Gavroche
|
Pięknie masz nawalone pod sufitem!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
+235
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No to się zabieram za poranny posiłek: -100g kindziuka -100g żółtego sera -4 żółtka na twardo -100g masła -200g śmietanki 36% z dwiema łychami powideł truskawkowych. Z wędliny, sera i masła zawijasy, do każdego żółta kulka, a na deser śmietanka na słodko. Uff, teraz kilka następnych posiłków może być lajtowych.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
No to się zabieram za poranny posiłek: -100g kindziuka -100g żółtego sera -4 żółtka na twardo -100g masła -200g śmietanki 36% z dwiema łychami powideł truskawkowych. Z wędliny, sera i masła zawijasy, do każdego żółta kulka, a na deser śmietanka na słodko. Uff, teraz kilka następnych posiłków może być lajtowych. BT: 68: 217 Toś łyknął naraz o jedną trzecią więcej tłuszczu niż jest w całej kostce masła. Dzień ciężkiego fizycznego wysiłku w jednym posiłku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taki trening jak mój dzisiaj, to minimum 1500kcal. A to dopiero początek dnia, nie pierdzę w stołek jak Ty przez cały dzień.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kupiłem podgardle wędzone, bo ........... podgardle parzone było chude! z 30 deka, lekko podsmażyłem na smalcu, dodałem z 8 żółtek, troszkę cebulki drobno zeszklonej, przed podaniem posypałem szczypiorkiem po którym się beka Popiłem expresso ze śmietanką 1:1 . Mam mascarpone z promocji ( po 3,6 b dobre ) z 3 sztuk Zosia coś robi. Ciacho kremowe lub lody. Na obiad będzie wątróbka i puree z masłem i kwaszona kapusta. Na jutro już moczy się serce. Na pojutrze bąbluje wywar z kości szpikowych i łapek kurzych. Od piątku zacznie się prawdziwe eldorado, mam zamówione cielęce podroby Przez te BSE nie można kupić cielęcego móżdżku http://stooq.pl/n/?f=981062&c=1&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja kurze ostrygi czyli sadzone żółtka na maśle z plasterkiem masła na wierzchu. 10 sztuk poszło migiem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
kupiłem podgardle wędzone, bo ........... podgardle parzone było chude! z 30 deka, lekko podsmażyłem na smalcu, dodałem z 8 żółtek, troszkę cebulki drobno zeszklonej, przed podaniem posypałem szczypiorkiem po którym się beka Popiłem expresso ze śmietanką 1:1 . Mam mascarpone z promocji ( po 3,6 b dobre ) z 3 sztuk Zosia coś robi. Ciacho kremowe lub lody. Na obiad będzie wątróbka i puree z masłem i kwaszona kapusta. Na jutro już moczy się serce. Na pojutrze bąbluje wywar z kości szpikowych i łapek kurzych. Od piątku zacznie się prawdziwe eldorado, mam zamówione cielęce podroby Przez te BSE nie można kupić cielęcego móżdżku http://stooq.pl/n/?f=981062&c=1&p=4+22Ja wieprzowy też kupuję nielegalnie z pod lady... Powinny być wszystkie utylizowane według sanepidu... Jeszcze ktoś tu z nich przeczyta i zamkną za kratki mojego pana rzeźnika... Dzisiaj kupiłam 2 kilo świeżego boczku, chociaż takiego zakupu nie planowałam, ale śliczny był....Już się piecze w brytfannie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja kurze ostrygi czyli sadzone żółtka na maśle z plasterkiem masła na wierzchu. 10 sztuk poszło migiem. Nie gdaczesz?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, ale korale mi rosną, albo drugi podbródek...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...ale w piórka jeszcze nie obrastasz?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nuda...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I to jaka, nic się nie dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jaka, nic się nie dzieje. U mnie to samo! Tylko te trzy żółtka sadzone, masło i pomidor na śniadanie! I żadnych nowości sobie nie życzę! Jak tak można się męczyć monotonnie od lat z własnej nieprzymuszonej woli!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Łącze się w bólu w tej wspólnej ascezie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja mam różne "fazy" raz omlety, raz żółtkownice, raz żółtka z jaj gotowanych...dodatki różne w zależności od pogody...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo kobieta zmienną jest, a facet ze wszystkich świętości najbardziej sobie ceni święty spokój.
|
|
|
|
|
|
|
|