|
|
vvv
Go
|
Dzisiaj 15 posiłków 15 jaj do rondelka z przykrywką, zalałem zimną wodą, ustawiłem moc by temperatura zmierzała do 90 stopni, po 2 godzinach pierwsze jajo przełożyłem do garnuszka z zimną wodą znajdującego się w zlewie i zaczekałem, aż wystygnie, następnie już wystudzone po pozbawieniu skorupki pożarłem z łyżeczką majonezu, przełożyłem kolejne jajo do chłodzenia i czekam, aż mi się przypomni i tak się może do północy z tymi 15stoma posiłkami wyrobię. Nazwa kodowa: Jaja ze studni termalnej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dzisiaj 15 posiłków 15 jaj do rondelka z przykrywką, zalałem zimną wodą, ustawiłem moc by temperatura zmierzała do 90 stopni, po 2 godzinach pierwsze jajo przełożyłem do garnuszka z zimną wodą znajdującego się w zlewie i zaczekałem, aż wystygnie, następnie już wystudzone po pozbawieniu skorupki pożarłem z łyżeczką majonezu, przełożyłem kolejne jajo do chłodzenia i czekam, aż mi się przypomni i tak się może do północy z tymi 15stoma posiłkami wyrobię. Nazwa kodowa: Jaja ze studni termalnej. Ale jaja majonez kupny zabija smak żółtka .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Toć nie o smak tu chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To niech napisze ,o co?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Fajna ta Twoja Zosia... I co? Zmieniasz koszulę? a jakie mam wyjście? już dwa razy moja koszula jadła lody jagodowe o jeżu. po ogórkowej i kartoflach na skwarkach z masłem, przyszła pora na lody. Cóż to była za chwila! Jeden poziom to śmietankowe ze startą drobno czekoladą ( osobno zawieszoną ), drugi poziom to czekoladowo - kakaowy raj, a piramida zwieńczona mocną gęstą czekoladą i obklejona borówkami. I co miałem nie zmienić koszuli? każdy by zmienił
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Fajna ta Twoja Zosia... I co? Zmieniasz koszulę? a jakie mam wyjście? już dwa razy moja koszula jadła lody jagodowe o jeżu. po ogórkowej i kartoflach na skwarkach z masłem, przyszła pora na lody. Cóż to była za chwila! Jeden poziom to śmietankowe ze startą drobno czekoladą ( osobno zawieszoną ), drugi poziom to czekoladowo - kakaowy raj, a piramida zwieńczona mocną gęstą czekoladą i obklejona borówkami. I co miałem nie zmienić koszuli? każdy by zmienił A nie lepiej śliniaczek sobie założyć... O tak...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prościutko: -plastry pasztetu wieprzowego -plastry masła -plastry kiszonego ogórka. I good marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
U mnie żółtka sadzone
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...na balkonie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na łopacie można, na biwaku.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ciekawy pomysł
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jo, lepiej, dużo lepiej Choć boczek lepszy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam pieczony boczek (świeży nie wędzony) w brytfannie (teraz jest on w lodowce). Pychota. Tanie, proste i bez konserwantów...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bardzo dobre
|