Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3166497 razy)
|
jukor
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Lepiej przestań chodzić na pocztę, bo się rozchorujesz... nie szkodzi, oglądałem też książki jak czytać wyniki krwi, diagnostyka w czymś tam , i wiele innych dziwnym pozycji. Więc będę wiedział co czynić ! Jak w przychodni. Jeszcze może pierwsza pomoc będzie na poczcie. Personel przeszkolą ? jukor, śmiercionośne danie? taki przekaz ?
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Przekaz z jajem. Można robić reklamę 5 wio, lub antyreklamę zdrowego odżywiania. A, że ludzie strachliwe....
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś stałem w kolejce w taniej jatce. Kupiłem sobie pasztetową wiejską, pasztetową swojską i wątrobiankę. Za wszystko zapłaciłem 4,20 zł. O jeżu! Ile ludzie kupują czystego białka! Tony. Szynka z komina , szynka farmera , wędzonka babci klapci. Wszyscy przede mną zapłacili po co najmniej 100 -150 zł . Patrzyli się na mnie ( dobrze że mi nikt nie zafundował nic z litości ) sądząc, że nie wiem co czynię. Spozierając na siebie ukradkiem ze zrozumieniem , że widocznie nie wszyscy jeszcze są wyedukowani żywnościowo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze, że kupują dużo chudego białka, bo dużo węglowodanów jedzą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tylko aby nie zapominali do tego o owocach i warzywach, oraz glutenie razowym!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie zauważyłem po wyglądzie, ani po zachowaniu aby im to dobrze służyło. Może pozory mylą ? Dziś facet w markiecie przy kasie ( stał za mną ) normalnie mnie popychał abym szybciej się przesuwał . Ale mnie Pani blokowała z takim wózkiem wielkim wypełnionym zakupami, jakby miała otwierać sklep spożywczy . Na złość, udałem że nie wiem o co chodzi, a on dostał białej gorączki . Jakie odżywianie, taki zachowanie. Mieliśmy po 2 produkty . Ja 2 kg pięknego podgardla ( po 4,9 za kilo ) i papier toaletowy ( nie do potraw ), a on bochen chleba i mąkę tortową z promocji po 1,17 zł . Spotkałem go jeszcze na ryneczku, kupował pyrki. Pojechał tam autem, gdzie ja pieszo byłem szybciej. Wniosek: węglowodany wzbudzają agresję
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie zauważyłem po wyglądzie, ani po zachowaniu aby im to dobrze służyło. Może pozory mylą ? Dziś facet w markiecie przy kasie ( stał za mną ) normalnie mnie popychał abym szybciej się przesuwał . Ale mnie Pani blokowała z takim wózkiem wielkim wypełnionym zakupami, jakby miała otwierać sklep spożywczy . Na złość, udałem że nie wiem o co chodzi, a on dostał białej gorączki . Jakie odżywianie, taki zachowanie. Mieliśmy po 2 produkty . Ja 2 kg pięknego podgardla ( po 4,9 za kilo ) i papier toaletowy ( nie do potraw ), a on bochen chleba i mąkę tortową z promocji po 1,17 zł . Spotkałem go jeszcze na ryneczku, kupował pyrki. Pojechał tam autem, gdzie ja pieszo byłem szybciej. Wniosek: węglowodany wzbudzają agresję Błędne założenie, błędne wnioski. Zakładasz, że je to, co kupuje, Ty kupiłeś papier toaletowy. Hindusi i Japończycy jedzący mnóstwo węglowodanów, to najmilsi i najspokojniejsi ludzie jakich znam.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Sam się nie popychałem Davis w swojej książce pisał, że to od gliadyn z pszenicy
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wczoraj kurczę z tłuszczem dzisiaj rano krem <blender> z duszonej kapusty, tłuszczu, pieprzu i cynamonu teraz (gorący kubek) pokruszone drożdże zalane wrzącym wrzątkiem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sam się nie popychałem Davis w swojej książce pisał, że to od gliadyn z pszenicy Idzie mi o to, o czym pisał Doktor. Że w każdym domu jest żywność bardziej "reglamentowana" i mniej, tzw. wypełniacz. Wszyscy mają, dla przykładu, wyliczone po parówce, ale tata zje dwie, bo córka oddała i je sam chleb, syn zje jedną i 5 kromek chleba, a mama też jedną, ale tylko z połową kromki. W efekcie każdy członek rodziny ma inne proporcje GSO, więc może on Cię nie popchnął gliadynami, tylko glutaminianem sodu i soją GMO.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tak, to był ten tata co zjadł 2 parówki Przez co wszedł w szlak koryta lub ŻrO Konkluzja jest ta sama. Przedawkowuje węglowodany. Co zwiększa agresję. Jestem pewien, że gdyby był ktoś inny węglowodanowy na moim miejscu, by dostał w tubę. Agresja rodzi agresję ( ale nie na ŻO ) Miał szczęście, że mnie spotkał? Japończycy jedzący mnóstwo węglowodanów, to najmilsi i najspokojniejsi ludzie jakich znam ja czytałem ''tygrysy'' o II WŚ , nie było tam tym mowy. Kamikadze i te sprawy ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie dlatego tyle depresji i nerwic lękowych, agresja taka utajona.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś największa liczba samobójstw, jak jest teraz nie sprawdzałem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
o jakie smaczne, o jakie smaczne! piętnaście prawdziwków - same kapelusze, nieduże. Ze 150 gr masła . 10 żółtek . Na początek grzybki przysmażone na maśle klarowanym, na cebulce. Przed samym dorzuceniem żółtek - masło dodane z kostki. Ziemniaki z masłem i natką pietruszki. Przyprawy: sól i pieprz jedynie. I dodatkiem jeszcze było puree z dyni i masełka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moja Teściowa smażyła grzyby i zalewała je rozbełtanymi jajkami. Mnie to dziwiło, bo u nas smażyliśmy na samym tłuszczu, ewentualnie robiliśmy sos ze śmietanką...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś podobnież. Kapelusze z koźlarza czerwonego i borowika przysmażone na klarowanym maśle. Masło świeże i żółtka. Lekko wstrząśnięte. Dużo świeżego kopru. Tost z cheddarem i masłem . Grubo zmielony pieprz. Kosmos Kawa i sernik opt. z konfiturą z aronii i jabłka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przypomniałeś mi o serniku. Już mam plan na drugie śniadanie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wciagnalem wlasnie talerz flakow, przepyszne ale tylko 200 kcal, trzeba dojesc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|