forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 15:45:01

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3167400 razy)
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2500 : 2015-08-11, 10:50:23 »

Dzien bez zoltek to dzien, kiedy robimy rotacje, nie wiedziales tego?  Shocked
Trzeba odstawic, zeby sprawdzic objawy odstawienia  Shocked

Work Buy Consume Die
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2501 : 2015-08-11, 11:03:02 »

Nikomu nie bronię...  Laughing Laughing Laughing
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #2502 : 2015-08-11, 11:25:00 »

Laughing  Smile 
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2503 : 2015-08-11, 11:31:00 »

, Adam juz na granicy norm,

muszę wziąć w obronę Adama . Wy tego nie rozumiecie! Jak całe życie nie interesowało się co do czego służy, co się je, a co powinno , jak to wpływa na coś i tylko wrzuca się jak do spalarni śmieci co popadnie - to wtedy nawet  wypicie kawy może być fascynujące !  Pewnie po jakimś tam czasie to przechodzi ( u Adama trochę dłużej to trwa niż u innych, ale przejdzie zapewne ).  Piszę to ze swojej perspektywy. Okres w którym ogląda się kupki i spoziera na siku, nic nie boli, jest człowiek nie wiadomo czemu szczęśliwy -  jest czymś takim, jakby odkrył na nowo swój organizm. To inna planeta. Jak admin by zachowywał się, gdyby na Marsa poleciał?  Bez przerwy spoglądałby na puls, zegarek, czy brak tlenu, czy internet dość szybko chodzi !

Smile
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2504 : 2015-08-11, 11:34:31 »

Czyli Adam jest kosmita i wlasnie wyladowal na ziemi  Shocked No to wszystko jasne  Laughing

Work Buy Consume Die
Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #2505 : 2015-08-11, 11:47:10 »

Mozg przebudować nie jest łatwo ,by odróżniać dobro od zła .A to jest podstawa by siebie nie uszkadzać . Laughing

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2506 : 2015-08-11, 12:15:57 »

Dzień bez żółtek i śmietanki, to dzień stracony.  Confused Wink
I koniecznie ser żółty. Każdego dnia.  Very Happy

Więc, dziś zrobimy dzień administratorski.

śniadanie administratorskie:

trzy rodzaje sera żółtego ( tylżycki, królewski, ementaler - ze Sretto )   plastry zawinięte w rulonik, masło pasłęckie extra znalazło tam miejsce niczym pocisk w lufie karabinu, do smaku masła użyłem natki ozdobnej i szczypioru cebulki siedmiolatki.

popiłem kawą ze śmietanką .

wiem, wiem !  źle z  punktu widzenia p Zięby, że nie odczekałem z płynem 2 godziny po posiłku . Mało tego, wcześniej jeszcze wody się napiłem !  Wink  
Niechcący zastosowałem się do DDP i zjadłem jeden rodzaj białka. Nie na długo, ponieważ na  obiad planuje włączyć do jadłospisu białka  żóltka , i ziemniaków ( być może także  słoniny )
A jak będę zmuszony obierać orzechy wł , to następne ( trzeba je próbować , aby zjełczałego nie wrzucić do zmielenia -  bo efekt łyżki dziegciu w beczce miodu wystąpi ).

w trakcie dnia planuję  zjeść dwa razy deser z jagody  ze śmietanką . Nie pamiętam z czym alergen ten ( jagoda ? ) wchodzi w reakcję krzyżową. Mam nadzieję, że dziś to nie pyli.  Wink

awaryjnie w razie głodu wieczorem została parówka z wczoraj ( żyję i nic mi nie było,  żadnych brzasków porannych, żadnych koszmarów )  i małe piwo ciemne.
Mało tego, wczoraj posłodziłem deser trucizną - miodem świeżym - z braku cukru ( w kostce nie pasował, a puder śmierdział kamieniem ). Nie robiłem tego z uwagi na serce ( niektóre diety polecają jako zdrowe) , ino z lenistwa ( do markietu daleko ).  Dwie łyżki stołowe miodu spowodowały zanik ketonów prawie do zera.

