zofijeczka
Go
|
Ja na obiad nie dam rady zjesc wiecej niz 60-80g usmazonej wątróbki z ziemniakami100g i jaskimś dodanym np ogórkiemkiszonym. Moja połowa zjada ok 10-20g więcej wątrobki inaczej krzyczy ze się przejadł
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A Twoja "Połowa" jest Optymalna? * *odpowiedź nieobowiązkowa...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ja na obiad nie dam rady zjeść więcej niż 60-80g usmazonej wątróbki z ziemniakami100g i jaskimś dodanym np ogórkiemkiszonym. Licytacja, kto da 55? Może uda się zejść do 30g, albo chociaż 38g.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na śniadanko dzisiaj tatarek z siekanej wołowiny, z żółtkami, ogórkiem kiszonym, cebulką, pieprzem i solą. Niestety, troczki od kaleson, bo całość nie miała pół kilo.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas jajecznica z pomidorem, ale za to z talerzyka.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
U nas omlet z papryką - wcmiseczkach - bezpieczniej bo tłuszcz się nie wyleje
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
U mnie bylo bez sniadania bo bylo wczesne plywanie, natomiast brunch okolo 11-tej byl .......niedzielny
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale sobie dogadzacie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, ja jeszcze nigdy tego brunchu nie jadłem...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U mnie bylo bez sniadania bo bylo wczesne plywanie, natomiast brunch okolo 11-tej byl .......niedzielny na śniadanie miałem boczek rolowany z wkładką w środku z kiełbasy polskiej, obtoczonej paskami słoninki. u mnie było późne pływanie, przedoobiedne, spotkałem przygotowujących się do triathlonu i popędziłem za nimi. Wyprzedzili mnie na na 30-50 m, na dystansie 950, małolaty w piankach ( ja bez i z bojką ciągnioną ), zakręcili i następne 950 ( połówka triathlonu) beze mnie. Co się będę przemęczał, popłynąłem z powrotem relaksem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zrobiłem powtórkę dla osób bezglutenowych, z mąki ryżowej w kompilacji ze skrobia kukurydzianą, reszta tak samo. Zajadali się jak na wiosce Tylko mleka zsiadłego brakło. Była śmietana ukwaszona 30.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
U mnie bylo bez sniadania bo bylo wczesne plywanie, natomiast brunch okolo 11-tej byl .......niedzielny na śniadanie miałem boczek rolowany z wkładką w środku z kiełbasy polskiej, obtoczonej paskami słoninki. u mnie było późne pływanie, przedoobiedne, spotkałem przygotowujących się do triathlonu i popędziłem za nimi. Wyprzedzili mnie na na 30-50 m, na dystansie 950, małolaty w piankach ( ja bez i z bojką ciągnioną ), zakręcili i następne 950 ( połówka triathlonu) beze mnie. Co się będę przemęczał, popłynąłem z powrotem relaksem. Slusznie, relaksik jest nb.one.!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ok, 5 zoltek, papryka, ogor kiszony, maslo i majonez kielecki. Marna porcja, ze 150 gram ogolem wyszlo. Chlop ze mnie jak troczek od kaleson, do pol kilo miesa daleko mi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No i ja majonez miałem kielecki. Kupiłem 200g salcesonu włoskiego i ogórki kiszone, normalnie do salcesonu wziąłbym śmietankę, a z kiszonym mi się jakoś gryzie, to padło na majonez. Pycha.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kielecki fajny, taki octowo-kwaskowaty, choc jego niewatpliwa wada jest jego bogatobialkowosc, co grozi przebialczeniem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kto tę wysokobiałkowość w majonezie wynalazł? Powiecie? Poproszę
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jak to kto, pani Witoszek w swojej rewolucyjnej ksiazce o DDP, jest tam o bogatobialkowej smietanie i majonezie. Pisalem juz to pare razy Mam nadzieje, ze Adas nie bedzie zaraz snul tutaj swoich sprostowac fantazji, ze to z racji diagnostycznych racji tak jest, bo to traci homeopatia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
vvv
Go
|