Diogenes z Synopy
Go¶æ
|
A ja sztuÄcami. Nie ma innej opcji przy Zosi cztery ĆŒĂłĆtka, ĆyĆŒka stoĆowa masĆa, ugotowany kartofel, skwarki - wszystko zabeĆtane lekko na patelni, aby byĆo na zÄ
b. Szczypiorek do posypania. Kawa ze ĆmietankÄ
i kawaĆek tortu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
WierzÄ na sĆowo, chyba nie miaĆem nigdy kaca.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go¶æ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ZaleĆŒy od punktu widzenia. Brak bacika predysponuje do naduĆŒyÄ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
KsiÄ
dz proboszcz, wybacz mi Chryste, nie ma wĆadzy nad dehydrogenazÄ
alkoholowÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go¶æ
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go¶æ
|
Ćniadanie byĆo zwykĆe
zĂłĆtka , skwarki , masĆo, kartofel - zakrÄcone na patelni . Kawa, Ćmietanka i tort.
Ale obiad ....mmmmm ...
Cynaderki cielÄce. Do wytopionego - z pieczenia boczku - tĆuszczu przyprawionego, dodaĆem usmaĆŒonej cebulki i pokrojone ugotowane w lubczyku nereczki. Zosia dodaĆa dwie papryki ugrilowane wczeĆniej ( z zamraĆŒarki ) . PowstaĆ taki gulaszowo - wÄgierski sos ( nie chciaĆo mi siÄ iĆÄ po pieczarki ) . Zosia usmaĆŒyĆa na Ćoju z mĆodych opasĂłw placki ziemniaczane, zĆociste. PosypaĆem natkÄ
. SĆabym punktem byĆa kapusta kiszona, jakaĆ sĆona - nie zjadĆem.  Niebo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go¶æ
|
nie zawsze. DziĆ z braku czasu zrobiĆem kanapki, w dĆoĆ. PosmarowaĆem cheddar z jednej strony masĆem, przykryĆem drugim plasterkiem. PodaĆem pokrojona paprykÄ. Do kawy ze ĆmietankÄ
torcik. 5 min mi to czasu zajÄĆo   . Zosia zadowolona.  Zuch , powiada do mnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go¶æ
|
muszÄ kupic te faruki , tak siÄ tym opychacie. OglÄ
daĆem w Sresco, ale byĆy po ok 80 zĆ za kg ( mlekovity ) , wybraĆem kawior    ... ale odĆoĆŒyĆem z powrotem .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go¶æ
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go¶æ
|
WartoĆÄ energetyczna 1076kJ/258 kcal, TĆuszcz15g, w tym kwasy tĆuszczowe 5g, WÄglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, BiaĆko 30g, SĂłl 3,4g
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
nie zawsze. DziĆ z braku czasu zrobiĆem kanapki, w dĆoĆ. PosmarowaĆem cheddar z jednej strony masĆem, przykryĆem drugim plasterkiem. PodaĆem pokrojona paprykÄ. Do kawy ze ĆmietankÄ
torcik. 5 min mi to czasu zajÄĆo   . Zosia zadowolona.  Zuch , powiada do mnie Warto byĆo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
Mix biaĆkowy, czarno, albo czerwono to widzÄ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
WartoĆÄ energetyczna 1076kJ/258 kcal, TĆuszcz15g, w tym kwasy tĆuszczowe 5g, WÄglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, BiaĆko 30g, SĂłl 3,4g
To do farukow?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go¶æ
|