Smile
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2507 : 2015-08-11, 12:21:50 »

O, ja wczoraj to nawet loda od grycana o smaku malagi z rodzynkamiu zjadlem. Wiem, ze to grzech i mieszanie wielu bialek ale bylo tak goraco, ze pomyslalem, ze nie bede sie katowal zdrowa dieta w imie zdrowia jak mi tak goraco....mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa  Confused Confused Confused

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2508 : 2015-08-11, 12:32:46 »

a co tam są za białka? Wink    białka z nabiału chyba nie ma ?  białko sojowe? białko z owoców ? białko z z kukurydzy ( syrop glukozowo- fruktozowy ) - te  mało przyswajalne.  Pytam, bo nie jadłem. W lodach ze Sridla, tak mniej więcej to wygląda ( białka mleka w proszku jeszcze dodają) . Zobaczymy, czy jutro będziesz miał efekt poranny ?  Wink 

Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2509 : 2015-08-11, 12:44:49 »

Jest bialko mleka, jest smietana, duzo bialek wymieszane  Shocked Generalnie wybralem po skladzie, bo te ALgidy i Corale to jak sciagawki na klasowke chemii wygladaly  Laughing

Work Buy Consume Die
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2510 : 2015-08-11, 13:49:15 »

Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2511 : 2015-08-11, 14:06:41 »

Dzień bez żółtek i śmietanki, to dzień stracony.  Confused Wink
I koniecznie ser żółty. Każdego dnia.  Very Happy

Więc, dziś zrobimy dzień administratorski.

śniadanie administratorskie:

Jakie tam to administratorskie, wisialy tu  foty z adminskiego sniadania, mozna  bylo sobie poogladac Very Happy Ja gdzies mam Very Happy
Wygląda to tak, ale naśladować nie ma obowiązku, bo to MOJE ŚNIADANIE!
Innym może zaszkodzić!  Confused
Trzy gryzy trzymające do obiadu. BOMBA  Very Happy

[załącznik usunięty przez administratora]

Admin jest chory, bo uzalezniony w petli naglogu-nudy  Shocked
Ale co to za monotonne żarcie, dzień w dzień na śniadanie - żółtka z masłem i papryką!  Shocked

Masz tu przepisa, ale niestety bez tabelek, moze Adam dorobi
No dobra podaję: patelnię postawić na źródle ciepła, nałożyć masła tyle, aby  po rozpuszczeniu całkowicie pokryło dno patelni i czekać aż masło zacznie perlić. Oddzielić białko od żółtka przelewając z półskorupki do półskorupki lub inną dowolną metodą, aż zostanie samo żółteczko w jednej z półskorupek, w dłoni lub innym naczyniu. Jeśli nie ma obrzydzenia, to chalazy można zostawić przy żółtku, bo są bogatym źródłem cennych aminokwasów siarkowych. Przy trzech jajkach czynność powtarzać trzykrotnie. Takie żółtko delikatnie położyć na perlące masło. Jak się zetnie do połowy, to szpatułką przełożyć na drugą stronę. Zachować ostrożność, aby się nie rozlało! Po upieczeniu zdjąć z patelni, aby przestygły, jak przestygną nałożyć masła, a na masło paprykę i wszystko.
Strawnie opisałem?  Wink

Sma!  Laughing

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2512 : 2015-08-11, 14:11:42 »

Masz tu przepisa, ale niestety bez tabelek, moze Adam dorobi
No dobra podaję: patelnię postawić na źródle ciepła, nałożyć masła tyle, aby  po rozpuszczeniu całkowicie pokryło dno patelni i czekać aż masło zacznie perlić. Oddzielić białko od żółtka przelewając z półskorupki do półskorupki lub inną dowolną metodą, aż zostanie samo żółteczko w jednej z półskorupek, w dłoni lub innym naczyniu. Jeśli nie ma obrzydzenia, to chalazy można zostawić przy żółtku, bo są bogatym źródłem cennych aminokwasów siarkowych. Przy trzech jajkach czynność powtarzać trzykrotnie. Takie żółtko delikatnie położyć na perlące masło. Jak się zetnie do połowy, to szpatułką przełożyć na drugą stronę. Zachować ostrożność, aby się nie rozlało! Po upieczeniu zdjąć z patelni, aby przestygły, jak przestygną nałożyć masła, a na masło paprykę i wszystko.
Strawnie opisałem?  Wink

