Diogenes z Synopy
Gość
|
A ja sztuÄcami. Nie ma innej opcji przy Zosi cztery şóĹtka, ĹyĹźka stoĹowa masĹa, ugotowany kartofel, skwarki - wszystko zabeĹtane lekko na patelni, aby byĹo na zÄ
b. Szczypiorek do posypania. Kawa ze ĹmietankÄ
i kawaĹek tortu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
WierzÄ na sĹowo, chyba nie miaĹem nigdy kaca.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ZaleĹźy od punktu widzenia. Brak bacika predysponuje do naduĹźyÄ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
KsiÄ
dz proboszcz, wybacz mi Chryste, nie ma wĹadzy nad dehydrogenazÄ
alkoholowÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
Ĺniadanie byĹo zwykĹe
zĂłĹtka , skwarki , masĹo, kartofel - zakrÄcone na patelni . Kawa, Ĺmietanka i tort.
Ale obiad ....mmmmm ...
Cynaderki cielÄce. Do wytopionego - z pieczenia boczku - tĹuszczu przyprawionego, dodaĹem usmaĹźonej cebulki i pokrojone ugotowane w lubczyku nereczki. Zosia dodaĹa dwie papryki ugrilowane wczeĹniej ( z zamraĹźarki ) . PowstaĹ taki gulaszowo - wÄgierski sos ( nie chciaĹo mi siÄ iĹÄ po pieczarki ) . Zosia usmaĹźyĹa na Ĺoju z mĹodych opasĂłw placki ziemniaczane, zĹociste. PosypaĹem natkÄ
. SĹabym punktem byĹa kapusta kiszona, jakaĹ sĹona - nie zjadĹem.  Niebo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
nie zawsze. DziĹ z braku czasu zrobiĹem kanapki, w dĹoĹ. PosmarowaĹem cheddar z jednej strony masĹem, przykryĹem drugim plasterkiem. PodaĹem pokrojona paprykÄ. Do kawy ze ĹmietankÄ
torcik. 5 min mi to czasu zajÄĹo   . Zosia zadowolona.  Zuch , powiada do mnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
muszÄ kupic te faruki , tak siÄ tym opychacie. OglÄ
daĹem w Sresco, ale byĹy po ok 80 zĹ za kg ( mlekovity ) , wybraĹem kawior    ... ale odĹoĹźyĹem z powrotem .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Gość
|
WartoĹÄ energetyczna 1076kJ/258 kcal, TĹuszcz15g, w tym kwasy tĹuszczowe 5g, WÄglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, BiaĹko 30g, SĂłl 3,4g
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
nie zawsze. DziĹ z braku czasu zrobiĹem kanapki, w dĹoĹ. PosmarowaĹem cheddar z jednej strony masĹem, przykryĹem drugim plasterkiem. PodaĹem pokrojona paprykÄ. Do kawy ze ĹmietankÄ
torcik. 5 min mi to czasu zajÄĹo   . Zosia zadowolona.  Zuch , powiada do mnie Warto byĹo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Aha, wczoraj zjadlem faruki, duzy plaster duszonej karkowki i do tego maslo i majonez. Same xenobiotyki w sumie.
Mix biaĹkowy, czarno, albo czerwono to widzÄ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
WartoĹÄ energetyczna 1076kJ/258 kcal, TĹuszcz15g, w tym kwasy tĹuszczowe 5g, WÄglowodany 1g, w tym cukry <0,5g, BiaĹko 30g, SĂłl 3,4g
To do farukow?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Gość
|