Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3167873 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
obiad smażona na smalcu panierowana cukinia - krążki, buraczki - krążki duszone w maśle z tymiankiem, wątróbka cielęca ( kiedy ona się skończy? jemy 3 dzień 1,8 kg )w smalcu z cebulą. Na kolację walnę sobie ciemne małe piwo , albo standardowy deser ( jagody, śmietana)
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wątróbka cielęca ( kiedy ona się skończy? jemy 3 dzień 1,8 kg 100g wątroby cielęcej zawiera 12mg miedzi (600% dziennej normy). 1800g wątroby cielęcej zawiera 2160mg miedzi (norma na trzy lata). Ja tam lubię miedź, grzyby bardzo nie lubią, ale nie wiem gdzie jest granica toksyczności, dwa gramy to sporo jest, obserwuj czy nie zieleniejesz.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
akurat dziś jestem koloru czerwonego, zefirek gorący mnie obwiał. Zamówiłem 1 kg i miałem się podzielić na pół z kimś. Pani od zamówień odkroiła 1,8 kg i powiedziała, że mniej nie można było odkroić. Z tym co miałem się podzielić stracił apetyt. Zamrożę resztę, mimo że w ustach się rozpływa.
Mroził ktoś surową wątrobę?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
lepiej chorować niż ma się z marnować .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jarek uważaj, bo od nadmiaru żółtek wiejskich się rozchorujesz
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Mrozi się wątrobę z powodzeniem, tylko poporcjuj sobie najpierw po 300g. Rozmrożoną udusisz i smak pozostanie ten sam, jak Ci się wygląd uduszonej nie spodoba, to zawsze możesz zblendować z tłuszczem i np. żurawiną, otrzymując przedni pasztet.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak Ci się wygląd uduszonej nie spodoba, to zawsze możesz zblendować z tłuszczem i np. żurawiną,
no właśnie chyba matula mi kiedyś zakazała mrozić, ze względu, że tragicznie wygląda. faktycznie, w razie W na pasztet może być. 100g wątroby cielęcej zawiera 12mg miedzi (600% dziennej normy). 1800g wątroby cielęcej zawiera 2160mg miedzi (norma na trzy lata).
to już tera trzy lata mam nie jeść? Mam 20 nerek cielęcych w zamrażarce ( te pięknie się przechowują ). Pierwiastki dostarczane z pożywieniem chyba nie mają zbyt długiego czasotrwania w naszym organizmie? Potrzebne są wykorzystywane, a nadmiar usuwany. Czy się mylę ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Śniadanko za mną: -10 malutkich żółteczek -150g masła -100g twarogu -wielkie Prince polo, żeby mnie KATABOLIZM nie zeżarł w te upały.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wiesz, że coś w tym jest, ubyło mi 2 kg . Zrobiłem lody opty z miską borówek. Idę zarzucić na ruszt.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śniadanko za mną: -10 malutkich żółteczek -150g masła -100g twarogu -wielkie Prince polo, żeby mnie KATABOLIZM nie zeżarł w te upały. Wolisz katować się słodyczami...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Śniadanko za mną: -10 malutkich żółteczek -150g masła -100g twarogu -wielkie Prince polo, żeby mnie KATABOLIZM nie zeżarł w te upały. Wolisz katować się słodyczami... Katować? Zjadłem z przyjemnością, bo ostatni wafelek to chyba w 2010 jadłem. Słodycze są super, zwłaszcza kiedy nie ma ochoty na ciepłe warzywa czy ziemniaki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Każdy ma wybór, nie dajmy się zwariować. Ja się słucham zachciewajek, kiedy mam ochotę na furę surowych czy gotowanych warzyw, ziemniaki albo kaszę gryczaną, to mam, a kiedy mam na łychę miodu, cukru czy krówki, to je jem. Ostatnio na wakacjach skusiłem się na chipsy (nigdy nie jadłem przemysłowych, bo nie) z buraczków (tylko olej kokosowy, buraki i sól) dobre były, i wiecie co? Jelita mi ciekną.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Żółtka ze śmietanką i pomidorkiem - taka nuda, że nie mam o czym pisać. J Właśnie tak uwielbiam się nudzić ,żóltka i węgiel w płynie
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jaki miałeś wybór ,jak nie znałeś DO i wiedzy Dr Kwaśniewskiego .Ja nie miałem żadnego wyboru ,teraz mogę wybrać . Zawsze jest jakiś wybór, wolna wola panie, od Boga. Chodzi mi o źródła GSO, na każdej diecie możesz wybierać czy jeść zdrowo i niesmacznie czy smaczniutkie śmieci. Tylko niewiele osób prawidłowo interpretuje te dwie rzeczy, bo wiadomo cukier z cukiernicy i kukułki są złe, a warzywa i owoce dobre. A to nie jest takie proste.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|