Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3167998 razy)
|
administ
Go
|
Łącze się w bólu w tej wspólnej ascezie. Bebechy puste, a głodu się nie czuje! Rewela...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To prawda, wcześniej często słyszeliśmy - jak wy mało jecie, nie jesteście głodni?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Widzieli ,a nie uwierzyli
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Tylko te trzy żółtka sadzone, masło i pomidor na śniadanie! Skoro i tak już tu robię za pajaca, to mogę sobie pajacowaćże z tego zrozumiałem: - 200g koncentratu pomidorowego 30% - 100g masła extra 83% - 3 żółtka > nie jest napisane, że w dniu podrobowym/mięsnym też > nie jest napisane, że coś więcej w danym dniu > nie jest napisane, że codziennie coś niecoś BTW 20:99:30 1:5:1,5 1.1Mcal No to sobie popajacowałem, trzeba wypróbować, może ciało uzna
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, czy Ci coś takiego smakuje, bo jak tak to spoko.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Smak nie ważny, byle stabilność utrwalić. Zresztą żółtka są rakotwórcze, masło cukrogenne, a psiankowate toksyczne, matko boska, jeszcze skoncentrowane!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Koncentrat jak ketchup każdy smak stłumi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Smak nie ważny, byle stabilność utrwalić. Zresztą żółtka są rakotwórcze, masło... ....masło to jest "skoncentrowana pasza dla cieląt"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zdaje się, że poglądy ewoluują, bo jak wlazłeś między wrony... Oczywiście wszystko zgodnie z DDP, co można dowieść tabelką.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wątróbka wieprzowa na smalcu z cebulą , natka , ogórek kiszony
ciasto - biszkopt , mega krem z mascarpone ,śmietany tortowej i żółtek , przesmażane jagody leśne, przystrojenie borówka amerykańska .
expresso - śmietanka z czarnkowa30, 1:1
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja dzisiaj moze sernika zrobie sobie, na razie to kawele z masele tylko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja też do wiedeńskiego się przymierzam w tym tygodniu - kilo twarogu , 36 żółtek ,2 masła , cukier . polewa czekoladowa. Może dodam rodzynki. Zosia mi pomoże . Żeby nie opadł
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dopiero śniadanko, bo jechałem do mamusi. A mamusine śniadanko to tak: -jajecznica na smalcu ze skwarkami -placki kartoflane z boczkiem i kiełbasą -pomidory z cebulą w śmietanie. Ech! Nie ma jak u mamy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
piękne, rustykalne śniadanko. Twoja mama tak niezdrowo jada ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, tylko dzieci tak karmi. Sama je zupy z ziemniakami, twarożki, ciasto drożdżowe i mleko.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
"skoncentrowana pasza dla cieląt"... Tak właśnie Pan Zyon raczył był wtłuc Ci do głowy, metodą kolejnych powtórzeń, mitologiczny termin, który sam wymyślił. W oryginale było tak: Masło, jest skoncentrowanym pokarmem trawożernych, które jeszcze nie pasą się samodzielnie, tak więc ostrożnie, tak na oko to 1000g fasolki szparagowej + 100g masła raz w tygodniu. A prostowałem, widać nie dotarło, widać nie było to na rękę. http://s23.postimg.org/u45by32t7/cukrogenne.png Podkreśla się różnice i tworzy sztuczne by kłócić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Widzieli ,a nie uwierzyli Nadal widzą i nie wierzą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widzieli ,a nie uwierzyli Nadal widzą i nie wierzą. Ba! Niektórzy będąc na tłustej diecie się martwią, że tak mało jedzą, dziwno i straszno, bo inaczej niż wszyscy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
- Ja po pięciu żółtkach i szklaneczce śmietanki byłabym głodna. Musze zjeść minimum ćwiartkę chleba z wędliną, a i tak po dwóch godzinach chce mi się jeść. - Nie patrz objętościowo, a kalorycznie. - Tak, to wszystko wiem, ale po tak małej ilości byłabym głodna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|