Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
I zakładka wartości odżywcze
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja to czyste białko - to wolę nereczki cielęce. Tańsze i smaczne i bomba witaminowo - mineralna. A puryny zagryzę deserem w bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja od paru dni jem na śniadanko taki placek: -2-3 ziemniaczki -2-3 jaja -2-3 plastry sera żółtego -sól, pieprz ziołowy -masło do smażenia Ziemniaki z jajami i przyprawami wrzucam do miksera, masę wylewam na masło i smażę powolutku na małym ogniu. Potem kładę ser i przykrywam na chwilę jeszcze, by placek wchłonął tłuszcz. Viola!
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zwykle nie wstaje dosyć wcześnie, by się załapać.
|
|
|
|
|
|
|
quarkq
Go
|
Ja na śniadanie proponuję: 5 jajek na twardo pokrojone w ósemki, do tego 200 g śmietany 36% i dwie łyżki musztardy, razem wszystko wymieszać i zajadać do syta B36 T102 W0 Do tego jakieś węglowodany.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Więcej węgli na śniadanie jem tylko kiedy potrzebuję ruszyć tarczycę, bo się leni skubana. Normalnie śmietanka i musztarda by dały radę jako źródło węgli (10-15g).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie jakieś, tylko masz jeść węglowodanów odpowiednią ilość w proporcji! do białka dlatego kazałem zaopatrzyć się w paski do ketonów, bo wiedziałem że tak będzie Po pierwsze bieda z nędzą, gdy się liczy na paski, a nie własne odczucia. Przecież doskonale wiadomo, kiedy się ma podwyższone ciała ketonowe we krwi, bo to czuć i dlaczego się tym nie przejmować. Po drugie, że Tobie sikanie na paski jest niezbędne do życia, wcale nie oznacza, że każdy musi. No ale wolność jest.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Potreningowo 3 zieniaki na smalcu (akrylamid, potem na to 4 zoltka, plaster sera tlustego. Na koniec chilli, pieprz, ketchup i sos chilli czosnkowy. Jest git sniadanko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Teraz, jak odpoczywam, jem trochę więcej węgli, raczej nie przekraczam jednak 1:1 z białkiem. Tkanka tłuszczowa się szybko pali, kiedy się węgli podsypie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No podobno tluszcze sie pala w ogniu weglowodanow, pare razu juz tu taki przesad sie przewija;l
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mniej białka jem, a więcej węgli, pewnie dlatego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie ma serów tłustych. Więc cheddara ( ten naj - BT 21:31 ) smaruje masłem, dodaję witaminy C w papryce. Węglowodany dziś w musie z jeżyn i agrestu z bitą śmietanką. Na obiad znów cynaderki cielęce w tłuszczu spod boczku pieczonego z grillowaną papryką. W ramach rotacji 3-tyg walnę dziś jakąś kaszę ze skwarkami ( grycz lub jagl ). Placki ziemniaczane mi się przejadły. Cynaderki to i ogórek kiszony. quarkq - proponuje, abyś zawsze miał kartofla w lodówce ugotowanego ( najprościej , przechowuje się do 2 dni - ale w tłuszczu, inaczej czarnieje, lub inaczej brzydzieje ) . Wyjmujesz rano do jajek i tłuszczu i już masz komplet ( marchewka ugot. też może być ). Albo placki ziemniaczanego na zimno. To tak na początek, dla ułatwienia.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
I nie zapomnij o paskach
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mus jak widzisz - będą jak znalazł
|
|
|
|
|
|
|
quarkq
Go
|
quarkq - proponuje, abyś zawsze miał kartofla w lodówce ugotowanego ( najprościej , przechowuje się do 2 dni - ale w tłuszczu, inaczej czarnieje, lub inaczej brzydzieje ) . Wyjmujesz rano do jajek i tłuszczu i już masz komplet ( marchewka ugot. też może być ). Albo placki ziemniaczanego na zimno. To tak na początek, dla ułatwienia.
Diogenes dzięki za tą podpowiedź z ziemniakami lub marchewką dobry pomysł (właśnie się zastanawiałem czego dołożyć). A jak długo taki placek może leżeć w lodówce? Paski kupione i testowane. Wczoraj jeden krzyżyk dzisiaj nic tzn -, wychodzi na to że całkiem sporo mogę zjeść tego węgla na dobe
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Diogenes dzięki za tą podpowiedź z ziemniakami lub marchewką dobry pomysł (właśnie się zastanawiałem czego dołożyć). A jak długo taki placek może leżeć w lodówce? Paski kupione i testowane. Wczoraj jeden krzyżyk dzisiaj nic tzn -, wychodzi na to że całkiem sporo mogę zjeść tego węgla na dobe i super. Przydadzą się. Placki praktycznie zatopione są w łoju czy smalcu ( stygną na patelni ) - to myślę, że do tygodnia mogą. U mnie dłużej niż trzy dni nie leżą. Jak do obiadu się robi kartofle to jeden- dwa więcej na śniadanko trza przygotować.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś śniadanie jednopatelniowe - z dużej patelni. Może być wok. Wszystko razem. Ziemniaki podsmażone na skwarkach, kaszanka na smalcu, skwarkach i na cebulce , po 3 żółtka ledwo ścięte . Masło dołożyłem na talerzu do kartofelków. Ogórek kiszony obowiązkowy do kaszaneczki. Kawa i biszkopt kakaowy z kremem ( śmietana, mascarpone, żółtka, cukier ) dla polepszenia humoru.
|
|
|
|
|
|
|
|