ze jestes ciagle na tej diecie, nie napisales kiedy skonczyles ani czy miales przerwy, np "LC blisko DDP od 1987r do 1999r.". Tak uczysz tej gramatyki w postach a logika lezy. Wiec przestan tu bredzic cos o tych "mitologiach szydzacych" (az mi sie cos robi jak czytam ten przedziwnie koslawy zbitek slowny )
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Najlepsza jest bawełna strzelnicza. A jak pójdzie dalej, to i jelita uszczelni.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Adasiu, sformulowanie "LC blisko DDP od 1987r." bez okreslenia "do..." wyraznie swiadczy ...
... o braku miejsca pod awatarem na szczegółowy opis. Od 1987r., gdybyś zapytał znaczy tyle, że w 1987r schudłem ze 108kg do 73kg przy pomocy LC z naciskiem na uproszczenie diety i jeden konkretny produkt białkowy dziennie. To oznacza, że człowiek załapał o co chodzi i się stosuje, a że próbuje rożnych wariantów i bada granice możliwych odstępstw i ich konsekwencji, zwłaszcza wobec czynników środowiskowych, to całkiem naturalna sprawa. Zamiast "wyraźnie świadczy" może używaj "jak to jest, że", nie będzie, że źle zrozumiałeś i ze wszyscy powinni źle zrozumieć, tylko będzie, że jesteś dociekliwy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na brak miejsca nie ma co narzekac, bo w kazdym polu masz 45 znakow z tego co pamietam Co przy 2 polach daje 90 "D Adas, nie spinaj sie to ci od razu lepiej pisanie idzie . Juz ci tlumacze zawile sciezki twojej kretej logiki. Wezmy na przyklad admina. Gdzies niedawno napisal, ze jest chyba od 47 lat na DO. Co normalny czlowiek wyczyta z tego? Ano to, ze admin od 47 lat jest nieprzerwanie na tej samej diecie. Nie napisal, ze jest od 47 lat z przerwami albo, ze w sumie jest 47 lat laczac rozne okresy. Wiec jezeli cos wstawiasz do jakiejs tam stopki, tworzac te swoje mitologie (bo czy jakas tam ranka na nodze znaczy ze byles na Askharze?) czy gdzies indziej, to nie miej pretensji, ze kazdy to intepretuje tak jak to napisales Padasz ofiara swoich wlasnych fantazji, bo upiekszasz sobie sztucznie przeszlosc a potem sie dziwisz, ze ktos wypomina i musisz prostowac. Po co?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A nie bylo przerwy na diete Kopenhaska, kapusciana albo wegetarianska? No, bo sie okazuje, ze mozna to roznie interpretowac wg logiki Adama
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Gdybyś w ciągu życia przytył parę kilo, to nie zapomnij sobie wpisać w życiorysie "przerwa od... do ..." bo przecież na ŻO nie można przytyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio? A co z wyniszczonymi ludźmi, anorektyczkami, czy osobami z sarkopenią? Pewnie nie przytyli na DO tylko "osiągnęli wagę należną".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Gdybyś w ciągu życia przytył parę kilo, to nie zapomnij sobie wpisać w życiorysie "przerwa od... do ..." bo przecież na ŻO nie można przytyć. Na fotoszopie z każdego można zrobić grubaska...
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Na fotoszopie z każdego można zrobić grubaska... Pani Renia daje radę bez fotoszopa. 891px × 1 300px (przeskalowany do 80px × 80px)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I o to chodziło...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na fotoszopie z każdego można zrobić grubaska... Pani Renia daje radę bez fotoszopa. 891px × 1 300px (przeskalowany do 80px × 80px) A nie mowilem Renia? Ze powstanie na ten temat kolejny inspirujacy post?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|