|
Gavroche
|
Istotnie, ale próbować będą...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A spisek polega na...?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
teoria, że zaniżanie norm czemuś służy. udowodnij !
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Więcej keczupów z tej samej ilości pomidorów? Zupełnie nieszkodliwy zwyczaj, jeśli się kupuje sprawdzone lub hand made. Wiem do czego zmierzasz, to fatalistyczne podejście, mom zdaniem każdy jest kowalem swoich norm.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zoonk Istotnie, ale próbować będą... chodziło o normy, sugerowałeś niprawidłowości o ! teorie spiskowe ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ależ prawidłowości! Teraz już cholesterol jest 195, a ja mam książkę z 1950 i tam jest 350. Więc wszystko gra, konsumentów przybywa.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a może chorych ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po pewnym czasie łykania tabletek na normy, to i się rozchorują.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś wiejskie racuszki przepis z KK-700 nr 14 - jak się już niektórzy domyślają, to placuszki z sera i jajek ( nr 13 z racji ilości orzechów ( 400 g ) przygotowany jest jak sama nazwa informuje dla pani nr 13 na dzień orzechowy podstawa to dobre produkty jaja (od kur z którymi nieraz gawędzę ) , twaróg śmietankowy z Czarnkowa, łój wołowy z młodych opasów, biały. do masy dodałem kurkumy aby takie bardziej najs były. Smalec wysiada, dopiero smak wołu daje to co trza. Jak pączki u Bliklego mi wyrosły , wyszły na rumiano,, pulchne, trudno było się oderwać od nich. Konsumpcja na ciepło. Plasterek masła i posypane pudrem. Jak u babci! Pyszne. ........ ostatni raz robiłem je ok 2 lata temu ( ale gofry podobnie wyrabiam i piekę w gofrownicy ) , za drugim razem lepsze wyszły ( za pierwszym pewnie smalec sklepowy i byle jaki ser ) , albo podniebienie się zmieniło i mniej wybredne.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na śniadanie po treningu wciągnąłem taki koktajl: -200ml rosołu -50g masła -5 żółtek I zagryzłem garścią cieplutkich skwarków. Czuć malizną, więc już się obiadek robi: -świeżonka na smalcu -kalafior z bułką i masłem -pomidory z cebulą i śmietaną. Nie ma jak u mamy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bu...bu....bulka? Glutenowa? Nie boisz sie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mnie gluten i kazeina, że o laktozie nie wspomnę, dobrze robią, jak Yaroshowi słodycze.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Obawiam sie, ze slodycze dobrze nie robia Yaroshowi Widze, ze w swoim temacie postanowil mnie zbesztac i udowodnic swoja oczywista wyzszosc intelektualna Tylko zatrybienie tego co do niego napisalem i sformulowanie riposty wtedy zajelo mu ponad 3 lata Wiec lepiej uwazaj, bo moze sie okazac, ze teraz riposty beda ci sie kolatac w glowie i snic po nocach
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dopiero zgłodniałem: -3 jaja sadzone -plaster odsmażonej karkówki -plasterki masła "na czapę" dla każdego kąska -kalafior odsmażany -malutkie pomidorki.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Phi, jaka marna porcyjka, gora 150gram, jak dla dziecka. Nawet brzucha nie wypchalo pewnie......
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No ze 200, jajka małe. Ale sytość niewiele ma wspólnego z rozciągnięciem ścian żołądka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dopiero zgłodniałem: -3 jaja sadzone -plaster odsmażonej karkówki -plasterki masła "na czapę" dla każdego kąska -kalafior odsmażany -malutkie pomidorki. 150 -3 jaja sadzone 50 -tłuszcz do sadzenia, odsmażania 150 -plaster odsmażonej karkówki 100 -plasterki masła "na czapę" dla każdego kąska 225 -kalafior odsmażany (może 450g?) 100 -malutkie pomidorki. 775g, coś popiłeś, będzie równe ponad 1000g, coś poprawisz w tym szacunku?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale sytość niewiele ma wspólnego z rozciągnięciem ścian żołądka.
dopiero co zrozumiałem to. Szkoda, że wcześnie bęben musiał się rozciągnąć Ale też dość szybko kurczy się. Poza skórą wierzchnią. śniadanie , nie ma o czym pisać . Placki wczorajsze z masłem, pomidor z oliwą.
|
|
|
|
|
|
|
|