Sma!  Laughing

normalnie  Gordon Ramsey  Wink  . Gesslerowa wysiada Smile
vvv
Go

Email
« Odpowiedz #2513 : 2015-08-11, 18:58:48 »

Właśnie zjadłem:

Zupa pomidorowa z sola i pieprzem,
zabielana masłem i jajami.
Mniam.

BTW 1 : 2.4 : 0.4

Cool
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2514 : 2015-08-12, 08:57:51 »

dziś ponownie  deska serów !

upraszczam coraz bardziej !  Czy upał to sprawia, że nie warto siedzieć w kuchni?

Znów dzień mleczny. Będę musiał na drugi tydzień chyba zarotować jakiś dzień bezmleczny  Wink

Ser edamski zawinąłem w rurkę, uprzednio nabiłem go nabojem z masła pasłęckiego extra.  I  już  Wink  Powtórzyłem to parę razy.   Zjadłem.
Jeszcze w trakcie konsumpcji, nazbierałem musztardówkę borówek, udałem się z nią w pobliże lodówki i zalałem śmietanką tortową ( gęstą ) , cukier do smaku.  Zjadłem.

Zrobiłem wcześniej wielkie zakupy na obiad, ser biały  -'' Mazurskie coś tam ''  - tylko, bo jajka , masło są na stałe w kuchni. Będą kluseczki żółtkowe. Albo ze skwarami i cebulą i cukinią. Albo masło i na słodko.  Jak to piszą na opakowaniu gorących kubków, danie w pięc minut  Wink

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2515 : 2015-08-12, 17:09:49 »

sery i twaróg to produkty w którym mogę więcej zjeść białka ( normalnie żółtka ,  podroby , szpik - to z 30-35  gr chapnę i dość )

dziś pyknąłem w serach i twarogach ( z żółtkiem ) 

50.465 gr B     196.44 T       46.36

1:3.892 : 0.91   BTW

a gdzie tu koniec dnia ! ?   Wink              --  70 kg / 173

...samymi żółtkami wychodzi taniej i mniej trza zjeść.
vvv
Go

Email
« Odpowiedz #2516 : 2015-08-12, 17:20:07 »

Ale może T>175g (170cm) to ketony w moczu i/lub kupy mydlane, może klasyfikowane do ŻrO.
Wink
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2517 : 2015-08-12, 17:27:55 »

dziś sprawdzałem, piękna, średnio miętka, kolor taki jasny kasztanek. Nie śmierdzi. Mała objętość.  Nie mam kup mydlanych, może z 2 razy miałem na ŻrO Wink . Przypominam, że nie jeżdżę autem i codziennie pływam.  Nawet nie mam ketonów, chyba załatwiłem je owocami ze śmietaną. Borówki, jagody, jeżyny, porzeczki itp.  Co będzie jesienią ?  Znów kartofle  Confused

vvv
Go

Email
« Odpowiedz #2518 : 2015-08-12, 17:36:27 »

Ale może T>175g (170cm) to

Choć z drugiej strony, jakaś metoda w tym być musi,
może odwapnianie przez zmydlanie.
 Wink

wystarczy wrzucić przykładowy dzień z książki DO_2000
http://s27.postimg.org/dj6kpkqlf/DO_2000_str173.png

Neutral
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #2519 : 2015-08-12, 17:39:51 »

łoj! to jeszcze   700-800 kalorii muszę zjeść   .   

...może innym razem  ...  Smile
Strony: 1 ... 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.05 sekund z 20 zapytaniami.