Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3167425 razy)
|
administ
Go
|
A do tego dlaczego się tam łamie "formułę 30g'! Pamiętam jak na jednym ze spotkań "decyzyjnych" w sprawie masowego wprowadzenia zasad odżywiania Doktora w tym kraju, ekspert z IŻiŻ, niejaki dr Szponar - obecnie prof. tej szacownej instytucji udowadniał, że to wszystko bzdury, bo jak można pożreć tyle kalorii! Odpowiadam: bo jak zwykle nie doczytał, co pisze w słowie Doktora na temat porcjowania dziennej dawki. Ale przysiadł, gdy dowiedział się, że Doktora zgłosili do Nagrody Nobla... Austriacy nota bene.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a trzeba wylizać talerz do czysta ? , co by było gdybym zostawił ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na to pytanie jest odpowiedź, której właśnie Szponar nie doczytał, ale i tak uwalili ustalenia ze spotkania na wyższym szczeblu... A było to w roku, gdy ministrem choroby był niejaki Łapiński.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ja bym sobie z tego 4 dnia na wczasach obiad zjadł i objętościowo sensowny i proporcjonalnie i kalorycznie i wszystko-mający. Na śniadanie bym nie wstał lub jeszcze nie wrócił, a na kolację byłbym pewnie na spacerze. Śniadanie i kolacja wyglądają jak 230g zakąski, niewarte zachodu. BTW 30:131:15 (880kcal) wygląda dosyć zaawansowanie, nawet jest miejsce na kilka lekko-słodzonych kaw (bez śmietanki).
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
BTW 30:131:15 (880kcal) 1140kcal miałem przepisać, żel przepisałem, ale może i nie bez powodu bo kalkulator: BTW 30:131:15 [b](1360kcal)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A ja bym w ogóle czegoś takiego nie ruszył! Przeniosłem się myślami do późnych lat 90tych ubiegłego stulecia. Stulecie, które ubiegło.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na to pytanie jest odpowiedź, której właśnie Szponar nie doczytał, ale i tak uwalili ustalenia ze spotkania na wyższym szczeblu... A było to w roku, gdy ministrem choroby był niejaki Łapiński. Pamiętam tego wesołego pulpecika, któremu decentralizacja bardzo przeszkadzała. Jeżeli tego typu ludzie, mieliby nagle od siebie z własnej nieprzymuszonej woli, głosić Słowo Doktora w dobrej wierze, to ja dziękuję i wracam do chleba ze smalcem i jeszcze posolonym do tego. No przecież na oko widać, jakie on ma priorytety.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W szóstym dniu głodówki ilość energii z tłuszczów wynosi około 85 proc., z białek 13 proc., z węglowodanów tylko 2 proc. W szóstym – siódmym dniu głodówki głodujący czuje się najlepiej, ponieważ jego organizm jest na diecie optymalnej z nieco za dużym spalaniem białek. Później już nie jest tak dobrze. A jak po napełnieniu bebechów proporcją nie czuje potrzeby jedzenia, to też te 5 dni ma odczekać by poczuć się najlepiej i znowu być na diecie optymalnej? Taka trochę niepokojąca inspiracja dla tych co się wczuwają w potrzebę jedzenia w porach określonych obrotem Ziemi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepiej mają ci, którzy kierują się fazami Księżyca...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Troche w temacie norm. Od paru dni probuje kupic sobie spodenki sportowe, nie zadne najki, adasie czy reeboki, tylko takie jak kiedys, te 25 lat temu byly w kazdym sklepie sportowym. Takie niebieskie cyz zcerwone, z takiego niby sliskiego, cienkiego, "namiotowego" ortalionu czy podobnej syntetycznej tkaniny, ktore blyskawicznie sechly i generalnie byly przewiewne. Podwojny sciagacz w pasie, sznurek i tyle, czasami jakis bialy pasek z boku. No i od tygodnia objechalem wszystkie bazary, sklepy etc i....po prostu nie pasuje do norm W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl a mi trzeba po prostu pare par na zwykle "zdarcie". Paranoja normalnie z tymi normami
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A jak po napełnieniu bebechów proporcją nie czuje potrzeby jedzenia, to też te 5 dni ma odczekać by poczuć się najlepiej i znowu być na diecie optymalnej? Trudno przewidzieć jak wierni zrozumieją Słowo Doktora z Księgi Ksiąg 700! Można założyć, że i tacy się znajdą, bo nawet niektórzy sobie "formułę 30g" zorganizowali na potrzeby własnego rozumku.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Lepiej mają ci, którzy kierują się fazami Księżyca... Ja codziennie sprawdzam biorytm na onecie i wg niego jadam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
I to jest świetny sposób! Lepszy niż poradzą w poradniach dietetycznych.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl dokładnie miałem to samo, w przypadku majtek do pływania. W jednym sklepie ( fakt że już przebrane bo po sezonie ) rozmiar zaczynał się od 3XL . A dalsze, że aż strach, nawet nie wiedziałem, że są takie rozmiary ! Aż wreszcie kupiłem za duże ( M ) bo ktoś odniósł do sklepu posiłek poranny. dziś coś nowego, żółtkownica z 6 żólt na smalcu z całą cebulą ( myślałem, że będzie się bekać, tym bardziej, że dodałem garść szczypiorku chińskiego - ale ok ) . z mlecznych i węgli - UHT o mocy 36 , z borówkami i łyżeczką miodu lanego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl dokładnie miałem to samo, w przypadku majtek do pływania. W jednym sklepie ( fakt że już przebrane bo po sezonie ) rozmiar zaczynał się od 3XL . A dalsze, że aż strach, nawet nie wiedziałem, że są takie rozmiary ! Aż wreszcie kupiłem za duże ( M ) bo ktoś odniósł do sklepu No ja wlasnie do plywania chce, ale nie lubie obcislych kapielowek w stylu slipek. Jakbym wiedzial, ze tak bedzie to te 20 lat temu bym sobie zrobil zapas
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|