Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3167541 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to dobrze, bo dziś się skwasiłem, gumę złapałem w rowerze. Kwaśną mam minę, bo go niosłem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Nieszczelność dętki.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
I prawidłowa rotacja koła, ze znamionowym obciążeniem, nie była możliwa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
to dobrze, bo dziś się skwasiłem, gumę złapałem w rowerze. Kwaśną mam minę, bo go niosłem.
... i Cię poniosło...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potreningowe śniadanko: -kindziuk 100g -ser pleśniowy 100g -śmietanka 250ml -żelki mała saszetka 20g Wszystko z lodówki, nawet żelki.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś test żółtych serów. Sery zakupione w markiecie, gdzie na półkach leżą choroby, w Sretto. Cheddar w plasterkach (jakiejś firmy ~Maduro ) zaprawiony chlorkiem wapnia i reniowy ser królewski z sierpca koloryzowany. Subiektywnie smakowo wygrał dojrzewający cheddar. Podałem z masłem pasłęckim extra ( przegranym we wczorajszym w teście masła ), a jako dodatek posłużył ogórek małosolny. expresso z śmietanką i dla odmiany dziś - j eżyny czarne - z pudełka dodałem śmietankę 36 % mlekowity ( to ci co fałszowali masło ? ) - nie trzeba ubijać, wychodzi już w porzo konsystencja, gęsta. Standardem już pozostały orzechy zmielone wł. , wiórki czekolady , sos porzeczkowy i łyżka cukru. dania hiper szybkie, żeby nie powiedzieć hipersoniczne przy takiej pogodzie żal w kuchni stać. ok 5 minut stracone jedynie. Smacznie i pożywnie
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ser żółty bez chlorku wapnia to MASDAM ,36 ZŁ jak co inter marche .Ale nasz domowy biały smażony ,to o niebo lepszy .Może Admin coś o serach napisze ,trochę gratisów by się przydało
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
domowy smażony, to o niebo lepszy. To chyba jedyny się, który mi się zdarza kupić, będąc w podróży. Tylko panie w sklepie nie zawsze reagują na tę nazwę, trzeba wymawiać "hauskyjza" zwłaszcza jeśli już z powrotem niedaleko.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wielki test parówek! Przychodzi taki dzień, gdy człowiek z rana wstaje i ma ochotę na coś przetworzonego Marzenia mają to do siebie, że nieraz się spełniają. Wracając rańsze z jeziorka, wstąpiłem do sklepu Gs u . Pani doradziła jako najlepsze te, które spełniają kryteria smakowe wczesnego PRLu - parówki bydgoskie. Po 11,9 za kilo. Zakupiłem 4 szt, średnio grube. Zrezygnowałem na wstępie z cielęcych po 16,9 , ponieważ czytałem że cieląt one nigdy nie widziały. A zresztą chodziło mi o jak najbardziej tłuste ( te które w młodości mdliły ). w składy surowcowe nie będę się bawić , bo wiadmo - wszystkie cuda chemiczne świata . Ale muszę powiedzieć, że tłuszczu palmowego nie miała, a kaszanka obok miała. Zagrzałem szybko w nieosolonej wodzie , bom był głodny, obrałem jelito, i skonsumowałem w musztardą kremską ( nazwa od Krymu ? chyba nie- łamałbym embargo ) . wnioski po : wcale nie jest tłusta ( borówki z 36 voltową śmietaną zjem zaraz więc nie przeszkadza, majonez jakoś nie pasował, keczup średnio) Czuć wyraźny wpływ białka sojowego na wyrób, taki posmak, trudno mi określić, nieoptymalny . Pół minuty zabulgotało w żołądku i przestało ( być może wpływ papryki , jako niedobranego dodatku do niej ) . Zjadłem 3 szt, czuję się dobrze. O dziwo nie chce mi się pić, nie były słone !!! Test zaliczony na 3= ( trzy na szynach, bo jak to mój Pan od biologi w technikum raczył mówić - na na 3- t rzy minus to ja umiem, a ty co najwyżej na trzy z dwoma 3= ) U mnie nachodzi taki dzień tak mniej więcej co pół roku, abym mógł sobie potwierdzić, że wybrałem dobra drogę. Polecam je z całą odpowiedzialnością, na wypadek wojny, klęski żywiołowej, epidemii , czy ćwiczeń survivalowych oraz biwaku w trudno dostępnym lesie. Ktoś zjadł lepszą ostatnio! to proszę o kontakt ( odpowiedzcie - zrób swojską! - przepisy w internecie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas najczęściej goszczą Berlinki z Biedronki, mało wybredni jesteśmy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
minusem jest, że nie są bardzo sycące , 2,5 godz - jakby znikły ( a co by było gdybym, zjadł je z chlebem ? po godzinie byłbym głodny ! ) . Jednak tłuszczu potrza. Białko sojowe ( składnik wszystkich parówek ) nie rozwiąże potrzeb. Pomijam także to, że wzmacniacze smaku powodują, że człowiek szybciej głodnieje. deser z kawą i obiad już normalne, optymalne nieprzetworzone. W każdym bądź razie niewiele.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tu jedzą wiedeńskie od prywaciarza... Test kota przeszły, to można jeść. Wszystkie wyroby z tej masarenki przeszły test kota!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może czas sprawdzić kalibrację kota.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Przychodzi taki dzień A ja właśnie dzisiaj przesłodziłem kawę i po niej poczułem się nijaki taki, i zaraz sprawdziłem, i dobrze podejrzewałem, nadciśnienie i cukrzyca, ale dorobiłem. http://s22.postimg.org/6l4r8ea8h/102.jpg [/url]
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jesteś niedocukrzony w stosunku do nas , optymalnych, 128 to nadciśnienie ? kiedyś miałem 138 uważałem to za ok, teraz jakoś niechcący spadło do 115] co do testowania jedzenia na zwierzętach. Miałem kiedyś psa, podrzucałem mu grzybki niepewne z lasu ( zanim zjadłem ) , kiedyś głupek sam zjadł rącznika z ogrodu ( trucizna - olej rycynowy się z niego robi ) i był tydzień naćpany. Weterynarz pogrzebał już go , ale jednak wyszedł z tego . Dziwny był , nie jadł białek ( więc nieprzydatny w diecie optymalnej ) , nie jadł lekko nadpsutego, śmierdzącego mięsa ( może dlatego że z dużej masarni naszpikowane czymś ? ) . A mówią, że zwierzęta lubią takie poleżałe z 2 tygodnie mięsko. Suchej karmy z biedronki też nie jadł ( wszystko wyjadały ptaki ) . Wreszcie zdechł. Ofiara eksperymentów na modyfikacji żywności ? z 15 lat pożył.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to oczywiste przeciez, wg DDP powyzej 100 to juz choroba i nieprawidlowo pracujace uklady hormonalne, najzdrowiej to 70-90 To pewnie dlatego, ze jestescie nalogowcami jedzacymi zoltka codziennie i macie objawy odstawienne nawet jak na 1 dzien przestanciecie jesc zoltka. Probowaliscie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Probowaliscie? Nawet mi się nie chce z nudów sprawdzać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zaburzeń żołądkowych można dostać przy odstawieniu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|