Diogenes z Synopy
Go
|
zgadza się, to czołowe miejsce, u mnie zajmuje. Mogę tłuszcz przedawkować, węgli nigdy. Może i źle, bo nie mogę utyć. Ale świętość to świętość Za dużo jesz... ale to tylko cyferki, od śmietan chudnę akurat. Wtedy chyba wciągam za mało białka ? ale kieruje się apetytem. I kropka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
omlet bez białek ,5 szt , masło . W ramach należnych dziennych węglowodanów, które to przeważnie są dzielona na 3 porcje ( wieczorna większa) - produkty, które są na cenzurowanym, żeby nie powiedzieć zakazane . Cukier, jeżyny i borówki, smak i do tego kontrowersyjna maślanka o zawartości tłuszczu 36 % . Pomysł na obiad to - kalafior ( z pół roku nie jadłem) z masłem. Mam bułkę tartą, nie sklarowałem masła i nie będę jej używał. Posypie tartym serem zapewne. Jajko z podgardlem wędzonym pokreśli letni smak kalafiora. Może dwie pyrki do tego. Mizerii nie będzie, nie mam ogórków.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas dzisiaj też będzie kalafior z bułką tartą. Do tego ziemniaki puree z masełkiem i kotlety schabowe. Jedna porcja obiadu pojedzie do szpitala dla synowej...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to ''zapachnie'' na sali szp. kalafiorem zrób jeszcze sos czosnkowy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Taki na zimno z majonezem, czy inny znasz? Masełko czosnkowe jest dobre...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
do szpitala dla synowej...
Rusza palcami u nóg?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Taki na zimno z majonezem, czy inny znasz? Masełko czosnkowe jest dobre... na zimno, wystarczy bardzo gęsta ukwaszona śmietana, ale żeby bardziej przypominał ten sos do kebaba , to zmieszać po połowie z majonezem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas dzisiaj też będzie kalafior z bułką tartą. Do tego ziemniaki puree z masełkiem i kotlety schabowe. Bardzo zdrowo, tylko po co te kotlety... Dla smaku i wartości odżywczych. Ja wolę "schabowe" z karkówki, ale większość u nas woli ze zwykłego kotleta... A ja ostatnio całkiem mało mięsa jem (nie jem go codziennie) mam "fazę" żółtkową... Obiadek już pojechał, a może i dotarł na miejsce...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
do szpitala dla synowej...
Rusza palcami u nóg? Rusza, rusza... pytałam się o to. Ona mówiła, że na pierwszym obchodzie wszystkich o to pytali i kazali poruszać palcami. Ona już chodzi po oddziale (dzisiaj sobie kawę parzyła sama). Ponoć ma wyjść w poniedziałek, albo we wtorek. Operacja była ponoć "mało inwazyjna"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Taki na zimno z majonezem, czy inny znasz? Masełko czosnkowe jest dobre... na zimno, wystarczy bardzo gęsta ukwaszona śmietana, ale żeby bardziej przypominał ten sos do kebaba , to zmieszać po połowie z majonezem. Też taki robimy do "grilla", nieraz jeszcze z dodatkiem świeżego utartego ogórka (tzatziki)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Rusza, rusza... Operacja się udała i teraz to jest najważniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Znam osobę co zamian za kopertę 1000 zł dostała gratisa. WZW B . Może, gdyby nie dała dostała by C ? Czyli nie jest tak źle, jakby mogło być.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wśród komuszków obowiązują kopertki, bo płace "mizerne", a jak tam na kogo padnie, to trudno przewidzieć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie moja to sprawa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wyszła przy okazji zasada ograniczonego zaufania do skanerów.Drżącymi z przejęcia rękami sięgnąłem po pożółkła księgę starszego wydania i okazało się, że skaner pogubił dwójki. http://s30.postimg.org/wy4fy7d29/dzien_4.jpg strona chyba 61, Doktor pisał, że te porcje są przeznaczone dla dużych i otyłych rozpoczynających ŻO
|
|
|
|
|
|
|
|